URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Decembrie 2023, 11:39

Bătaie pe pasajul Decebal-Vladimirescu! S-au depus șapte oferte, care reunesc 73 de firme (FOTO)

Bătaie pe pasajul Decebal-Vladimirescu! S-au depus șapte oferte, care reunesc 73 de firme (FOTO) foto: Primăria Oradea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Licitația organizată de municipalitatea orădeană pentru construirea viitorului pasaj subteran de la intersecția Bulevardului Decebal cu strada Tudor Vladimirescu a atras șapte oferte din partea unor companii care au mai derulat investiții de infrastructură în Oradea.

În total, 73 de firme

Potrivit unui comunicat trimis vineri de Primăria Oradea, în cadrul procedurii de achiziție s-au înscris doi ofertanți unici, fiecare cu mai mulți subcontractanți, și cinci asocieri de firme, sprijinite și la rândul lor și de alte companii.

Practic, în cadrul licitației concurează, înscrise în diferite formule de colaborare, 73 de firme de construcții și proiectare, ceea ce face lucrarea să fie una dintre cele mai disputate din ultima perioadă.

La licitație s-a înscris ca ofertant unic Antrepriza de Reparații și Lucrări ARL Cluj, deținută de grupul austriac Strabag, constructorul șoselei care va lega Oradea de autostrada A3.

Constructorii clujeni și-au luat ca subcontractanți firmele: Valcris Ascensoare Comerț, Instarom SRL, Rel - Mont, Studio 82, Electro-Aparataj SRL, Costin și Vlad birou de proiectare, Zeco Electronics and Import Export, Zublin România, Someș – Top - Grup SRL și Abed Nego.

Cel de-al doilea ofertant unic este firma orădeană Asfamixt, care amenajează terminalul intermodal din zona gării Episcopia Bihor, aproape gata, și porțiunea viitorului inel metropolitan al Oradiei dintre Băile Felix și Nojorid. Firma va avea ca subcontractanți societățile Teratest Consult, Helion Security, Flodor Transcom, Proexco, Rel-Mont, Abed Nego și Anta Construcții Structuri.

Oferte în asociere

Lista asocierilor de firme este deschisă de Construcții Bihor, care amenajează viitoarea Piață a Independenței, de pe malul Crișului Repede. Firma orădeană concurează alături de Drum Construct și Tarr Construct. Subcontractanții acestora sunt Acom Distribuție, Abed Nego, Proexco și SBR Soletanche Bachy Fundații.

La rândul său, constructorul rampei pentru bicicliști pe sub podul Centenarului, Global Industrial, și-a depus oferta în asociere cu Dimex-2000 și subcontractanții Electro-Aparataj, Studio 82, Electrogal Solutions, Zeco Electronics and Import Export, Someș-Top-Grup, Costin și Vlad birou de proiectare, Dianova Instal, Ulidan și Abed Nego Com.

Firmele lui Beniamin Rus

Printre constructorii înscriși la licitație se numără și firma controlată de omul de afaceri orădean Beniamin Rus, Precon Transilvania, constructorul ambulatoriului Spitalului Județean Bihor, care și-a depus oferta în asociere cu firma amiral a acestuia, Selina.

Companiile lui Rus și-au adus ca subcontractanți societățile: Ritmoteh, Abed Nego, Schindler România, Zublin România, Proexco, Distrigaz Vest Construcții, Wood Decor Company, Drum Astfalt, iar ca terț susținător compania „soră” din grup, Drum Asfalt.

Constructori cunoscuți

Un alt constructor cunoscut orădenilor, executantul lucrărilor de reamenajare a Pieței Cetate, Madlev Const și-a depus oferta în asociere cu Imperial Construct și Superconstruct. Asociații concurează asistați de subcontractanții Abed Nego, Energotransconsult, Nestos, GHP Intelligent Systems, Asplenium Construct SRL și Proexco SRL.

Lista concurenților este închisă de constructorul pasajului suprateran care a început să fie ridicat de-a lungul șoselei Borșului, pentru a facilita accesul rutier prin sensul giratoriu de sub el la viitorul centru de transport intermodal din vecinătatea gării Episcopia Bihor. Firma Freyrom și-a depus oferta în asociere cu companiile Inginerie Drumuri și Poduri, Integrated Road Solutions și Procons Group. Constructorii asociați și-au adus ca subcontractanți Zeco Electronics and Import Export, Cornel & Cornel Topoexim, Crito Prod, Drumuri Orășenești, Arc Geostudies, Mecatron, Redis, Elmas, Construcții Feroviare Mureș, Smart Mob Construct, Ritmoteh și Aedilis Proiect.

Primul pasaj dinspre centru spre Ioșia

Potrivit proiectului, viitorul pasaj pe sub Bulevardul Decebal va fi lung de 11,9 metri, lat de 25 metri și va avea câte o bandă pe sens.

Construcția, asemănătoare pasajului din Bulevardul Magheru, va avea în plus un pasaj pietonal, paralel celui rutier. Cu o lungime de 36,8 metri și o lățime de 3 metri, pasajul pietonal va avea la capete atât trepte, cât și lifturi pentru persoanele cu dizabilități, mamele cu cărucioare ori bicicliști.

Lucrările vor fi finanțate printr-un contract care urmează să fie semnat de către reprezentanții municipalității orădene, la începutul anului viitor, în cadrul Programului Operațional Regional.

Construcția pasajului este programată să înceapă în cea de-a doua parte a anului viitor.

Viitorul pasaj pe sub Bulevardul Decebal va face parte din coridorul de mobilitate Tudor Vladimirescu – Meșteșugarilor.

Acesta va mai cuprinde lucrări precum lărgirea străzii Tudor Vladimirescu la patru benzi pe tronsonul spre cartierul Ioșia, amenajarea unui pasaj subteran la intersecția străzii Tudor Vladimirescu cu Oneștilor, amenajarea a două benzi pe sens pe strada Lăpușului și ridicarea în capătul străzii Meșteșugarilor a unui pasaj care va supra-traversa șoseaua de centură și linia ferată.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
CT- care scrie in alta parte
"Abed Nego in 5 din 7 combinatii, Abed cu Ciuperca, Abed din cauza careia s-a pierdut finantarea la linia Aradului-Cantemir (fiind prezenta in toate etapele de la studiu la constructie), Abed cu alte pacate, dar cu intrare la duamna ce desi gasita in incompatibilitate nu poate fi refuzata."
Postat 17 Decembrie 2023, 11:13 de excalibur
care e faza cu Abed Nego??
Imi poate cineva explica de ce indiferent de ofertant, pe lista subcontractorilor apare firma Abed Nego? Ce ofera aceata firma asa special de toti o vor ca subcontrator?
Postat 17 Decembrie 2023, 10:22 de haibihoru
Abed Nego
Abed Nego
Postat 16 Decembrie 2023, 18:10 de haibihoru
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON