URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 12 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că ucenicul și-a întrecut maestrul! Cine credea că odată cu plecarea lui Ilie Bolojan de la Primăria Oradea se va așterne liniștea peste oraș, că buldozerele nu vor mai trece prin sufragerii, că picamerele vor fi duse la topit și prin urbe vor zburda exclusiv bicicliști și trotinetiști înecați în clorofilă s-au înșelat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Martie 2021, 20:20

Orădeanul Laurențiu Țenț, demis în 2020 de la șefia Casei Naționale de Pensii, ar putea fi repus în funcție

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Revocat din funcţia de preşedinte al Casei Naţionale de Pensii în octombrie 2020 printr-o decizie a fostului premier Ludovic Orban la propunerea Violetei Alexandru, care conducea atunci Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, orădeanul Laurenţiu Ţenţ a câştigat la Curtea de Apel Bucureşti prima etapă a unui proces intentat pentru anularea deciziei.

Demitere nelegală

Curtea de Apel Bucureşti, unde Ţenţ a deschis procesul, a decis miercuri, 17 martie, că demiterea sa a fost nelegală.

"Anulează Decizia nr. 228/27.04.2020 emisă de pârâtul Primul Ministru al României. Dispune repunerea reclamantului în funcţia de demnitate publică preşedinte cu rang de secretar de stat al Casei Naţionale de Pensii Publice şi preşedinte al Consiliului de Administraţie. Obligă pârâtul Primul Ministru al României la plata sumei de 100 RON către reclamant cu titlu cu cheltuieli de judecată", se arată în minuta Curţii de Apel Bucureşti postată miercuri pe portalul instanţelor de judecată.

Hotărârea poate fi atacată în 15 zile de la comunicare cu recurs, care se judecă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

"Am deschis acest proces pentru a-mi apăra reputaţia profesională, nu pentru că aş vrea să ţin cu dinţii de o funcţie", a declarat BIHOREANULUI Laurenţiu Ţenţ, care după revocarea de la şefia Casei Naţionale de Pensii a revenit pe funcţia deţinută anterior numirii, şi anume de director executiv al Casei Judeţene de Pensii Bihor.

"Fanteziile ministrului"

Membru PNL, la fel ca fostul ministru al Muncii Violeta Alexandru şi ca premierul Ludovic Orban, Laurenţiu Ţenţ fusese numit la şefia Casei Naţionale de Pensii în 2019, la începutul lunii decembrie, printr-o decizie a premierului Ludovic Orban, şi revocat în aprilie 2020 la propunerea ministrului Muncii, Violeta Alexandru, fără ca aceasta să prezinte public motivele.

La momentul demiterii, orădeanul afirma că nu i s-a furnizat nicio explicaţie a acestei decizii şi nici nu i s-a imputat ceva anume, adăugând, însă, că nu a "executat toate fanteziile imposibile" ale ministrului.

"Nu am executat toate fanteziile imposibile ale doamnei ministru. Nu am putut să susţin lucruri false, neadevărate, pe care ea le-a spus în presă referitor la activitatea Caselor de Pensii. Erau lucruri pe care le furniza publicului fără o consultare prealabilă şi care provocau derută", declara Laurenţiu Ţenţ în aprilie 2020.

Solicitat să dea exemple, orădeanul a spus că "la un moment dat, doamna ministru avea ideea să scaneze toate cupoanele de pensii, pentru a fi trimise către toţi pensionarii (n.r. – inclusiv celor care îşi primesc pensiile pe carduri, nu doar celor care le primesc prin factorii poştali), ceea ce ar fi creat o aşteptare imposibil de satisfăcut, care ar fi dezamăgit mulţi pensionari prin nerealizarea ei, pentru că personalul instituţiei este insuficient".

Ulterior, Ţenţ a afirmat că fostul ministru al Muncii ar fi avut o "problemă personală" cu el, după ce i-a atras atenţia că lua decizii "nerealizabile".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
bafta!
bafta in razboiul cu imbecilii si incompetentii care ne conduc din pozitii cheie in ministere si nu numai!
Postat 18 Martie 2021, 20:14 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5521 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON