URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Octombrie 2020, 21:03

Adjunctul Casei de Pensii Bihor: De fapt, ministrul Muncii are o problemă personală cu mine!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Directorul adjunct al Casei Județene de Pensii Bihor, Laurențiu Țenț, fost director al Casei Naționale, susține că, de fapt, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, nu are o problemă cu conducerea CJP Bihor, ci una personală cu el, acesta fiind motivul pentru care a enumerat instituția între cele pe care le consideră „neperformante”.

„Nu este vorba de activitatea instituției, ci de o problemă personală pe care o are doamna ministru cu mine, în urma colaborării de la București, când eram președintele Casei Naționale de Pensii. Nu am putut fi de acord nici cu abordarea dânsei, nici cu anumite cerințe care nu erau realizabile, lucru care s-a demonstrat”, a declarat Țenț BIHOREANULUI, precizând că pretențiile Violetei Alexandru nu au putut fi, de altfel, satisfăcute nici de succesori.

„Eu am plecat în aprilie, suntem în octombrie și acele cerințe nu s-au realizat. Trebuia în două săptămâni să rezolvăm problema arhivelor. Evident că nu e posibil să termini asemenea lucrare în două săptămâni. Este o activitate care trebuie să fie bugetată și trebuie hotărât ce anume urmează să faci. Vrei să iei arhivele de la casele de pensii? Vrei să le muți în alte spații de depozitare?”, a spus directorul.

De altfel, Țenț spune că și în trecut au existat cerințe spontane ale ministrului Muncii, de demitere a unor șefi de case județene, asemănătoare cu reacția Violetei Alexandru de acum. „Am avut inclusiv cerințe de genul „să demitem directorul din cutare județ”. Nu se poate însă acest lucru, există un cod administrativ care trebuie respectat, trebuie făcută o analiză a activității”, a precizat fostul șef al Casei Naționale.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat, miercuri, pe Facebook, că i-a solicitat preşedintelui Casei Naţionale de Pensii ca „în cel mai scurt imp” să schimbe conducerile caselor „neperformante”, printre cele enumerate figurând și cea din Bihor, „casă de pensii unde lucrează fostul preşedinte CNPP, propus de mine şi schimbat când am văzut că nu vrea să facă performanţă”.

Tot în reacție la postarea ministrei, directoarea executivă a CJP Bihor, Andaluzia Coraş, a declarat BIHOREANULUI nu știe pe ce se bazează Alexanru când invocă această neperformanţă a instituției. „Din punctul meu de vedere, nu poate fi probată. Legat de activitatea instituţiei, este cert că mai avem încă restanţe pe dosare, nu pot spune că sunt cu toate la zi, dar avem o evoluţie în soluţionarea lor, lucru care poate fi verificat", a declarat Coraş.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Profesionalism vs scandal pe facebook
Am avut ocazia sa îl cunosc pe Dl Tent, e un profesionist desăvârșit, sigur nu a acceptat mizerii și scheme cerute la București de distinsa ministră, iar de atunci asta ii vrea capul. Ce naiba am ajuns? Sa facem guvernare și scandal pe Facebook? Lăsați-l sa își facă treaba, ca o face foarte bine. Doamna mai bine și-ar vedea de stafful din jurul ei, liftieri și băgători de seama prin Minister, nu de oamenii profi din teritoriu!
Postat 08 Octombrie 2020, 14:55 de andyC
Ministra
Cu tot respectul, dar ceva a făcut acest ministru în afara de demiteri, numiri, și iar scandal? Vine Țenț, un om capabil, ii explica ce și cum, nu-i convine “liftierei” și ea îl concediază, pe lângă, pornește și un război personal. O incompetenta!
Postat 08 Octombrie 2020, 14:19 de Smiley
Vendetă personală
Nu văd decât un mare scandal pornit de Violeta Alexandru, acești mitici de București, nu știu nimic să facă decât scandal. E cert că i s-a pus pata pe Țenț și acuma face un război personal. Mai bine s-ar apuca de treaba doamna ministru și nu de scandal! Vor ăștia sa detroneze toți oamenii din Vest și Ardeal, că îs mai competenti decât ei!
Postat 08 Octombrie 2020, 14:16 de Clauditza
o oră pe zi în oglindă ca pregătire profesională
Există două prototipuri ale șefilor de instituții publice române la momentul actual: primul umflat, soios, cu ceas scump expus la vedere, sacou strâmt, sau al doilea frezat, tatuat, gelat, cu ceas scump la vedere, sacou strâmt ambii cu expresii tâmpe și ambii cu vocabular redus la lexicul emisiunilor Hexatlon, Noră pentru mama sau Fermier caut nevastă! Când te exprimi în halul în care se exprimă acest corijent, ești bun ca să fii un parvenit politic, sau un influencer, sau un vlogger, sau un invitat permanent la A3!
Postat 08 Octombrie 2020, 10:48 de decalog
Se vede clar de ce a fost schimbat măscăriciul.
De prost, în primul rând ... și de incompetent în al doilea. Acum, după expunerea opiniilor ... Țenț ăsta trebuie să-și caute de lucru pe undeva în afara sistemului, de unde contribuția la CAS o să-i asigure și lui o pensie după posibilitățile lui mentale !?!
Postat 08 Octombrie 2020, 09:57 de CrisDumi
?!
De ce nu-ti dai demisia si sa mergi sa performezi in privat? Sa vii peste 5/10 ani sa depeni amintiri de pe terasa vilei din Monaco, sa spui cum o dna ministru te-a convins sa devii propriul tau sef. Sau esti destept doar cand sugi de la buget?!
Postat 08 Octombrie 2020, 05:46 de pinonel
ilegalitati sub lupa
am inteles ca la Casa de Pensii Bihor nu s-au facut angajari de multi ani, pensionarii cresc de la an la an, se lucreaza mult peste program, subdimensionat - ceea ce mi se pare incredibil (si ilegal!) este ca angajatii Casei duc dosarele cu datele personale pentru calculul pensiilor acasa, la sf de saptamana, pentru ca efectiv nu pot procesa cantitatea de date intr-o saptamana de 40 ore/munca. acest lucru cui trebuie imputat? de ce nu se rezolva aceasta problema care dureaza de mai bine de 5 ani?***** in paralel, la o alta institutie - biroul de eliberare caziere situatia este o batjocura la adresa cetatenilor, care asteapta in imbulzeala ore intregi pentru eliberarea acestui act. ***oameni buni, ESTE ILEGAL SOLICITAREA CAZIERULUI PENTRU ANGAJARE! *** sunt cel putin 3 firme care cer acest document pentru angajare, intre care si Nidec - poate aude si tinerica doamna Caojdan asta! ********** iar cei care trebuie sa rezolve magaria la biroul de caziere se vor ocupa serios de problema. de altfel stiu ca ati avut nu demult un articol despre subiectul asta, dar trebuie inca urmarit, pana se rezolva situatia.
Postat 07 Octombrie 2020, 22:25 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON