URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
28 Noiembrie 2023, 10:33

Eleva care l-a înjunghiat pe pedagogul de la Colegiul Traian Vuia din Oradea a fost reținută. Ce le-a spus anchetatorilor

Eleva care l-a înjunghiat pe pedagogul de la Colegiul Traian Vuia din Oradea a fost reținută. Ce le-a spus anchetatorilor foto: arhivă / generic
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Adolescenta de 16 ani care, luni dimineață, l-a înjunghiat pe pedagogul de noapte de la Colegiul Traian Vuia din Oradea a fost reținută pentru 24 ore de polițiști, în cursul serii trecute, după mai multe ore de audieri.

Surse din anchetă au declarat marți BIHOREANULUI că aceasta va fi supusă unei expertize psihologice, respectiv psihiatrice, așa cum cere legea în asemenea cazuri, pentru a se stabili dacă avut discernământ la comiterea faptei.

Totodată marți dimineață ea a fost prezentată în fața unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, pentru audieri și pentru a i se aduce la cunoștință acuzațiile.

Aceleași surse spun că fata și-a recunoscut vina în fața anchetatorilor și, în primele declarații, le-a spus că nu regretă ceea ce a făcut.

Rămâne de văzut dacă, după audieri, anchetatorii o vor prezenta instanței și ce măsuri preventive vor fi dispuse în caz.

Apropiații fetei sunt șocați de cele întâmplate, cu atât mai mult cu cât aceasta este o elevă eminentă, prima în clasa în care învață, cu o medie de peste 9 și cu bursă de merit.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, fapta s-a petrecut luni dimineață. Primele informații arătau că incidentul s-ar fi produs în urma unui conflict spontan, chiar în biroul uneia dintre directoarele adjuncte ale şcolii, unde adolescenta, din comuna Olcea, cazată în internatul școlii, ar fi fost chemată, împreună cu mama sa, pentru probleme de comportament.

Totul ar fi pornit de la faptul că, după ora de stingere, fata a fost prinsă în cameră cu un băiat. Din câte se pare, ea și-ar fi premeditat fapta, aducând de acasă un cuțit cu o lamă lungă de 20 de centimetri. Aceasta ar fi lovit atât de puternic încât i-ar fi atins victimei pleura (membrana care acoperă plămânii).

Pedagogul, un bărbat în vârstă de 41 de ani din Girișu de Criș, a fost operat în cursul zilei de luni.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Nu este adevărat ce susțin unele persoane...
...din anturajul fetelor, domnișoara cu pricina, avea un comportament care nu era tocmai de elevă de școală, pe un mijloc de transport în comun fata a mai avut o atitudine negativă când i sa cerut un bilet sau abonament de călătorie, și atunci stătea cu picioarele pe sus, i sa atras atenția să culeagă mizeria făcută în autobus, după care aceasta le-a luat, iar la coborâre le-a aruncat înapoi în autobus, era în zona parcului Olosig în urmă cu vreo 2 luni de zile, erau mai mulți elevi cu ea, acesta a fost liderul lor la râsete și batjocură la adresa a mai multor cetățeni, având replica că sunt minori și nu vor păți nimic. Asta e atitudinea multor tineri dealtfel. Fata nu pare să fie alienată mintal dacă are note mari și este la un liceu.
Postat 28 Noiembrie 2023, 15:09 de Morometul
Empatia?! Unde va este! E un copil...adolescent!!
Jurnalissm fara nicio treaba cu situatia , in fapt...cu un copil, adolescent ,surprins intr-o ipostaza , poate ca, rusinoasa! Daca pedagogul i-a imputat asta, fara a pastra discretia , nu se mai poate numi pedagog! Sunt convins si sper ca atat procurorii cat si celelalte institutii implicate sa tina cont de toate aceste aspecte! Fapta e grava ,reprobabila...! Insa, cred ca a fost oreactie emotionala, a unui copil rusinat si mustrat public! greu de gestionat! Insanatosire pentru pedagog si sustinere emotionala si morala pentru adolescenta! Fapta e grava, dar circumstantele trebuie analizate corect!
Postat 28 Noiembrie 2023, 12:23 de vineri
sa va mai faceti profesori !
as prefera sa fiu cersetor decat profesor, desi am modulul de pedagogie facut si as putea preda, cand vad ce animale au ajuns tinerii romaniei nu inteleg cum ar vrea cineva sa fie profesor.. puradeii astia au doar drepturi nici o obligatie. sa vedem ce pedeapsa primeste paduchioasa asta care umbla cu cutitul sa omoare porci prin camin
Postat 28 Noiembrie 2023, 11:50 de LiviuD
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON