URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Aprilie 2020, 14:35

Replici dure ale orădeanului Laurenţiu Ţenţ, demis de la şefia Casei Naţionale de Pensii la cererea ministrului Muncii: "Avea dorinţe fanteziste"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La o zi după ce ministrul Muncii, Violeta Alexandru, i-a obţinut demiterea de către premierul Ludovic Orban din funcţia de preşedinte al Casei Naţionale de Pensii, orădeanul Laurenţiu Ţenţ dezvăluie că fosta sa şefă directă avea pretenţii "fanteziste", care fie erau neîntemeiate, fie imposibil de pus în aplicare. Ţenţ şi-a apărat mandatul de doar patru luni afirmând că reproşurile ministrului, cum că nu şi-ar fi îndeplinit indicatorii de performanţă, sunt "aberante".

Laurenţiu Ţenţ a declarat marţi pentru BIHOREANUL că a aflat din presă despre demiterea sa, precizând, însă, că aceasta survine pe fondul unor neînţelegeri constante între ministrul Muncii şi el.

"Mi s-a reproşat, în faţă, un singur lucru, că sunt "prea funcţionar". Nu mi-e clar ce îmi reproşează doamna ministru, dar probabil că îmi reproşează că nu am dat curs dorinţelor fanteziste pe care le-a avut în permanenţă", a spus Ţenţ.

"Nu am fost de acord"

Solicitat să dea exemple, prospătul ex-preşedinte al Casei Naţionale de Pensii a afirmat că "la un moment dat, doamna ministru avea ideea să scaneze toate cupoanele de pensii, pentru a fi trimise către toţi pensionarii (n.r. – inclusiv celor care îşi primesc pensiile pe carduri, nu doar celor care le primesc prin factorii poştali), ceea ce ar fi creat o aşteptare imposibil de satisfăcut, care ar fi dezamăgit mulţi pensionari prin nerealizarea ei, pentru că personalul instituţiei este insuficient".

Pe de altă parte, Laurenţiu Ţenţ spune că "nu am fost de acord cu abordarea doamnei ministru, care a fost împotriva angajaţilor Caselor de Pensii, consideraţi o categorie duşmănoasă. Da, există multe probleme în Casele de Pensii, inclusiv atitudinea multor angajaţi, dar nu îi poţi pune pe toţi în aceeaşi oală, pentru că nu toţi sunt la fel şi îi demotivezi pe cei care îşi fac datoria corect".

Indicatori fantezişti

În condiţiile în care ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat că proaspătul demis preşedinte al Casei Naţionale de Pensii nu şi-a îndeplinit indicatorii de performanţă, BIHOREANUL i-a cerut lui Laurenţiu Ţenţ să răspundă şi la această acuză.

"Bună întrebare, ce indicatori de performanţă nu mi-am îndeplinit? Indicatorii de performanţă trebuie să fie măsurabili şi obiectivi. Eu nu ştiu la ce s-a referit doamna ministru, pentru că nu mi-a arătat niciun indicator de performanţă pe care să nu-l fi îndeplinit. Dacă indicatori de performanţă pot fi considerate dorinţe fanteziste şi aberante, vă dau încă un exemplu din această categorie. A vrut, de exemplu, să renegociem în două săptămâni toate convenţiile dintre Casa de Pensii şi cele 23 bănci care transferă pensii pe cardurile oamenilor, convenţii neactualizate din 2013. Dar nu se putea să renegociezi aceste convenţii, să schimbi comisioanele şi să obţii devansări în plata pensiilor în numai două săptămâni, când chiar şi băncile trebuie să obţină acordul pentru negocieri din partea propriilor conduceri", a spus Ţenţ.

Înapoi la Oradea

În fine, fostul preşedinte al Casei de Pensii a dat un răspuns şi cu privire la un alt reproş pe care ministrul Muncii i l-a adus tot după demiterea sa, în presă. "Văd că a declarat în presă că există dosare de pensionare nerezolvate, dar înmulţirea lor nu poate fi imputată Caselor de Pensii, în condiţiile în care există tot mai mulţi angajaţi care devin pensionari, iar numărul funcţionarilor care trebuie să rezolve dosarele este acelaşi".

Laurenţiu Ţenţ a declarat că va reveni la funcţia pe care o avea înainte, şi anume cea de director executiv adjunct la Casa Judeţeană de Pensii Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
In 4 luni mai mult decât in 10 ani
Dacă nici domnul Țenț nu a fost îndeajuns la Casa de pensii, atunci cine oare? Un om a cărui cariera îl recomanda pentru aceasta funcție. Felicitări Laurențiu Țenț! Mândru ca sunt bihorean!
Postat 09 Mai 2020, 15:49 de OviArh
sunteti chiar nebuni???
bai oameni buni... ati citit articolul? ati citit realizarile acestui om in 4 luni de mandat??? care de aici crede ca putea face mai multe??? Felicitari, bihorene!!! Ai facut mai multe la Bucuresti decat au facut miticii în 3 ani...
Postat 09 Mai 2020, 15:24 de crzy
@CrisDumi
Habar nu ai ce vorbesti acolo... Tent a dispus masuri de preventie fata de Covid inainte de orice alta institutie din coordonarea Ministerului... impotriva recomandarilor transmise de dna Ministru. Asa ca las-o jos, ca macane.
Postat 09 Mai 2020, 15:08 de Smiley
4 luni mai importante decât ultimii 10 ani
Se pare că cele 4 luni petrecute de Țenț la Casa de Pensii națională au fost mai importante decât ultimii 10 ani, având în vedere că a deblocat proiecte care stagnau din 2005 încoace. Citiți aici raportul său de activitate: https://www.facebook.com/laurentiutent/photos/a.113441826821288/166602048171932/
Postat 09 Mai 2020, 15:05 de andyC
Competențele domnului Țenț
Bihorul a fost menținut în primele 5 din țară tocmai de domnul Țenț care a avut delegate atribuțiile de director cât fostul director se judeca în instanță, înainte să ajungă director personajul de etnie maghiară care a mai fost pe la pensii și a fost extras de acolo și dus la protecția copilului pentru că a făcut diferite manevre. Manevre decontate de fostul director care încă are probleme cu justiția. În toată această perioadă, Țenț, din postura de adjunct a ținut frâiele instituției, a menținut-o în top național deși guvernarea și conducerea națională erau de altă culoare politică. Așa că, mai informați-vă puțin înainte să vorbiți...
Postat 09 Mai 2020, 15:02 de Clauditza
competentele domnului Tent
Dupa inlaturarea fostului director, care nu cred ca era vreun sfant, dar a mentinut Bihorul in primele 5 pe tara, acest domn si-a dovedit competentele service si extra, aduncand judetul la ultimele locuri din tara, iar prima preocupare in momentul plecarii la Bucuresti a fost sa o faca directoare pe doamna extra. Domnul Bolojan ar trebui sa isi impuna mana de fier si la Casa de Pensii, sa faca un pic de curatenie si sa nu il mai lase pe acest domn sa isi bata joc de batranii judetului.
Postat 29 Aprilie 2020, 12:07 de rares18
@roger
Nu ti-e rusine ? Bineinteles ca nu. Cazul de fata...De la un caz izolat din interiorul unui partid. Poate sa fie justificata schimbarea sau poate sa fie o rafuiala din interiorul partidului, separatistii segregationisti, trec la insulte si injurii generalizate. Nu cu multa vreme in urma facea-i reclama negativa, cu minciuni, Aquparku-lui din Oradea. Printre multe alte mizerii, ai scris si ca pretul este dublu in comparatie cu aquapark-ul de la unguri. Ferbi de ciuda. Acum faci la fel. Numai bete-n roate si strambe cat se poate, in toate directiile. Ca "miticii nu suporta ardeleni si nici noi pe ei". "Nu ai ce cauta la miticii". Aproximativ jumatate din "mitici" sunt ardeleni. Tu esti un propagandist separatist, segregationist. Nu vorbi in numele meu. Idem si pt ceilalti propagndisti revizionisti, separatisti. Propaganda separatista, revizionista, segregationista, incearca invrajbirea romanilor, astfel ca ulterior, revizionistii separatisti, segregationisti sa le dea lovitura de gratie romanilor ardeleni, cu ajutorul fratilor din "tara mama". Ardealul la cheie (costruit de romani, pe propriile teritorii_, facut cadou hungariei. Sa fie iar "mina de aur", "closca cu puii de aur" a budei, cu ei la butoane, pe toate functiile, cu privilegile nesimtite, cunoscute din trecut. Asta este dezideratul separatistilor, segregationisti, revizionistilor.
Postat 29 Aprilie 2020, 05:20 de Oradea2020
ROMÂNIA! DACĂ ESTI CAPABIL SI VREI SA SCHIMBI CEVA IN BINE ,NU AI CE CAUTA LA MITICI!
Trist, pentru tara vremurile pe care le trăim.Pe actuala ministru a muncii probabil a făcut o mare curul(scuzați expresia)dansa nu are nici o treaba cu ministerul care îl conduce (vezi Olguța Vasilescu)are o expresie a fetei de cauciuc resapat.Intr o lume normala ORBAN nu ar avea ce căuta în funcția de prim ministru (ar trebui să meargă pe la psihiatru că nu ii departe de Viorica D), daca era după realizări și implicare primarul Oradiei trebuia să fie prim ministru, daca nu președintele țării.Dar daca nu ești mitic ( hot ,fara scrupule, pupincurist și prost Intr un cuvânt săgeata potrivită pentru alții ) nu ai ce căuta la București.Poate că ar fi buna o autonomie fiscală pentru Ardeal , sa ii vedem atunci pe mitici ce fac.
Postat 28 Aprilie 2020, 22:48 de User anonimizat
Acest Țenț nu știe pe ce lume trăiește !?!
Pe luna aprilie, în contextul stării de urgență, pensiille au ajuns "cash" ... inclusiv la beneficiarii cu conturi bancare, carduri și aplicații online !?! Dacă acest "papagal" nu ar fi fost "prea funcționar" ... problema se rezolva fără a pune poștașii pe drumuri, ca în anii '80 !?! Așa că, să zică "mulțumesc frumos" imitației acelea de Ministru al Muncii ... pentru că putea să-l dea pe acest Țenț pe mâna procurorilor, pentru tentativă la "zădărnicirea măsurilor anti-Covid" !?!
Postat 28 Aprilie 2020, 22:46 de CrisDumi
miticii nu suporta ardelenii, asta se vede clar. si sincer, nici noi pe ei.
in afara de dl Cseke, nici un bihorean/transilvanean nu a reusit sa se impuna la Bucuresti. motivul era clar, ca venea din partea udmr. cei din bucuresti nu suporta ardelenii, mai ales cei care vor sa si lucreze si sa schimbe ceva. probabil asta o f i unul din motivele pt care nici Bolojan nu este atras de Bucuresti. mi se pare absolut gretos ca toti ministrii vin din sudul Romaniei, din judete in care bate vantul a paguba de peste 30 de ani. oameni fara pregatire si viziune sunt numiti politic, doar sa faca jocul de marionete. din pacate la fel se intampla la noi la aba crisuri, nici inainte nu a fost activitate, nici acum, formula de angajati care nu-si justifica prezenta la lucru, directori care lipsesc fizic si intelectual cu desavarsire, pusi pe prada. ca si in consiliul judetean, de altminteri, unde mai marii nu isi pot justifica lefurile babane printr-un raport de activitate cu masuri/actiuni concrete si reusite intreprinse.
Postat 28 Aprilie 2020, 20:33 de roger
???? Cei asta???
Problema e alta doamna ministru numita și "Boc cu fusta" e venita din privat și c-am fără experientă probabil luată de vânt și probabil de ceva presiuni de la partid vreun dâmbovițean care râvnește la acest post, la dat afara , a luat-o valul la fel precum a luat-o pe Anisie când întrerupea ore cu presa căzând de fazan în fata presei și tari întregi multe succesuri doamnei ministru are nevoie, de ce să lași un om competent? când sunt atâția pe la Dâmbovița care așteaptă în doar 5,6 luni încă 5300 de bugetari din care 3700 în administrația centrala pe salarii frumușele spor la treaba.
Postat 28 Aprilie 2020, 15:55 de sss
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON