URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Martie 2024, 16:31

Pusă la pământ! Piaţa Nufărul din Oradea a fost demolată, iar materialele duse la fier vechi (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Piaţa Nufărul din Oradea a fost demolată, iar materialele rezultate în urma dezafectării ei au fost duse la fier vechi.

"Cel târziu la începutul săptămânii viitoare..."

Dezafectarea fostelor hale de comercializare de legume, fructe, produse lactate și coroane mortuare, demarată la sfârşitul lunii ianuarie, se va finaliza cel târziu săptămâna viitoare.

Acoperişul a fost pus la pământ, halele au fost demolate, mobilierul a fost evacuat, iar luni dimineaţă muncitorii unei firme angajate de municipalitatea orădeană pentru dezintegrarea construcţiei tăiau structura metalică rămasă la faţa locului pentru a putea fi transportată.

"Săptămâna acesta, cel târziu la începutul săptămânii viitoare, toată partea metalică va fi tăiată şi dusă, iar locul curăţat", a explicat unul dintre muncitori.

Primăria Oradea a închis Piaţa Nufărul în noiembrie 2022 spre nemulţumirea locuitorilor cartierului, obligaţi să îşi facă cumpărăturile în Piaţa Cetate, atunci înconjurată de şantierele pasajelor subterane, iar acum aflată în lucru în vederea reabilitării.

Se (re)licitează construcţia parcării

Municipalitatea orădeană a organizat în ultimul an două licitaţii pentru desemnarea unui investitor care să ridice pe acest amplasament un parking cu patru etaje, urmând să primească în proprietate parterul imobilului ce urma să fie ocupat de spaţii comerciale.

Ambele proceduri de licitaţie au rămas fără finalitate pentru că nu au atras niciun ofertant. Astfel, din lipsă de investitori, la sfârșitul anului trecut, primarul Florin Birta a decis ca parcarea să fie construită de către municipalitate din fonduri de la bugetul local.

"Documentele privind construcţia parcării din cartierul Nufărul au fost transmise deja Compartimentului Achiziţii în vederea scoaterii la licitaţie. Deschiderea ofertelor va avea loc undeva la sfârşitul lunii aprilie. Lucrările ar trebui să înceapă în toamna acestui an", a declarat pentru BIHOREANUL, şeful Direcţiei Patrimoniu Imobiliar, din cadrul Primăriei Oradea, Lucian Popa.

Costurile cu proiectarea şi amenajarea parkingului sunt estimate la 27,3 milioane lei, plus TVA. Construcţia va avea 335 de locuri dispuse pe 4 etaje, iar la parter spaţii comerciale. Primarul Florin Birta nu a exclus ca aceste spații să aibă destinație de piață.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Piata Nufarul
Alta prostie facuta pe bani multi. La capat de cartier,cine va parca ! nu este nici o zona ce interes sa o justifice. In schimb o piata,da,pentru cei care au nevoie de multe statii de tramvai pana la piata din centrul civic. Scopul este sa se desfiinteze piata ,pur si simplu,sa se faca orice numai piata nu. Asa a fost si in Iosia Nord si s-a vazut rezultatul.
Postat 12 Martie 2024, 07:42 de VioletaP
Roger, si 10 like-uri prostesti
Bine Roger. Te rugam sa ne DEMONSTREZI obiectiv care este pretul corect, dupa parerea ta, pt un parking de 4 etaje, de 335 locuri, la cf perioadei in care ne aflam? In Timisoara, acum 3 ani (intr-o zona mai centrala), o parcare de 4 etaje si 140 de locuri de parcare costa estimativ 4.4 mil EUR (https://www.opiniatimisoarei.ro/parcarea-cu-140-de-locuri-pe-4-etaje-mai-aproape-de-centru-la-timisoara-scoasa-la-licitatie-de-primarie-costa-peste-4-milioane-de-euro/30/09/2020), iar in Satu Mare o parcare cu 2 etaje si 200 de locuri, la nivel de Ian 2024 costa cam 4 mil EUR (https://www.presasm.ro/s-a-semnat-contractul-pentru-a-doua-parcare-multietajata-din-satu-mare/). Mai grav decat faptul ca tu nu aduci nici un argument, macar unul minim, prin care sa demonstrezi ineptiile care le scrii, mi se pare ca s-au mai gasit 10 oameni care nu isi folosesc creierul macar sa analizeze cat de cat ceea ce scrii tu, ci dau like ca si v*tele.
Postat 12 Martie 2024, 00:14 de Szaby_Oradea
5.5 milioane de euro din taxele oradenilor pt o parcare de 4 etaje
parcare cu 4 etaje este de noaptea mintii in acea zona, retardatii nu sunt in stare sa faca o parcare buna nici macar in centru pe 2 niveluri, d-apoi pe 4 la periferie... si totusi 5 mil jumate euro + tva pt o parcare nu vi se pare ca e furt si bataie de joc cam mare pe banii nostri?
Postat 11 Martie 2024, 20:57 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON