URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Martie 2023, 12:20

Și clujenii, și orădenii sunt pedepsiți după scandalul din Oradea Arena! Ce sancțiuni a stabilit Federația Română de Baschet

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Federația Română de Baschet, prin Comisia Centrală de Disciplină, a stabilit într-o ședință desfășurată vineri pedepsele care se impun după încăierările de la derby-ul baschetului românesc dintre CSM CSU Oradea și U-BT Cluj-Napoca.

Vor fi sancționați atât jucătorul clujenilor Karel Guzman, care a sărit la bătaie și a fost greu de potolit, cât și un jucător al Oradiei, Nikola Markovic, care, din imagini, l-ar fi provocat punându-i o piedică. De asemenea, va fi suspendat și amendat și antrenorul secund al Oradiei, Radovan Markovic, cel acuzat de clujeni că ar fi inițiat conflictul.

Guzman, suspendat 4 etape

Decizia a fost publicată pe site-ul Federației Române de Baschet (FRB) în noaptea de vineri spre sâmbătă. Concret, după analizarea rapoartelor oficialilor despre incidentele de la confruntarea CSM vs. U-BT, Comisia Centrală de Disciplină a decis că ambele părți trebuie pedepsite. 

Astfel, cubanezul Karel Guzman, cel care a avut ieșirea cea mai furioasă și care și-a împins atât coechipierii cât și pe un arbitru în încercarea de a sări la bătaie cu adversarii, este suspendat pentru patru etape și sancționat cu o amendă sau „penalitate sportivă” în cuantum total de 2.500 de euro. 

Pe de altă parte, după cum BIHOREANUL a mai scris, Guzman s-a ales cu un dosar întocmit de Jandarmerie pentru tulburarea ordinii publice după ce, furibund, a intrat în Oradea Arena cu o rangă în mână. El a fost oprit cu greu de un coechipier înainte de a ajunge în sala în care se disputa meciul.

FRB a decis că jucătorul CSM CSU Oradea, Nikola Markovic, cel care l-a împiedicat pe Karel Guzman, provocându-l, va fi suspendat vreme de două etape și sancționat cu o amendă de 1.000 de euro. 

Secundul orădenilor, suspendat

O decizie care arată că, din perspectiva FRB, și antrenorul secund al Oradiei, Radovan Markovic, a avut un comportament nepotrivit este aceea că tehnicianul sârb este, la rându-i, suspendat vreme de trei etape și sancționat cu 1.000 de euro.

Amintim că antrenorul clujenilor, Mihai Silvășan, a afirmat într-o conferință de presă ținută după scandal că Radovan Markovic ar fi pornit conflictul, încă dintr-un meci precedent, când l-ar fi înjurat de mamă pe Guzman, iar apoi, și la derby-ul de la Oradea, ar fi vrut să-l ațâțe pe acesta, îndemnându-și și jucătorii să o facă, dat fiind temperamentul vulcanic al cubanezului. 

Federația Română de Baschet a decis, de asemenea, că și cele două cluburi, CSM Oradea și U-BT Cluj-Napoca, trebuie pedepsite, cu amenzi de câte 2.500 de euro. 

În comunicatul FRB, deciziile nu sunt explicate altfel decât prin trimiteri la articole din Regulamentuil de Disciplină, care au fost încălcate. 

Deciziile Federației pot fi contestate în termen de trei zile de la data comunicării. 


Informarea completă a FRB, așa cum a fost publicată pe site-ul oficial:

Aplicarea prevederilor art 12.1.1, lit. a), din Regulamentul de Disciplină, și sancționarea sportivului Karel Guzman Abreu legitimat la clubul ACS U-BT Cluj-Napoca, cu suspendare pentru 4 etape și penalitate sportivă în cuantum de 1.500 EUR (plătibili în LEI, la cursul BNR de la data plății, în contul FR Baschet).

Aplicarea prevederilor art 12.1.4 lit. a) din Regulamentul de Disciplină, și sancționarea sportivului Karel Guzman Abreu legitimat la clubul ACS U-BT Cluj-Napoca cu penalitate sportivă în cuantum de 1.000 EUR (plătibili în LEI, la cursul BNR de la data plății, în contul FR Baschet).

Aplicarea prevederilor art. 12.1.1 lit. b), și sancționarea antrenorului secund al clubului sportiv CSM Oradea, Radovan Markovic, cu suspendare pentru 3 etape și o penalitate sportivă în cuantum de 1.000 EUR (plătibili în LEI, la cursul BNR de la data plății, în contul FR Baschet).

Aplicarea prevederilor art. 12.1.1 lit. a), și sancționarea sportivului, Nikola Markovic cu suspendare pentru 2 etape, și o penalitate sportivă în cuantum de 1.000 EUR (plătibili în LEI, la cursul BNR de la data plății, în contul FR Baschet).

Aplicarea prevederilor art. 23.8. litera b) din Regulamentul General de Organizare a Competițiilor de Baschet, coroborat cu art. 12.1.3 litera a) din Regulamentul de Disciplină și sancționarea CSM Oradea cu amendă în cuantum de 2500 EUR (plătibili în LEI, la cursul BNR de la data plății, în contul FR Baschet).

Aplicarea prevederilor art. 23.8. litera b) din Regulamentul General de Organizare a Competițiilor de Baschet, coroborat cu art. 12.1.3 litera a) din Regulamentul de Disciplină și sancționarea CS U-BT Cluj-Napoca cu amendă în cuantum de 2500 EUR (plătibili în LEI, la cursul BNR de la data plății, în contul FR Baschet).

Cu drept de contestare la Comisia de Apel, conform art. 23.8 din Regulamentul de Disciplină, în termen de 3 zile de la momentul comunicării deciziei motivate. Hotărârile CCDES nesupuse apelului rămân definitive.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
?????????
Care ranga?Un fier beton gasit pe holurile de la vestiare..!Crainicul salii provocator cu diploma...!
Postat 28 Martie 2023, 09:48 de grigore
Fradi,
Ai dreptate si tu. Ar trebui sa le dea de gandit organizatorilor. Aia era usa din spate pt jucatori si staff, eu cred ca pe usa din fata nu intra nimeni cu nici o ranga. Dupa parerea noastra chiar si in lipsa paznicilor un sportiv nu ar trebui sa se comporte asa.
Postat 26 Martie 2023, 15:26 de nihil
pt toti care sunt subiectivi!
daca eu ma duc spectator la un meci de baschet,si constat ca intra oricine cu o ranga,oare doar jucatorul respectiv e de vina? jandarmeria si paza ce fac,se uita la meci ,sa nu piarda un cos de 3 puncte?asa ca lasati subiectivismele acasa ,maine puteti si voi sa o luati in gura!!!!!!!!!!!!!!
Postat 26 Martie 2023, 12:32 de Fradi
Bun
Ca jucatori sa fie sanctionati toti dupa vina stabilita de frb. Dar ca cetateni chestia cu ranga tre judecata de procurori nu de frb ca poate era tentativa de omor, s-a desfasurat in afara suprafetei de joc. Si in continuare obrazul celor de la UBT ramane maroniu dupa comportamentul si reactia avuta. Vedem la meciul de la ei daca pe langa fanfaronada au inteles ce s-a gresit si nu mai repetam fazele astea aiurea.
Postat 25 Martie 2023, 15:50 de nihil
...........
Fain! Întrebare pt inteligenții de la frb. Dacă eu sau oricine altcineva altul decât unul dintre zeii (ca asa se cred) Clujului am vrea sa intrăm la un meci în plina desfășurare cu o ranga în mana oare câte etape n-am mai fi lăsați la un meci de baschet? sau am mai avea acces vreodată? După ce desigur ne-ar fi tras politia un dosar de toată frumusețea.Totul e discutabil și dc a fost provocat cum se arata nu e corect nici aia, logic! Totul pana la faza cu ranga! Deci diferența dintre o piedica banala și intenția de a sparge capuri cu ranga e doua etape și 1500 de euro,scandalos! Deci de acum echipamentul de suporter va trebui sa includă și casca de protecție. Ca de unei domnișoare de astea de 2 metri și 100 kg ii sare muștarul de la vreo împingere și se gândește sa ia ranga să-și facă dreptate sa fim pregătiți.La asa pedeapsa pt orice viitoare agresiune ieșită din comun la vreun viitor meci de baschet responsabila va fi direct frb. (repet dc a fost provocat nu e ok nici aia dar la același meci Emanuel Câte a pus o piedica de toată frumusețea fara nicio treaba cu mingea unui jucător de la Csm care culmea nu a ajuns la ranga, Emanuel a luat un anti-sportiv, jucătorul împiedicat s-a ridicat și atât.)
Postat 25 Martie 2023, 13:14 de Robert
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON