URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 20 MARTIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Asemănările dintre Marghita şi Bucureşti sunt uluitoare. Amândouă sunt nişte localităţi cu mare potenţial, dar care sunt jefuite în fiecare ciclu electoral de cei care ar trebui să le conducă. Concubinajul între toate partidele care s-au perindat la putere a făcut să existe o şogoreală indestructibilă, ce a pus la punct un sistem impecabil de sifonare a banilor publici.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Putea fi un "eveniment". În fond, AUR e un partid de succes, intrat în Parlament cu 9% în 2020 dar ajuns la 19,1% în sondaje, şi promitea ceva rar: expunerea unei viziuni economice. N-a fost, însă, căci doar discursul de încheiere al lui George Simion l-a salvat de la rapida uitare din partea celor cam 120 de ascultători.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre completările aduse la legislație care prevăd că, în sensurile giratorii, șoferii trebuie să respecte regulile privind circulaţia pe benzi, având obligaţia să semnalizeze din timp părăsirea intersecţiei şi să se asigure?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O recentă modificare a Codului Rutier repară una dintre problemele vechi ale legislaţiei rutiere. În esenţă, până la modificările aduse prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 11/2023, o persoană condamnată pentru o infracţiune rutieră (spre exemplu, pentru conducere fără permis) nu avea nicio interdicţie în a obţine imediat după condamnare permisul de conducere.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
O altă formă de tulburare anxioasă este tulburarea anxioasă generalizată, care se deosebeşte de panică (unde simptomele apar brusc) prin faptul că bolnavii prezintă o anxietate difuză şi persistentă, fără fobii, atacuri de panică sau tulburare obsesiv-compulsivă.
01 Septembrie 2022, 18:30

Procesul lui Victor Micula a început la Tribunalul Bihor, cu o amânare

Procesul lui Victor Micula a început la Tribunalul Bihor, cu o amânare Sursă foto: Instagram
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Procesul în care Victor Micula e acuzat că a accesat ilegal baze de date ale Ministerului de Interne şi a participat la o percheziţie cu cagulă şi geacă de poliţist a început, joi, cu o amânare. Unul dintre cei patru agenţi de Poliţie judecaţi alături de milionar a solicitat răgaz pentru pregătirea apărării.

Stabilită pentru ora 12, prima şedinţă de dezbateri s-a terminat în câteva minute.

În sala de judecată au fost prezenţi doar trei dintre avocaţii milionarului - Bogdan Bodea, Răzvan Doseanu şi George Zlati - şi doi dintre cei patru poliţişti judecaţi alături de Micula - Claudiu Rengle şi Alin Claudiu Zanca.

Nici Victor Micula şi nici ceilalţi doi poliţişti - Ovidiu Iovian Vaida şi Camelia Erdei - nu s-au prezentat, femeia fiind de fapt şi  „vinovată” şi pentru suspendarea temporară a dezbaterilor, căci a înaintat instanţei o cerere de amânare pentru pregătirea apărării, solicitare care a şi fost admisă de judecătoarea Veronica Ioniţă.

Termenul acordat a fost mai mult decât generos, următoarea şedinţă fiind stabilită pentru data de 8 decembrie.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, procesul care se află pe rolul Tribunalului Bihor a fost pornit de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor care l-a inculpat pe Victor Micula pentru instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, două fapte de acces ilegal la un sistem informatic şi uzurpare de calităţi oficiale.

În acelaşi dosar, au fost trimişi în judecată patru poliţişti, toţi agenţi din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea. Ovidiu Iovian Vaida este acuzat de complicitate la uzurpare de calităţi oficiale, Claudiu Rengle, în prezent pensionar, este acuzat de abuz în serviciu, Camelia Erdei - căreia i se impută acces ilegal la un sistem informatic -, e acuzată de divulgarea informaţiilor secrete de serviciu, dar şi complicitate la două fapte de acces ilegal la un sistem informatic, iar Alin Claudiu Zanca este judecat pentru complicitate la instigare la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la instigare la divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice şi abuz în serviciu. 

Dosarul, deschis în 2018, printr-o sesizare din oficiu, de poliţiştii Serviciului Judeţean Anticorupţie Bihor, priveşte mai multe incidente care îl au ca protagonist pe Micula jr. şi cei patru poliţişti.

Potrivit procurorilor, agentului Ovidiu Vaida i se impută că în noaptea de 16/17 noiembrie 2018 l-a luat pe Victor Micula într-o acţiune de prindere în flagrant a unui interlop bănuit că a urcat drogat la volan.

Camelia Erdei este acuzată că i-a dat informaţii, dar şi că l-a lăsat să acceseze persona baza de date a MAI, în timp ce Alin Zanca şi Claudiu Rengle sunt acuzaţi că au abuzat de funcţii şi l-au "iertat" de o amendă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Nu m-aș mira dacă, la un moment dat ...
... judecătorii din acest dosar vor sta în aceeași boxă cu infractorii. Din câte se vede pe niște coridoare de la CSM, e vorba de faptul că, post-Kovesi, toți judecătorii stau prea relaxați pe venituri mari și nejustificate.
Postat 02 Septembrie 2022, 09:45 de KP
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6271 RON
  • 1 EUR = 4.92 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON