Cei 77 de pompieri români, printre care patru bihoreni, care s-au dus în urmă cu o săptămână în Franța, pentru a ajuta la stingerea incendiilor, se întorc acasă. Înainte de plecare, pompierii au primit mulțumiri din partea francezilor, inclusiv a copiilor. De pildă, în fotografii alături de doi dintre pompierii bihoreni apar două fetițe, una dintre ele desenându-le salvatorilor inimioare, iar cealaltă scriind pe o pancartă, în limba română, „mulțumesc”.
„Misiune îndeplinită. Acțiunea pompierilor români în Franța s-a încheiat. Timp de o săptămână, 77 salvatori au participat la misiuni de stingere a incendiilor în sud-vestul Franței, în condiții meteorologice deosebite. Misiunile modulului RO-GFFF-V au constat în identificarea și lichidarea focarelor ascunse, precum și protejarea locuințelor aflate în vecinătate, de posibile alte focare existente”, a transmis vineri seară Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.
Potrivit IGSU, „eforturile pompierilor militari români au fost susținute de implicarea extraordinară a autorităților și a voluntarilor din Franța care, în toată această perioadă, au dovedit solidaritate în lupta pentru stingerea incendiilor înregistrate în țara gazdă”.
O fetiță franțuzoaică a vrut să le mulțumească într-un mod artistic militarilor care s-au dus tocmai din România să stingă incendiile din sud-vestul Franței. În imagine, alături de ea, pompierii bihoreni Aron Cristian Popa și Raul Cuc (foto: ISU Crișana)
Ajutorul pe care România l-a acordat autorităților franceze a fost în baza solicitării de asistență internațională formulată de guvernul Republicii Franceze prin Mecanismul European de Protecție Civilă.
O parte dintre pompieri vor fi aduși acasă cu o aeronavă a Ministerului Apărării, iar alții vor veni acasă pe cale terestră.
ISU Crișana i-a trimis în Franța pe plutonier adjutant șef Popa Aron Cristian, plutonier adjutant Cuc Raul, plutonier Bohuș Andrei și plutonier Ferke Rafael, cu două autospeciale tip Abroll.
O altă fetiță din Franța și-a arătat recunoștința și a scris (i-a lipsit doar o literă) „mulțumesc” pe o pancartă pe care a desenat, la rându-i, inimioare și flori (sursa foto: IGSU)
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.