URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Martie 2021, 20:20

Orădeanul Laurențiu Țenț, demis în 2020 de la șefia Casei Naționale de Pensii, ar putea fi repus în funcție

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Revocat din funcţia de preşedinte al Casei Naţionale de Pensii în octombrie 2020 printr-o decizie a fostului premier Ludovic Orban la propunerea Violetei Alexandru, care conducea atunci Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, orădeanul Laurenţiu Ţenţ a câştigat la Curtea de Apel Bucureşti prima etapă a unui proces intentat pentru anularea deciziei.

Demitere nelegală

Curtea de Apel Bucureşti, unde Ţenţ a deschis procesul, a decis miercuri, 17 martie, că demiterea sa a fost nelegală.

"Anulează Decizia nr. 228/27.04.2020 emisă de pârâtul Primul Ministru al României. Dispune repunerea reclamantului în funcţia de demnitate publică preşedinte cu rang de secretar de stat al Casei Naţionale de Pensii Publice şi preşedinte al Consiliului de Administraţie. Obligă pârâtul Primul Ministru al României la plata sumei de 100 RON către reclamant cu titlu cu cheltuieli de judecată", se arată în minuta Curţii de Apel Bucureşti postată miercuri pe portalul instanţelor de judecată.

Hotărârea poate fi atacată în 15 zile de la comunicare cu recurs, care se judecă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

"Am deschis acest proces pentru a-mi apăra reputaţia profesională, nu pentru că aş vrea să ţin cu dinţii de o funcţie", a declarat BIHOREANULUI Laurenţiu Ţenţ, care după revocarea de la şefia Casei Naţionale de Pensii a revenit pe funcţia deţinută anterior numirii, şi anume de director executiv al Casei Judeţene de Pensii Bihor.

"Fanteziile ministrului"

Membru PNL, la fel ca fostul ministru al Muncii Violeta Alexandru şi ca premierul Ludovic Orban, Laurenţiu Ţenţ fusese numit la şefia Casei Naţionale de Pensii în 2019, la începutul lunii decembrie, printr-o decizie a premierului Ludovic Orban, şi revocat în aprilie 2020 la propunerea ministrului Muncii, Violeta Alexandru, fără ca aceasta să prezinte public motivele.

La momentul demiterii, orădeanul afirma că nu i s-a furnizat nicio explicaţie a acestei decizii şi nici nu i s-a imputat ceva anume, adăugând, însă, că nu a "executat toate fanteziile imposibile" ale ministrului.

"Nu am executat toate fanteziile imposibile ale doamnei ministru. Nu am putut să susţin lucruri false, neadevărate, pe care ea le-a spus în presă referitor la activitatea Caselor de Pensii. Erau lucruri pe care le furniza publicului fără o consultare prealabilă şi care provocau derută", declara Laurenţiu Ţenţ în aprilie 2020.

Solicitat să dea exemple, orădeanul a spus că "la un moment dat, doamna ministru avea ideea să scaneze toate cupoanele de pensii, pentru a fi trimise către toţi pensionarii (n.r. – inclusiv celor care îşi primesc pensiile pe carduri, nu doar celor care le primesc prin factorii poştali), ceea ce ar fi creat o aşteptare imposibil de satisfăcut, care ar fi dezamăgit mulţi pensionari prin nerealizarea ei, pentru că personalul instituţiei este insuficient".

Ulterior, Ţenţ a afirmat că fostul ministru al Muncii ar fi avut o "problemă personală" cu el, după ce i-a atras atenţia că lua decizii "nerealizabile".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
bafta!
bafta in razboiul cu imbecilii si incompetentii care ne conduc din pozitii cheie in ministere si nu numai!
Postat 18 Martie 2021, 20:14 de roger
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON