URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Martie 2023, 15:31

„CSM Oradea se dă fată mare”. Declarațiile dure ale antrenorului U-BT Cluj-Napoca, Mihai Silvășan, după scandalul din Oradea Arena (VIDEO)

„CSM Oradea se dă fată mare”. Declarațiile dure ale antrenorului U-BT Cluj-Napoca, Mihai Silvășan, după scandalul din Oradea Arena (VIDEO) Încăierarea dintre tehnicienii U-BT și CSM la finalul derby-ului de la Oradea (foto: Paul Lelea / BIHOREANUL)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tehnicianul echipei U-BT Cluj-Napoca, Mihai Silvășan, a declarat marți că CSM Oradea „se dă acum fata mare a baschetului românesc” și susține că, de fapt, antrenorul secund al Oradiei, Radovan Markovic, ar fi fost cel care l-ar fi provocat pe jucătorul clujean Karel Guzman, iar acesta a avut apoi ieșiri periculoase, atât pe teren, cât și în afara lui, intrând în sala polivalentă cu o rangă și fiind cu greu oprit de un coechipier.

Mai mult, Silvășan susține că CSM Oradea vrea să facă un „bullying mediatic” asupra Clujului după scandalul de la derby-ul de sâmbăta trecută.

„Extrem de regretabil”

Declarațiile au fost făcute de antrenorul echipei din Cluj-Napoca în cadrul unei conferințe de presă organizate în preambulul confruntării dintre U-BT și Prometey din competiția EuroCup. 

Întrebat despre scandalul din derby-ul din Oradea Arena, Mihai Silvășan a spus că este „extrem de regretabil comportamentul lui Karel (n.r. – Guzman, sportivul cubanez care a sărit la bătaie după ce Nikola Markovic, jucător al CSM Oradea, i-ar fi pus o piedică în timpul jocului, și care apoi s-a întors fioros cu o rangă în arenă) în acest meci și nu numai. Un comportament care nu-i face cinste, nu îl reprezintă, și nu face cinste clubului U-Banca Transilvania. Lăsăm autoritățile să își facă treaba”. 

De asemenea, legat de jucătorul cubanez, Silvășan a mai spus că acesta va fi „cu siguranță” sancționat. „Va fi sancționat drastic din punct de vedere financiar”, dar totuși a afirmat că clubul clujean este alături de baschetbalist și, dacă va fi apt fizic, va juca miercuri în meciul din EuroCup. „Ca antrenor, eu nu îi voi da un șut în fund la prima greșeală mai serioasă”, a afirmat antrenorul, citat de baschet.ro. 


(sursa: Youtube / Prima Sport)

„L-a înjurat de mamă”

În schimb, Mihai Silvășan s-a lansat într-o tiradă împotriva CSM Oradea și, în special, împotriva antrenorului secund, sârbul Radovan Markovic, fost shooter al echipei orădene. Amintim că, la finalul partidei, Silvășan a refuzat să dea mâna cu Markovic și chiar l-a împins pe secundul orădean. CSM Oradea a transmis că antrenorul clujenilor l-a înjurat și amenințat pe Markovic. 

Antrenorul formației clujene a afirmat marți că, de fapt, cel care a pornit întreg scandalul ar fi fost tocmai Radovan Markovic, care l-ar fi înjurat de mamă pe cubanezul Guzman în confruntarea din finala Cupei României la baschet, pierdută de CSM Oradea în fața U-BT. „Acest domn, antrenor secund de la Oradea, l-a înjurat de mamă, începând de la turneul de la Constanța, pe jucătorul Karel Guzman. Ce treabă are doamna Miriam Abreu cu ce se întâmplă la finala Cupei României, ea fiind la mii de kilometri distanță?”, a spus tehnicianul clujenilor. 

Mai mult, Mihai Silvășan a afirmat în conferința menționată că, înaintea meciului din finala Cupei României, Radovan Markovic a fost cel care l-ar fi provocat pe Karel Guzman: „Acest individ, antrenorul secund de la Oradea, a transmis, înaintea meciului nostru direct de-acolo, jucătorului Stipanovic și jucătorului Bircevic, pentru că ei se cunosc, că la meciul de diseară el va provoca anumiți jucători de la echipa noastră. A transmis asta”.

Pretenții de rugăminți

Apoi, susține Silvășan, la meciul de sâmbăta trecută de la Oradea, Radovan Markovic l-ar fi provocat pe Guzman, care se afla în partea orădenilor de teren, deși nu ar fi trebuit să fie acolo, dar, zice Silvășan, acest lucru n-a deranjat de-a lungul timpului alte echipe. Amintim că CSM a publicat imagini cu Markovic și Guzman discutând înaintea meciului, Markovic invitându-l parcă pe cubanez să plece din zona de încălzire a orădenilor. 

„Karel Guzman are aceeași rutină de când se află la noi în echipă în sensul că (...) în prima parte a încălzirii, pe cele două șiruri, mai face niște șprinturi mai lungi. Nu în terenul advers, ci în afara lui, pe margine, ca să își stopeze accelerația. E aceeași rutină pe care o face de ani de zile și care nu a deranjat pe absolut nimeni din EuroCup, din Champions League și din campionatul național. Doar pe antrenorul secund și pe tot staff-ul și jucătorii de la CSM Oradea i-a deranjat”. 

Silvășan a susținut că CSM ar fi trebuit să „roage” staff-ul tehnic al Clujului să-l cheme pe Guzman în terenul propriu. 

„Se dă fată mare”

Antrenorul echipei U-BT Cluj-Napoca a susținut că CSM Oradea are „clar intenția de a crea un bullying mediatic asupra clubului nostru, de a defăima imaginea pe care ne-am creat-o în acești ani de când facem performanță”. 

De asemenea, Mihai Silvășan spune că CSM se pretinde „fată mare” în baschetul românesc, deși jucătorii și antrenorul secund ar fi făcut mai multe gesturi nepotrivite.

„De-a dreptul hilare filmulețele pe care le-au pus acolo cu provocările lui Karel Guzman. Faptul că au spus că e recidivist. Faptul că el se bucură în fața băncii adverse, cum fac n jucători din România, din străinătate... Dacă ei o iau ca o formă de provocare, înseamnă că ei nu înțeleg prea bine acest sport. (...) Clubul CSM Oradea, care se dă acum fată mare a baschetului românesc, încearcă să discrediteze acest club și pe acești jucători, arătând niște imagini de pe terenul de joc de-a dreptul comice. De ce n-au pus, oare, cei de la Oradea, în acest comunicat și în acest filmuleț, gesturile jucătorului lor, Markovic, care l-a împedicat clar, cu intenția de a-l provoca pe Karel? În timpul meciului, fac legătura la ce ni s-a transmis de la domnul antrenor secund, toți jucătorii care au trecut pe lângă Karel au avut intenția de a-l provoca, știind, probabil, că este o posibilitate să reacționeze. Ceea ce, din păcate, s-a și întâmplat și nu aprobăm acest comportament, cu siguranță”, a afirmat Silvășan, citat de baschet.ro. 

Declarațiile lui Mihai Silvășan:


(sursa: Youtube / U-BT Cluj-Napoca)

Amintim că luni seara conducerea clubului CSM Oradea a redactat un comunicat oficial legat de scandalul de la derby-ul cu Clujul, publicând în premieră imagini cu Karel Guzman care a intrat în sală cu o rangă și a fost oprit cu greu de un coechipier. Jandarmii i-au deschis dosar penal.


(sursa: Youtube / CSM Oradea)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Jandarmii i-au deschis dosar penal.
Cui a deschis jandarmeria dosar penal? Poate pentru ei acolo în interior, care e rolul lor de anchetatori??? NICI UNUL.
Postat 21 Martie 2023, 22:49 de Morometul
Pt D-l Silvasan
Silvasan, duck your mother!
Postat 21 Martie 2023, 21:42 de Jancsy
Dosar
După câte știu eu, jandarmii nu-ți fac dosar penal. Sunt alte instituții.
Postat 21 Martie 2023, 21:22 de Etiene
Fata mare-n urechi
Cand uratul ala cu ranga dupa el e un scandalagiu recidivist ei pozeaza in fete mari. Nu e prima data cand provoaca scandal.
Postat 21 Martie 2023, 17:33 de OrbanKula
Asa.
Pai da, cei de la CSM trebuia sa nici nu pomeneasca ceva iar cei de la Digi sa opreasca transmisia sa nu vedem, ca asa puteam zice ca nu s-a intamplat nimic, puteau zice si ei ca au pierdut exclusiv pe mana arbitrilor si gata. Nu conteaza ca ala a aparut cu ranga, nu conteaza ca si-au kkt obrazul cu genul asta de apucaturi. Adica da, faptele au fost repropabile DAR(si de aici uitam orice scuza dinainte) cei din Oradea sunt niste mironosite ca de fapt ne-au aratat(si celor care nu au mers la meci) ce s-a intamplat si cu cine avem de-aface. Astea cu ascunsul mizeriei sub pres sunt apucaturi tipice de bugetar desi aici ai spune ca nu e cazul. Iar pe clujeni in sine e clar cat te poti baza cand vine vorba de a admite un adevar si a se comporta ca atare cand sunt cu musca pe caciula. La ei totul suna a 'Guzman e vinovat DAR blabla... oradenii sunt de rhat'. Nici un fel de scuza celor 5 mii de spectatori carora le-au stricat meciul si care indiferent de ce zic cei din cluj au fost acolo si au vazut cu ochii lor ce s-a intamplat, sunt cei pt care chipurile se joaca meciurile astea. Asa se starneste ura(nu rivalitatea) intre 2 echipe si chiar orase, cu mitocani din astia care vin, se comporta ca in jungla si apoi tot ei se infoaie ca un intreg club naspa si i-i jignesc pe toti gramada dupe ce ei insisi s-au balegat.
Postat 21 Martie 2023, 16:46 de nihil
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON