URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Noiembrie 2023, 11:55

Detalii șocante: Eleva de la Colegiul Vuia l-a înjunghiat pe pedagog de față cu mama ei și cu alte persoane. Ascunsese cuțitul în mânecă!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Procurorii vor cere arestarea preventivă a fetei de 16 ani de la Colegiul Tehnic Traian Vuia din Oradea, care, în cursul zilei de luni, l-a înjunghiat pe pedagogul ce o prinsese cu un băiat în camera din internat. Adolescenta l-a atacat pe bărbat de față cu mai multe persoane, inclusiv cu mama și diriginta ei, și ascunsese cuțitul în mânecă. Arma n-a fost deloc mică: numai lama avea 21 de centimetri!

Reținută pentru tentativă de omor

Detaliile apar într-un comunicat transmis marți, pe marginea cazului, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor. Tânăra, având inițialele B.B.V., a fost reținută în cursul serii de luni, începând cu ora 18.50, pentru infracțiunea de tentativă la omor.

Potrivit stării de fapt reținute de procurori, totul s-a întâmplat luni dimineață, la ora 8.50.

„În timp ce se afla în biroul directorului din cadrul Colegiului Tehnic „Traian Vuia”, situat în mun. Oradea, jud. Bihor, inculpata minoră B.B.V, în vârstă de 16 ani, elevă în clasa a X-a în cadrul Colegiului Tehnic „Traian Vuia”, pe fondul unor discuții contradictorii legate de anumite conduite petrecute în internatul colegiului, în care minora era cazată, a scos un cuțit având lungimea totală de 34 cm, din care lama cu o lungime de 21 cm, pe care îl avea băgat în mâneca hainei de la mâna stângă, cu care l-a înjunghiat pe supraveghetorul de noapte al internatului, numitul M.I.C., lovindu-l în zona spatelui, producându-i o plagă înjunghiată hemitorace stâng, hemopneumotorace stâng”, se arată în comunicatul Parchetului.

Atac de față cu alte 4 persoane

Procurorii au dezvăluit și că în momentul agresiunii în biroul directorului se aflau mai multe persoane, „respectiv directorul instituţiei de învăţământ, directorul adjunct, diriginta clasei din care minora face parte, precum şi mama minorei”.

În cursul zilei de marți, 28 noiembrie, procurorul de caz va formula propunere de arestare preventivă a inculpatei minore pe o perioadă de 30 de zile.

Astfel, adolescenta va fi prezentată în fața unui judecător de la Tribunalul Bihor.

Victima este conștientă

În ce privește victima, pedagogul în vârstă de 41 de ani a ajuns la spital și a fost operat în cursul zilei de luni. „Potrivit constatărilor preliminare medico-legale, leziunile suferite de către numitul M.I.C. necesită 40-45 de zile îngrijiri medicale şi au pus în primejdie viaţa victimei”, a reținut comunicatul Parchetului.

Purtătoarea de cuvânt a Spitalului Județean Clinic de Urgență Bihor, Lisa Crăiuț, a declarat marți pentru BIHOREANUL că în prezent bărbatul e internat în secția de Anestezie - Terapie Intensivă și este conștient.

„Pacientul a ajuns la spital cu plagă penetrantă la nivelul plămânului, cu afectare traheală și de mediastin. În momentul de față este conștient, respiră spontan si urmează să i se facă reevaluarea postoperatorie. Pacientul este internat pe secția ATI pentru continuarea tratamentului”, a precizat Lisa Crăiuț.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON