URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
02 Decembrie 2023, 16:00

Dragi elevi, nu luați gâtul profesorilor!

Dragi elevi, nu luați gâtul profesorilor! foto generic, arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La Colegiul Traian Vuia, o jună nervoasă că a fost mustrată pentru că a adus un băiat în cameră nu a mai putut suporta umilința și a pus mâna pe cuțit. Asta, ca de acum înainte pedagogul rănit să se învețe minte să lase copiii să-și facă de cap.

Nu de mult, un tânăr de 14 ani a fost condamnat la pușcărie cu executare pentru că a vrut să-i ia gâtul unui băiat de 15 ani după o dispută avută pe o rețea de socializare. Ca să nu mai spun de imaginile care apar aproape zilnic, în care tineretul studios al țării se bate cu sălbăticie, iar, ca tâmpenia să nu fie fără ecou, se mai și postează cu bravele fapte de arme.

La București, la un liceu de elită, un copil și-a atacat tot cu un cuțit profesoara de japoneză și, după spusele colegilor, și-a premeditat gestul. Așa că, să nu ne amăgim, catastrofa nu este doar în școlile mai mărginașe. Practic, niciun profesor nu mai e în siguranță, indiferent la ce școală predă!

Mie mi-a plăcut reacția Ministerului Educației, care, deși vede că elevii sunt tot mai slab pregătiți și tot mai nervoși, a decis să dea burse de merit și repetenților. Asta, drept răsplată că se sinchisesc să vină până la școală, măcar să se caftească și să mănânce cornul și laptele, dacă nu să învețe.

Culmea, aceste acte de agresiune vin tocmai într-o perioadă când profesorii, în sfârșit, au obținut mărirea salariilor, mărire care, este de domeniul evidenței, a dublat calitatea învățământului, a distrus sistemul privat de meditații și a impus o disciplină de fier în instituțiile de învățământ. Sau nu?

Pentru că situația nu mai poate continua în acest fel, într-o țară unde părinții cred că educația trebuie lăsată pe seama școlii, iar dascălii acuză faptul că loazele vin needucate de acasă, mai rămâne ca Primăria să monteze la intrarea în școli porți care detectează metale. În plus, la ore, fiecare profesor să fie asistat de o gardă de corp înarmată. Iar de aici până vom ajunge să montăm un cuib de mitralieră pe catedră nu este decât un pas.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Inca e bine!!!
Inca e bine!! Nu peste mult timp, elevele vor purta pistol la bikinei iar baietii vor veni cu AKM-ul cu patul demontat, purtat la vedere, ca sa le poata apara si mai bine!!
Postat 05 Decembrie 2023, 08:58 de AnaConda
Adevarul e ca
Unele fac moarte de om pt pu... Nu stau pe ganduri. Poate ca in trecut erau mai decente, majoritatea, insa, si in copilaria mea auzeam ca fugea cate una cu unul pt pu.. lasand in urma casa, masa, familie, copii, barbat in functie de situatie. Cum s-ar zice rele de muscă. Sunt destule dinastea. Cat depre profesori si meditatii, internetul le-a dat lovitura de gratie. Cand am fost eu elev nu exista internet. Daca nu erai atent la scoala, sau nu te lasau colegii sa fii atent, o cam incurcai daca nu aveai cine sa te ajute acasa. Acum, doar cine nu vrea sa invete nu o face. Gasesti pe internet (youtube in mod special, dar si alte site-uri, youtube fiind foarte popular si usor de accesat, fara logare), lectii despre tot ce ai nevoie la scoala. In ziua de azi nu ai cum sa nu te descurci la scoala daca vrei sa inveti, si fara sa dai bani la meditatii. Internetul e la un clik distanta, la tine in casa.
Postat 03 Decembrie 2023, 19:13 de Riviera
Ce sa faca un biet copil care infrunta pradatorii sexuali de care sunt pline scolile?!
Sa stea ca mielul la taiere, stiind ca degeaba ar raporta conducerii si/sau militiei, nu l-ar lua nimeni in serios? Cand (in)justitia decide in mai multe cazuri ca fetite de 12-13 ani au consimtit sa intretina acte sexuale cu bestii de 60-70 de ani? Copiii au realizat ca traiesc in jungla si aplica tot mai des legea junglei: loveste primul pt a nu fi lovit!
Postat 03 Decembrie 2023, 10:23 de pinonel
lumea s-a cam sucit
Parca se spunea ca "Pi..a ia mintea barbatilor, acum vad ca pu.. zapaceste mult mintea junelor". Ceea ce se observa in scoli, licee si universitati....e ca domnisoarele au devenit mult mai vulgare si mai agresive decat baietii. Poate ca la capitolul beneficii pentru profesori ar trebui introdus ceva de genul: abonament la sala, cursuri de arte martiale, cursuri de tir, echipament antiglont, casca antitero si masina blindata. Si ceea ce este mai indicat sa li se faca pregatiri si simulari...ca nu care cumva sa intrebe tabla inmultirii sau alfabetul la clasa ca poate se trezesc cu bomba in catedra, sa adreseze intrebari mai soft...."pot sa va intreb daca va e bine la scoala, ce nota doriti in catalog" ...chestii de genu'.
Postat 02 Decembrie 2023, 19:55 de Christa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON