URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 21 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Tarom are un vechi monopol pe cursele București - Oradea, ba surse din industrie spun chiar că ruta este cea mai profitabilă a companiei. O informație intuită și din prețurile biletelor, exorbitante, și din faptul că se găsesc greu cu o zi - două înainte de zbor, iar adesea chiar deloc. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 10 mai 2024, Președintele României a promulgat un proiect de lege inițiat în 2023 de doi celebri parlamentari (Ion-Marcel Ciolacu și Nicolae-Ionel Ciucă), prin care se schimbă radical regimul infracțiunii de evaziune fiscală, în sensul în care infractorul va plăti ca să nu mai meargă la închisoare - cu cât va plăti mai târziu, cu atât va plăti mai mult!
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Noiembrie 2023, 15:01

Șantiere după șantiere: Primăria a scos la licitație construcția pasajului Decebal (FOTO / VIDEO)

Șantiere după șantiere: Primăria a scos la licitație construcția pasajului Decebal (FOTO / VIDEO) foto: Primăria Oradea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Municipalitatea orădeană pregătește construirea unui nou pasaj pietonal, menit să fluidizeze traficul auto.

Drum pe sub Bulevardul Decebal

Primăria Oradea a scos la licitație lucrările de construire a pasajului subteran Tudor Vladimirescu, de la intersecția cu Bulevardul Decebal, precum și lărgirea străzii la patru benzi.

„A demarat procedura de licitație pentru realizarea noului pasaj subteran prevăzut la intersecția străzilor Decebal cu Tudor”, a anunțat, vineri, Primăria, printr-un comunicat de presă.

Constructorii pot să depună oferte pentru execuția lucrărilor până pe 15 decembrie. Investiția este estimate la 58,9 milioane lei, fără TVA.

Cu lift pentru pietoni

Viitorul pasaj subteran, perpendicular pe Bulevardul Decebal, va fi lung de 11,9 metri și lat de 25 metri, și va avea câte o bandă pe sens.

Conform proiectului anunțat la începutul anului de primarul Florin Birta, subtraversarea va fi asemănătoare pasajului Magheru. Cea de pe Vladimirescu va avea însă în plus, pe partea stângă a străzii, pe sensul de mers spre ieșirea din oraș, un pasaj pietonal, paralel celui rutier.

Cu o lungime de 36,8 metri și o lățime de 3 metri, pasajul pietonal va avea la capete atât trepte, cât și lifturi pentru persoanele cu dizabilități, mamele cu cărucioare ori bicicliști.

Primarul Florin Birta a spus la începutul anului, când investiția a fost aprobată în Consiliul Local Oradea cu votul exclusiv al reprezentanților PNL, că lucrările ar putea demara anul viitor.

Investiție pe bani europeni

Investiția va fi făcută cu fonduri europene, atrase printr-un contract de finanțare din Programul Operațional Regional care ar urma să fie semnat în primăvara anului 2024.

Lucrările efective sunt programate de municipalitate să înceapă la jumătatea anului viitor, după ce orădenii se vor fi obișnuit să folosească pasajele subterane aflate acum în construcție în Piețele Emanuil Gojdu și Cetății.

Viitorul pasaj Decebal va fi parte integrantă a coridorului de mobilitate Tudor Vladimirescu – Meșteșugarilor.

Proiectul mai implică amenajarea încă unui pasaj subteran la intersecția acesteia cu strada Oneștilor, lărgirea străzii Lăpușului la patru benzi și amenajarea unui pasaj suprateran peste șoseaua de centură și linia ferată în capătul străzii Meșteșugarilor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Re: zsizsi
Foarte simplu după proiect, să faci la stânga ... spre exemplu, venind dinspre centru. O iei la dreapta, treci podul, faci giratoriul de la piață și întorci pe direcția către Zoo, cușca cu arhitecți prostalăi. Altă variantă ... mergi înainte și întorci la giratoriul de la Penny - Liedl, apoi o ții tot la sol, ca să nu cobori la zona cu lifturi. Alte soluții pot să le dea "neterminații" municipalității, cu proiectanții lor dedicați cu tot. Dar, răspunsul corect la întrebarea ta este că oricum nu se va face niciun pasaj subteran în următorii 4-5 ani ... tocmai pentru că edilii nu au găsit soluții reale, nici de natură tehnică și nici de finanțare. Eventual se va trezi careva să demonstreze că, în zilele noastre, nu se fac pasaje subterane din motive evidente de flexibilitate a traficului, ci doar supraterane unde se pot atașa și anexa diverse urcări și coborâri care pot menține și duce mai departe traficul din ce în ce mai amplu. Din SUA până-n China și din Norvegia până-n Australia, pasaje subterane se fac doar dacă nu există alte soluții, la suprafață. Plină-i lumea, în mod justificat, de pasaje supraterane.
Postat 13 Noiembrie 2023, 09:20 de KP
O singură problemă: cum se va vira la stânga?
Oricum mă uit nu se va putea vira la stânga nici dacă vii pe Decebal din oricare sens nici dacă circuli pe Tudor Vladimirescu pentru că toate modalitățile au fost eliminate. Și au fost mulți cei care făceau stânga de pe Tudor spre Emanuel, sau spre podul Decebal, ori de pe Decebal spre primărie... Cu acest proiect aceste oportunități o să dispară. Mulți o să înjure pentru această deficiență când vor fi obligați să facă 2km ocol să poată întoarce să revină tot acolo să poată face dreapta.
Postat 12 Noiembrie 2023, 21:40 de zsizsi
sandu cel cu buda-n curte
Primul comentariu, sandu2100, propaganda in actiune. Bai sluga, mai bine trateaza-te la cap
Postat 12 Noiembrie 2023, 12:21 de vasi13
Pasajul acesta chiar ar fi de folos, la ce îngrămădeală e în acea intersecție.
Spre deosebire de aiureala de subteran inutil de pe tronsonul Cicero - Gojdu, acesta de la Decebal ar fi o binecuvântare pentru noi, cei ce parcurgem tot timpul zona. Doar că, se va putea face numai cu credit-furnizor eventual, ceea ce înseamnă peste vreo 4-5 ani pentru începerea lucrării. La ce performanțe a scos din el cel mai slab ministru de finanțe a României din ultimul secol, banii de cofinanțare autohtonă de vreo 30% cel puțin nu vor putea fi alocați până în 2027, când va începe următorul ciclu bugetar european. Și chiar de se va reloca o finanțare anterioară de la vreun alt proiect, al altei primării din regiune care nu poate și nu știe cum stă treaba, mai devreme de 2026 nu se va lucra la ceva ce va necesita un alt studiu tehnic de fezabilitate, obligatoriu acualizat. Se va putea începe și dacă Oradea va mai lua un împrumut bancar, ceea ce înseamnă alte măriri de taxe, tarife și impozite ... care să se spargă în capul viitorilor primari, atribuiți la plezneală de partidele reunite socio-democrato-liberale. Problema e însă la gândirea actualilor edili, care pun carul înaintea boilor când merg la serviciu, și care nu sunt în stare să termine ceva, că iar se apucă de spart orașul.
Postat 12 Noiembrie 2023, 07:13 de KP
Măi DRAGĂ PSD :::::)))) asa spunea tata ILIESCU ::::))))
Sper ca nu mori de ciudă ::::)))) ***
Postat 12 Noiembrie 2023, 01:23 de Sandu2100
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5777 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON