URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Noiembrie 2023, 17:20

Eleva care l-a înjunghiat pe pedagogul de la Colegiul Vuia din Oradea a fost arestată. Fata pretinde că bărbatul i-ar fi făcut avansuri sexuale

Eleva care l-a înjunghiat pe pedagogul de la Colegiul Vuia din Oradea a fost arestată. Fata pretinde că bărbatul i-ar fi făcut avansuri sexuale Eleva de 16 ani a fost arestată marți de Tribunalul Bihor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Apar detalii scandaloase în cazul elevei de la Colegiul Tehnic Traian Vuia care, luni dimineață, l-a înjunghiat pe un pedagog chiar în biroul directoarei școlii și de față cu aceasta, cu directoarea adjunctă și cu mama adolescentei. Fata a pretins că pedagogul i-a făcut avansuri sexuale, fiind susținută și de iubitul ei!

Băiatul, și el elev al școlii, a dat de înțeles și că adolescenta plănuia să se răzbune pe pedagog încă de săptămâna trecută, dar în același timp el însuși are motive de răzbunare, fiind dat afară din internat după ce a fost prins de victimă în camera fetei.

Acuzațiile adolescentei

Despre avansurile sexuale pe care pedagogul colegiului i le-ar fi făcut, eleva de 16 ani a vorbit pentru prima oară luni dimineață, chiar înainte să-l atace pe bărbat, la finalul întâlnirii care a avut loc în biroul directoarei școlii. 

Întâlnirea a fost programată din cauza unui incident petrecut săptămâna trecută, când eleva de clasa a X-a a fost prinsă în camera ei din internat, alături de iubit, elev în același colegiu, în clasa a IX-a. Descoperirea a fost făcută de pedagogul de noapte, un bărbat de 41 de ani.

După câteva zeci de minute de discuții despre această situație, fata l-a acuzat pe pedagog că i-ar fi făcut avansuri sexuale, dar fără să reclame și o agresiune. Profesorii spun că, până la acel moment, eleva nu l-a reclamat pe bărbatul care i-a căzut victimă.

„Până acum nu s-a mai plâns niciodată, nici nouă, nici mamei ei. Aceste lucruri trebuie probate și, oricum, dacă a fost așa, ea ar fi trebuit să spună cuiva, nouă, părinților, dirigintei, Poliției, oricui. Erau soluții, nu să recurgă la acest gest regretabil”, a declarat marți pentru BIHOREANUL directoarea Alina Cotca.

„Într-o fracțiune de secundă”

Luni dimineață, imediat după ce a lansat aceste acuzații în biroul directoarei, adolescenta ar fi cerut permisiunea să meargă la baie, dar probabil nu s-a dus la toaletă, ci altundeva, poate chiar în internat, de unde a luat cuțitul cu o lamă de 21 de centimetri.

Reîntoarsă în biroul directoarei, fără alte avertismente, l-a atacat pe pedagog, pe care l-a înjunghiat grav în spate, afectându-i pleura, adică membrana care acoperă plămânii.

„Totul s-a întâmplat într-o fracțiune de secundă, nici nu am realizat ce se întâmplă”, a spus directoarea colegiului, mărturisind că, la mai bine de o zi de la incident, încă este în stare de șoc.

Profesoara a mai spus că pedagogul lucrează de câțiva ani în unitatea de învățământ, timp în care n-a avut niciodată reclamații din partea elevelor. Acum, bărbatul este internat în spital, la secția de Terapie Intensivă, după ce luni a fost operat de urgență.

Iubitul fetei, alte acuzații

Interesant este că spusele fetei agresoare sunt susținute și de iubitul ei, același cu care a fost prinsă în camera de internat săptămâna trecută și care acum pretinde nu doar că pedagogul îi făcea avansuri sexuale adolescentei, ci chiar că ar fi încercat să se răzbune pe ea, pentru că nu răspundea provocărilor lui.

„Și pedagogul a fost de vină. Eu am fost prins la fete din cauza lui. M-a mituit cu bani, ca să mă duc să-i fac rău prietenei mele. Problema a început anul trecut. El se dădea la ea, ea nu-i accepta avansurile, și de la chestia asta el a vrut să o dea afară din cămin, să-i provoace probleme. A încercat să-mi dea 700 de euro, ca să mă prindă în toaleta de la fete. Într-un fel, am acceptat, că-s elev și stau mai prost cu banii”, a declarat băiatul pentru jurnaliștii postului de televiziune Antena 1.

Din spusele lui, nu reiese clar dacă a și luat sau nu banii de la pedagog pentru a participa la înscenare. În schimb, elevul în vârstă de 15 ani a sugerat că iubita lui a pregătit o răzbunare față de bărbatul care i-a căzut victimă. „În mare parte, știam că vrea să se răzbune”, a zis adolescentul, precizând și că despre asta n-ar vrea, totuși, să vorbească.

Băiatul, afară din internat

Rămâne în sarcina anchetatorilor să lămurească dacă acuzațiile celor doi elevi sunt fondate sau dacă nu cumva cei doi adolescenți au plănuit împreună un act de răzbunare față de pedagog.

Un motiv este clar că aveau: în urma incidentului de săptămâna trecută, băiatul de clasa a IX-a a și fost dat afară din internat, pentru nerespectarea regulamentului intern.

Pe lângă că a fost găsit în camera unei eleve, unde nu avea ce să caute, băiatul a chiulit de la ore, ceea ce elevilor din internat, care nu plătesc nici pentru cazare, nici pentru masă, nu li se permite. O comisie disciplinară formată în școală a decis să-l dea afară din internat, așa că din această săptămână nu mai locuiește în incinta unității de învățământ.

Fata, arestată pentru 30 de zile

Între timp, eleva în vârstă de 16 ani a ajuns în Arestul Poliţiei. Reținută luni, după atacul violent pe care l-a comis, fata a fost arestată preventiv marți, pentru 30 de zile, de Tribunalul Bihor.

Măsura poate fi contestată, nefiind definitivă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Tentativa de omor...
Va merge la Targsor!La multi ani cu executare!
Postat 30 Noiembrie 2023, 10:45 de grigore
Trebuie sa ai dovezi
Altfel fiecare poate sa-l acuze pe fiecare de orice tampenie. S-au vazut destule cazuri. Daca ai probleme de asta sunt autoritati ca se te adresezi lor incepand cu diriginta, profesorii, directorii, politie nu sa dea fiecare cu cutitul in fiecare dupa cum are chef. Asa cum a mers cu cutitul pregatit, ascuns in maneca asa poate sa-si fi pregatit si motivele dinainte. Sunt si barbati perversi care mint de ingheata apele ca sa faca rau asa cum sunt si fete/femei care fac acelasi lucru. E tentativa de omor aici. E foarte grav. Partenerul inculpatei e si el un elev problema fiind dat afara din internat din cauza absentelor plus ca nu avea ce sa caute in camera fetei. Regulile sunt clare. Ei nu sunt studenti in camine studentesti. Sunt minori cazati in internat. E o mare diferenta.
Postat 29 Noiembrie 2023, 10:16 de Riviera
Vrei să afli un adevăr din casă? Întreabă-ți copilul.
În caz contrar și subiectiv, cu interpretări ... întreabă-i pe adulții din acea casă.
Postat 29 Noiembrie 2023, 09:19 de KP
"Nebuna" nu minte.
Pedagogul e suspect de prea mare apropiere față de unele fete din internat. Poate că nu se confirmă asta, dar de regulă "nebunii" au motivații reale.
Postat 29 Noiembrie 2023, 09:15 de KP
Uneori nici prea multa minte nu-ti foloseste
Fata, o tanara mult peste medie, cel putin ca nivel de inteligenta (IQ), a crezut ca poate face fata avansurilor bestiei. Doar ca la 16 ani nu le stii chiar pe toate, nu stii cata ura se aduna intr-un mascul caruia-i dai flit si mai ales de ce e capabil. Nu l-a turnat, repet, a crezut ca se descurca singura. Ala filat-o si a prins-o cu prietenul. E usor de intuit ce a urmat: cedezi, nu te parasc. Spre cinstea ei, fata n-a cedat! S-a tot gandit cum sa iasa din beleaua/cursa pe care i-a intins-o nemernicul, a ales cutitul. P.S. Daca fac o ancheta prin caminele de elevi/studenti ce a facut tanara e ceva firesc, banal. De ea si de baiat zic.
Postat 29 Noiembrie 2023, 08:43 de pinonel
Executat rapid, cu sange rece si precizie chirurgicala
Pedagogul nici nu stie ce l-a lovit. Poate respectiva a crezut ca internatul e un fel de cuplarai. Confuzie de termeni.
Postat 29 Noiembrie 2023, 07:56 de OrbanKula
Sandu cel cu buda in curte
Vezi ce poti sa patesti sandule , daca incerci sa te dezvirginezi. Ramai asa , mai bine cu bataturi
Postat 29 Noiembrie 2023, 07:00 de vasi13
Viitorul e strălucit
Cred că-i place colbasu. Părinții au vina lor acolo
Postat 28 Noiembrie 2023, 21:13 de Sandu2100
Daca nu-i lasi sa faca ce vor te omoara.
Pt asta era minora asta in internat, ca sa bage baieti noaptea in camera ? Astea sunt reglementarile scolii ? Agresoarea asta e pericol public. Iata ca si una ca asta te poate omora daca te ataca prin surprindere.
Postat 28 Noiembrie 2023, 20:12 de Timi
Are dovezi ?
Ea si partenerul ei pot sa spuna orice. S-a plans infractoarea asta cuiva, a depus vreo plangere ca pedagogul vrea sa faca sex cu ea, asta inainte sa dea cu cutitul in el?
Postat 28 Noiembrie 2023, 19:14 de Riviera
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON