URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Decembrie 2023, 16:00

Dragi elevi, nu luați gâtul profesorilor!

Dragi elevi, nu luați gâtul profesorilor! foto generic, arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La Colegiul Traian Vuia, o jună nervoasă că a fost mustrată pentru că a adus un băiat în cameră nu a mai putut suporta umilința și a pus mâna pe cuțit. Asta, ca de acum înainte pedagogul rănit să se învețe minte să lase copiii să-și facă de cap.

Nu de mult, un tânăr de 14 ani a fost condamnat la pușcărie cu executare pentru că a vrut să-i ia gâtul unui băiat de 15 ani după o dispută avută pe o rețea de socializare. Ca să nu mai spun de imaginile care apar aproape zilnic, în care tineretul studios al țării se bate cu sălbăticie, iar, ca tâmpenia să nu fie fără ecou, se mai și postează cu bravele fapte de arme.

La București, la un liceu de elită, un copil și-a atacat tot cu un cuțit profesoara de japoneză și, după spusele colegilor, și-a premeditat gestul. Așa că, să nu ne amăgim, catastrofa nu este doar în școlile mai mărginașe. Practic, niciun profesor nu mai e în siguranță, indiferent la ce școală predă!

Mie mi-a plăcut reacția Ministerului Educației, care, deși vede că elevii sunt tot mai slab pregătiți și tot mai nervoși, a decis să dea burse de merit și repetenților. Asta, drept răsplată că se sinchisesc să vină până la școală, măcar să se caftească și să mănânce cornul și laptele, dacă nu să învețe.

Culmea, aceste acte de agresiune vin tocmai într-o perioadă când profesorii, în sfârșit, au obținut mărirea salariilor, mărire care, este de domeniul evidenței, a dublat calitatea învățământului, a distrus sistemul privat de meditații și a impus o disciplină de fier în instituțiile de învățământ. Sau nu?

Pentru că situația nu mai poate continua în acest fel, într-o țară unde părinții cred că educația trebuie lăsată pe seama școlii, iar dascălii acuză faptul că loazele vin needucate de acasă, mai rămâne ca Primăria să monteze la intrarea în școli porți care detectează metale. În plus, la ore, fiecare profesor să fie asistat de o gardă de corp înarmată. Iar de aici până vom ajunge să montăm un cuib de mitralieră pe catedră nu este decât un pas.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Inca e bine!!!
Inca e bine!! Nu peste mult timp, elevele vor purta pistol la bikinei iar baietii vor veni cu AKM-ul cu patul demontat, purtat la vedere, ca sa le poata apara si mai bine!!
Postat 05 Decembrie 2023, 08:58 de AnaConda
Adevarul e ca
Unele fac moarte de om pt pu... Nu stau pe ganduri. Poate ca in trecut erau mai decente, majoritatea, insa, si in copilaria mea auzeam ca fugea cate una cu unul pt pu.. lasand in urma casa, masa, familie, copii, barbat in functie de situatie. Cum s-ar zice rele de muscă. Sunt destule dinastea. Cat depre profesori si meditatii, internetul le-a dat lovitura de gratie. Cand am fost eu elev nu exista internet. Daca nu erai atent la scoala, sau nu te lasau colegii sa fii atent, o cam incurcai daca nu aveai cine sa te ajute acasa. Acum, doar cine nu vrea sa invete nu o face. Gasesti pe internet (youtube in mod special, dar si alte site-uri, youtube fiind foarte popular si usor de accesat, fara logare), lectii despre tot ce ai nevoie la scoala. In ziua de azi nu ai cum sa nu te descurci la scoala daca vrei sa inveti, si fara sa dai bani la meditatii. Internetul e la un clik distanta, la tine in casa.
Postat 03 Decembrie 2023, 19:13 de Riviera
Ce sa faca un biet copil care infrunta pradatorii sexuali de care sunt pline scolile?!
Sa stea ca mielul la taiere, stiind ca degeaba ar raporta conducerii si/sau militiei, nu l-ar lua nimeni in serios? Cand (in)justitia decide in mai multe cazuri ca fetite de 12-13 ani au consimtit sa intretina acte sexuale cu bestii de 60-70 de ani? Copiii au realizat ca traiesc in jungla si aplica tot mai des legea junglei: loveste primul pt a nu fi lovit!
Postat 03 Decembrie 2023, 10:23 de pinonel
lumea s-a cam sucit
Parca se spunea ca "Pi..a ia mintea barbatilor, acum vad ca pu.. zapaceste mult mintea junelor". Ceea ce se observa in scoli, licee si universitati....e ca domnisoarele au devenit mult mai vulgare si mai agresive decat baietii. Poate ca la capitolul beneficii pentru profesori ar trebui introdus ceva de genul: abonament la sala, cursuri de arte martiale, cursuri de tir, echipament antiglont, casca antitero si masina blindata. Si ceea ce este mai indicat sa li se faca pregatiri si simulari...ca nu care cumva sa intrebe tabla inmultirii sau alfabetul la clasa ca poate se trezesc cu bomba in catedra, sa adreseze intrebari mai soft...."pot sa va intreb daca va e bine la scoala, ce nota doriti in catalog" ...chestii de genu'.
Postat 02 Decembrie 2023, 19:55 de Christa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON