URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Martie 2021, 21:12

O doctoriță din Oradea riscă excluderea din profesie: Flavia Groşan susține că a făcut "minuni" vindecând bolnavi Covid în cabinetul privat, în timp ce în spitale aceștia sunt omorâți

O doctoriță din Oradea riscă excluderea din profesie: Flavia Groşan susține că a făcut 'minuni' vindecând bolnavi Covid în cabinetul privat, în timp ce în spitale aceștia sunt omorâți (sursa foto: national.ro)

Colegiul Medicilor Bihor s-a autosesizat după publicarea unui articol în care o doctoriţă din Oradea, proprietara unui cabinet privat, susţine că a vindecat o mie de persoane infectate cu Covid tratându-le cu un banal antibiotic. Dr. Flavia Groşan va trebui să dea seama în faţa Comisiei de Etică pentru afirmaţii nefondate, conform cărora protocoalele terapeutice din spitale duc la decesul pacienţilor, precum şi pentru afirmaţia că a vindecat bolnavi care, în realitate, au ajuns în stare gravă în Spitalul Municipal după tratamentul ei "miraculos".

"Face minuni"

Site-ul national.ro a publicat marţi un articol intitulat "Un medic român face minuni. 100% vindecaţi de Covid", care pe baza afirmaţiilor doctoriţei Flavia Groşan, medic pneumolog din Oradea, susţine că aceasta a vindecat "aproape o mie de pacienţi Covid în diferite stadii", "fără nicio zi de spitalizare", tratând infecţia cu coronavirusul ca pe o "pneumonie atipică", în timp ce "în spitale se fac greşeli uriaşe şi protocolul (n.r. - terapeutic) Covid omoară, de fapt, bolnavii".

"Obiectivul meu de la începutul pandemiei a fost ca niciun pacient să nu ajungă pe mască de oxigen, nu intubat, pe mască. Şi nu a ajuns. Eu mă duc pe medicaţia mea clasică, ieftină, care include şi Claritromicina, un antibiotic ce face parte din grupa antibioticelor macrolide. (...) Eu am lucrat în nişte studii clinice foarte interesante pe pneumonii şi acolo am învăţat despre tropismul viral al Claritromicinei, acolo am învăţat rolul antiinflamator al Claritromicinei, pe care nu îl are niciun antibiotic, şi de 10 ani lucrez cu acest antibiotic în pneumonii virale şi atipice. Pe mine m-a prins perfect pandemia şi m-am dus ca şi tratament etiologic pe Claritromicină. Sigur că pe lângă acest antibiotic mai sunt câteva tratamente adjuvante, că ea singură nu face faţă. Este o schemă de tratament care îmi aparţine", a declarat dr. Flavia Groşan în articolul citat.

Omorâţi cu... oxigen

Pe de altă parte, dr. Groşan susţine că în spitale au loc multe decese ale pacienţilor Covid deoarece li se administrează oxigen terapeutic, ceea ce provoacă edeme cerebrale.

"Eu mă duc pe medicaţie ca să controlez saturaţia din oxigen (n.r. – saturaţia de oxigen din sânge). Oxigen foarte puţin şi apoi la plimbare. (...) Eu nu dau Heparină pentru că mi-e frică să nu facă hemoragie alveolară, pentru că pacienţii intră (n.r. – în spitale) pe picioarele lor şi se degradează extraordinar de repede, în 3-4 zile sunt la ATI. (...) Am avut un pacient de 50 de ani cu 65% saturaţie, medicul de familie a trimis salvarea după el, dar omul a spus că preferă să moară acasă decât să se ducă în spital şi a apelat la mine. Am reuşit să-l vindec fără spitalizare şi doar cu o doză mică de oxigen. M-am dus pe medicaţie frumos până l-am vindecat. Dacă se ducea în spitale, îl intubau pe loc", a susţinut doctoriţa.

Medicamente mortale

De asemenea, aceasta a susţinut că administrarea Kaletra şi Codeină este "o mare greşeală" şi chiar că ar cunoaşte asistente care au sfătuit pacienţii, contrazicând medicii, să nu ia aceste medicamente.

"Norocul a fost cu câteva asistente pe care eu le consider eroine, făceau cu ochiul bolnavilor să nu ia Kaletra şi să arunce medicamentele. Apoi intrau doctorii în salon şi întrebau de ce nu au diaree şi se simt bine pacienţii. Aceste asistente au salvat viaţa bolnavilor", a spus dr. Flavia Groşan.

Neagă medicina

Miercuri, la o zi după publicarea articolului sus-menţionat, care face valuri pe Facebook, mai ales între "conspiraţionişti", Colegiul Medicilor Bihor, din care face parte dr. Flavia Groşan, s-a autosesizat, astfel că aceasta va fi cercetată de Comisia de Etică.

"Doamna doctor a făcut afirmaţii care au adus grave prejudicii corpului medical prin sugestia că medicii specialişti infecţionişti şi ATI ar face rău pacienţilor, dar şi prin faptul că neagă protocoalele de tratament Covid practicate în spitale. Am invitat-o la Comisia de Etică, să îşi justifice afirmaţiile. Am sunat-o azi şi părea chiar bucuroasă", a declarat BIHOREANULUI dr. Carmen Pantiş, preşedintele Colegiului Medicilor Bihor.

Potrivit dr. Pantiş, Flavia Groşan, fostă directoare a vechiului Spital TBC la mijlocul anilor 2000, ulterior angajată a Spitalului Municipal din Marghita, "s-a retras din sistemul sanitar public în urmă cu aproximativ patru ani, iar de atunci deţine un cabinet privat pe strada Iuliu Maniu din Oradea".

A dăunat pacienţilor

În timp ce articolul de pe national.ro susţine că dr. Groşan ar fi vindecat „100% aproape o mie de pacienţi Covid" (număr nesusţinut în niciun fel), preşedintele Colegiului Medicilor Bihor arată că, în realitate, aceasta a ratat vindecarea a foarte multor pacienţi.

"În realitate, există numeroase persoane care, după ce au fost la cabinetul privat al doamnei dr. Groşan, au ajuns în stare gravă la Spitalul Municipal din Oradea. Cum să pretinzi că ai vindecat 100% o mie de oameni şi tu ştii că pacienţii tăi ajung în stare gravă în spital?", a subliniat dr. Carmen Pantiş.

"Derapaj profesional grav"

De asemenea, preşedintele Colegiului Medicilor Bihor subliniază că afirmaţiile doctoriţei Groşan despre caracterul periculos al terapiei cu oxigen din spitale sunt ele, în sine, periculoase şi aberante. "Da, este o aberaţie să spui că oxigenul vatămă creierul, că produce edeme cerebrale, ştiind că pacienţilor care beneficiază de terapie cu oxigen nu li se administrează oxigen în stare pură".

Totodată, reprezentanta Colegiului Medicilor spune că articolul privind "minunile" practicate de dr. Flavia Groşan a scandalizat medicii specialişti ATI, iar afirmaţiile acesteia reprezintă un derapaj profesional grav.

"Nu poţi spune "Hai la mine că vă dau sănătate şi viaţă!", asta spune un vraci, şi că ceilalţi medici sunt criminali. Să negi toate protocoalele medicale, să spui că nu ai nevoie de heparină pentru tratarea cheagurilor şi de oxigen este un derapaj profesional grav, ofensator pentru ceilalţi medici şi vătămător pentru pacienţi, cărora li se induce neîncrederea în medici", a arătat dr. Pantiş.

Preşedintele Colegiului Medicilor precizează că "nu vreau să mă pronunţ asupra sancţiunilor" pe care le riscă dr. Flavia Groşan, dar acestea pot merge până la suspendarea sau chiar ridicarea dreptului de liberă practică a profesiei de medic.

Vezi mai jos un interviu acordat de dr. Flavia Groșan, pentru Antena3!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
Nu sunt medic
deci nu ma pot pronunta daca schema de tratament a dnei. Grosan functioneaza sau nu si nici daca respectiva doamna este competenta din punct de vedere profesional. Constat insa urmatoarele: 1. Bihorul este campion republican (la numar de morti COVID) si nici un fel de colegiu, comisie sau comitet nu s-a autosesizat. 2.Daca este asa cum spune CMB (Colegiul Medicilor Bihor), ca multi dintre cei tratati de dna. Grosan au ajuns in spital, cum se face ca reclamatia la CMB a fost facuta de un medic si nu de un pacient (sau apartinator) tratat gresit si cum se face ca nici un astfel de pacient (sau apartinator) nu a comentat pe pagina de FB a dnei. Grosan? 3. CMB poate sa precizeze numarul bolnavilor prost tratati de dna Grosan si care au ajuns in spital cu forme grave ale bolii sau dor arunca petarde, asa la deruta, pentru prostit prosti? Intreb asta, pentru ca in general cam toate colegiile, comisiile si comitetele abilitate (nu stiu daca e corect acest termen) nu prea stiu sa dea numere exacte nici macar pentru cei gasiti pozitivi. Singurul lucru la care exceleaza sus numitele este numaratul mortilor. 4.Sa zicem ca dna. Grosan este o diletanta, totusi, avand in vedere numarul extrem de mare de pacienti care ii multumesc pe pagina de FB, unii (destul de multi) din alte zone ale tarii, nu ar fi normal ca institutiile abilitate (iarasi cred ca termenul abilitat nu prea se potriveste contextului) sa incerce sa vada daca schema de tratament functioneaza sau nu si eventual sa stabileasca un protocol de verificare a acesteia, asta daca tot o ard (consiliile si comitetele) deontologic cu preocuparea pentru salvarea de vieti?. 5. Mai stiu din tehnica, ca marile descoperiri ale umanitati au fost facute de "diletanti", pe care "specialistii" i-au tratat zeflemitor si condescendent la momentul respectiv. 6. mai stiu, din surse oficiale, ca multitudinea de scheme de tratament aplicate de la inceputul pandemiei, contin medicamente care in mod uzual nu se folosesc pentru boli generate de virusi si niciunul dintre "marii specialisti" care acum sunt oripilati, nu au avut nici cea mai mica strabatere. In concluzie, consider ca atitudinea corecte din partea institutiilor staului, ba chiar as zice datoria lor, este sa verifica in primul rand daca schema dnei. Grosan functioneaza si abia apoi sa arunce cu zoale.
Postat 18 Martie 2021, 16:14 de User anonimizat
Re: oradea_mea_si_a_ta
"Pai daca a facut studii, are tot interesul sa promoveze Claritromicina, deoarece asta inseamna bani, excursii etc de la firma producatoare si cum poate promova ceva mai bine in Romania, decat facand scandal." - cuvintele tale. Da, am citit articolul. Cum ar fi sa intru pe un articol sa citesc doar comentariile.. I-am vizualizat si pagina de FB. De nicaieri nu reiese ca respectivul antibiotic luat singur te va vindeca. Isi promoveaza metoda de lucru, pe care nu o specifica, deci se promoveaza pe sine, cum ai spus corect in al doilea comentariu. Doar in bucata in care-ai precizat ca ar lua bani de la producatori nu gasesc logica, atata timp cat nu dezvaluie tratamentul complet (ceea ce de altfel nici nu ar avea cum, avand in vedere ca tratamentul difera de la caz la caz, in functie de mai multi parametri) si astfel producatorul va beneficia strict de vanzarea adusa de pacientii de care aceasta se ocupa. Ori, 31 de lei cutia coroborat nu mia de pacienti invocata... mie nu prea-mi iese de o excursie platita de producator. Sigur, daca ar reusi sa convinga mai multi medici sa aplice strategia, atunci putem discuta de o promovare cu succes. Dar in situatia respectiva deja am ajunge la discutia ca ar avea dreptate in ceea ce sustine, caz in care din punctul meu de vede si-ar fi castigat excursiile pe buna dreptate. In fine. Pareri si pareri. Doar ne dam cu presupusul aici.
Postat 18 Martie 2021, 15:45 de Asthir
Claritromicina.
În alte articole explică de ce preferă acest antibiotic, citez: ,,Este singurul antibiotic cu tropism (proprietate de a se localiza în anumite organe) viral. Sunt doar trei antibiotice în clasa macrolidelor, eritromicina, pe care toată lumea o știe, azitromicina și claritromicina. Mie nu-mi place azitromicina, pentru că este o copie mai slabă a claritromicinei.” Mie nu mi-se pare că face publicitate, împărtășește din propria experiență, dacă funcționează nu văd problema.
Postat 18 Martie 2021, 15:40 de User anonimizat
Re: Ashtir
Sursa o reprezinta in primul rand articolul la care comentam amandoi (apropos: l-ai citit?), dar poti sa constati foarte usor si pe facebook, adica "sursa" de care se foloseste dna pt a se face cunoscuta, pt a-si promova competentele si pt a-si trata pacientii.
Postat 18 Martie 2021, 14:19 de oradea_mea_si_a_ta
Re: oradea_mea_si_a_ta: "vedeta pe facebook"
Specifica mai exact de unde reiese ca recomanda Claritromicina. Din ce vad eu, dna. dr. mentioneaza un antibiotic pe care il foloseste intr-o schema terapeutica, din care rezulta ca de unul singur nu are efectul dorit. Ba chiar refuza in repetate randuri (in interviul acordat) sa dezvaluie metoda pe care o aplica. In alte cuvinte degeaba mentionezi medicamentul daca nu-l pui in context, deci in fapt, nu-l promovezi.
Postat 18 Martie 2021, 13:22 de Asthir
vedeta pe facebook
Cunosc medici care de la inceputul pandemiei trateaza cu succes bolnavi si nimeni nu ii promoveaza, iar pe ei nu ii intereseaza asta si nici nu au timp de asa ceva, chiar daca ar vrea sa o faca. In schimb dna asta, se tot promoveaza pe facebook si prin alte surse si se lauda cu ceva ce mai toata lumea stie de 1 an. Poate este o dna respectabila insa prea improasca cu noroi in toti ceilalti, exact ca dna Adina Alberts, alta "vedeta" de care nimeni nu a auzit pana acum, ca nici de dna Grosan. Bineinteles ca latrina 3 a si sarit sa le promoveze. Insa daca citesti cu atentie, constati ca dna Grosan recomanda Clarotromicina si nu Azitromicina, de exemplu (care are un spectru mai larg) sau alt antibiotic din aceeasi clasa, deoarece ea a facut niste studii clinice cu Claritromicina. Pai daca a facut studii, are tot interesul sa promoveze Claritromicina, deoarece asta inseamna bani, excursii etc de la firma producatoare si cum poate promova ceva mai bine in Romania, decat facand scandal. Iar sa ataci sistemul sanitar in intregimea lui, cu atata vehementa, precum si orice lucru elementar pe care si un student la medicina il stie, nu face decat sa arate cat de marunta este femeia asta. Din pacate, oamenii simpli, pun botul si ajungem sa ne impartim in tabere, in care de multe ori argumentele nu mai conteaza, ci doar "stirile" distribuite pe facebook si alte retele de prostire a lumii.
Postat 18 Martie 2021, 12:19 de oradea_mea_si_a_ta
draga George, si tu ai comentat...
dar, cum iti cam aluneca degetele pe tastatura, pesemne ca ai vrut sa scrii "idealisti" nu "idiotzi" :)
Postat 18 Martie 2021, 11:14 de cristi_h
TOTI CARE COPENTEAZA PE AICI SE VEDE CA SUNT IDIOTI
TOTI CARE COPENTEAZA PE AICI SE VEDE CA SUNT IDIOTI
Postat 18 Martie 2021, 10:53 de GEORGE1000
Nu numai ea susține "minunile" unor vindecări.
Afirmă acest lucru toți cei vindecați ambulatoriu și care au trecut pe la cabinetul ei, fără a fi nevoiți să meargă prin spitale și să iasă de acolo mai bolnavi decât au fost, sau chiar cu picioarele înainte. Flavia Groșan este printre doctorii cu mintea la pacient și la tratarea acestuia, nu la banii suplimentari pe care-i decontează autoritățile "liberale" medicilor din "operațiunea Covid". Plus că e tobă de carte și de talent înăscut, în specialitatea ei de pneumologie. Se știe foarte bine că în sistemul medical e o "mâncătorie" de nedescris, se sapă unii pe alții de parcă ar participa la un concurs de scurmat mormintele celorlalți. Iar dacă puneți la îndoială până și pe cei care au caracter și sunt umani între "groparii" sănătății românești, sunteți ca jurnaliști complici la "infectarea" agresivă a acestei țări. Faceți diferența între rezultatele oamenilor. Nu lăudați pe cei ce promit multe și fac câte ceva doar. Susțineți pe cei de vorbesc mai puțin și au rezultate clare. Pacienții Flaviei Groșan vor ca aceasta să nu mai fie hăituită, pentru că are cele mai bune rezultate în materie de Covid, spre deosebire de alții care nu fac altceva decât să spună tot timpul prostii. Un alt exemplu de "meseriaș" e doctorul Păunescu de la Timișoara, care avea de anul trecut vaccinul contra-Covid, dar românii nu i-au dat credit și nu i s-a finanțat producția în masă. Și nu ceruse mult, doar 1 milion Euro pentru omologare și licențiere. Acum începe să se producă, în Germania, sprayul anti-Covid după rețeta lui Păunescu. Că România nu își susține "valorile" , ci le face dosare și îi hăituiește ca să-i trimită în anonimat între ceilalți. La noi ar trebui o lege dură împotriva tuturor detractorilor și condamnați pe viață să cerșească milă, dacă inventează plângeri, reclamații și sesizări, care sunt false și nu se probează.
Postat 18 Martie 2021, 10:11 de KP
Un lucru e cert.
Numai la mâna sistemului să nu ajungi, e o loterie.
Postat 18 Martie 2021, 09:22 de User anonimizat
Sub mine
O gramada de parelnici-"experti", care mai de care, acuzand pe una sau alta din parti. Ati fost voi de fata sa vedeti cati pacienti au vindecat fiecare ? Dupa spusele lor, si unii si altii ar avea cam 100%, procentul pacientilor vindecati. Nu ar fi mai bine sa lasati organele de ancheta sa stabileasca adevarul, si abia apoi sa comentati ?
Postat 18 Martie 2021, 08:02 de B90
protocoale?
Nu protcoalele sunt problema ci lipsa lor aproape totala. In SUA exista protocoale de intubare cu checklist. Rata de mortalitate a scazut de la 90-100% pana la 0% in spitalele care aplica metoda checklist. La noi, cadrele medicale se cred zei. Nu este o rusine sa ai metoda lipita pe perete. Nimeni nu pune la indoiala ce stii. Omul este om. Daca e obosit greseste. Sare peste etape. In alta ordine de idei, degeaba ai dat salarii mari cadrelor medicale, daca ei tot au ramas la acel stil comunist.
Postat 18 Martie 2021, 07:46 de sasi
Are ochii calzi si zambet natural
Chiar nu ma pricep la protocoale si tratamente medicale ca sa stiu care dau rezultat mai bun la o persoana sau alta. Iar ceatza in care ne mai baga si contra-tzionistii nu prea ajuta. Dealtfel, daca s-ar ajunge ca, de pilda, "retzeta" dnei Grosan sa fie impusa de Minister prin protocol, ar fi destui conspirationisti care sa o contreze in secunda doi... Inca o data, nu stiu ce (non) valoare medicala are "tratamentul" dnei Grosan. Ce simt e ca se numara (inca) printre cadrele medicale care transmit suflet si compasiune. De-aia as indrazni sa spun ca, bun sau rau, dna Grosan chiar crede in "tratamentul" dansei.
Postat 18 Martie 2021, 07:28 de cristi_h
spaima_trepadusilor
Nu știu de unde statistica asta cu peste 90% din cei internați la ati mor? Eu am două rude care au fost la ati cu covid și au ieșit pe picioare, vindecați. Nu zic că am încredere în doctori, am avut muuulte experiențe proaste. Nici în dânsa nu am încredere, despre care este vorba în articol. . Dar hai să nu dăm cifre din burtă.
Postat 18 Martie 2021, 07:23 de Vio_427
MAFIA lucratorilor medicali!! Niste misei lasi, lenesi, ....
Nu stiu nici azi de ce lucratorii medicali sunt numiti doctori caci marea majoritate sunt fara doctorate. "DOCTOR" este nu inseamna o meserie ci un nivel de pregatire, studiu in activitati profesionele. Sa revin la subiect "doctoreii" astia reuniti intr-o asociatie profesionala sunt ca niste mafioti care atunci cand cineva face ceva care le deranjeaza incompetenta, necunoastrea, lasitatea folosesc aceasta asociatie pentru a pune poumnul in gura celui care indrazneste sa faca ceva. Toata perioada de pandemie "DOCTORII" nu au facut alceva decat a aplica un protocol care sa dovedit criminal si asta nu de ieri ci se cunoaste de mai multa vreme. De ce au tacut si s-au complacut? Pentru ca ii doare fix in kur' leafa merge de la buget asa ca ce pixul lor sa isi bata firea, capul, la-s sa moara tantalaii! Cunosc deja cateva cazuri de oameni care desi erau intr-o situatie grea au refuzat sa se spiotalizeze si au tras greul acasa cu tratemente cunoscute de multi si care au dat rezultate extraordinare fara a fi supusi protocoalelor a envazive, dure si cu sechele(daca scapa) grave. asa ca incet cu scandalul "doctoreilor" lefegii!!!
Postat 17 Martie 2021, 23:07 de scortosul
Flavia Groșan
Femeia asta merita statuie la cata lume a vindecat de covid!!! Atenție, vine o probabilă tută ,numita tot la fel de probabil politic președinta colegiului medicilor care se ia de un medic fost director , care a făcut cercetare si a lucrat numai pe pneumo si vi tu sa zici ca nu este deontologic ceea ce afirma Flavia Grosan! Chiar asa? Adica voi dati pe o gripă antiviral pt Hiv si malarie iar in proportie de 80% din cei care au luat tratamentul sau dus pe apa sîmbetei sau acum sunt pe alte medicamente din cauza acestor tratamente data pt a crea panică, tratamente venite cu un scop de la OMS!!! Vedeti studiile făcute cu oxigenul , cu intubarea...etc. Streinu Cercel e prost când a afirmat pe posturile tv ca, Covidul se trateaza cu Tamiflu? Intreb si eu asa ca fapt divers...dacă femeia a avut rezultate de 100% de vindecare vi tu doctorul politic care dai medicamente dupa foaia OMS nu dupa ce ai invatat tu ca medic sau ai cercetat si te iei de unul care are rezultate de top...Cat poti sa fi de tută tu dr Pantis si restul pupincuristilor de functi din sistemul spitalicesc românesc sa te iei de un om cu rezultate? Tu Pantiș ce realizări ai ca n am prea auzit de tine?...ai pus tu cv coada la cireșa si nu stim noi?...prima dată practica D-na dr. după dam din gura la adresa unuia cu rezultate...
Postat 17 Martie 2021, 22:46 de Adrian_Preda
Flavia Grosan
”Obiectivul meu de la începutul pandemiei a fost ca niciun pacient să nu ajungă pe mască de oxigen, nu intubat, pe mască. Și nu a ajuns. Eu mă duc pe medicația mea clasică, ieftină, care include și Claritromicina, un antibiotic ce face parte din grupa antibioticelor macrolide. Este singurul antibiotic cu tropism (proprietate de a se localiza în anumite organe) viral. Sunt doar trei antibiotice în clasa macrolidelor, eritromicina, pe care toată lumea o știe, azitromicina și claritromicina. Mie nu-mi place azitromicina, pentru că este o copie mai slabă a claritromicinei. Eu am lucrat în niște studii clinice foarte interesante pe pneumonii și acolo am învățat despre tropismul viral al claritromicinei, acolo am învățat rolul antiinflamator al claritromicinei, pe care nu îl are niciun antibiotic. Și de 10 ani lucrez cu acest antibiotic în pneumonii virale și atipice. Pe mine m-a prins perfect pandemia și m-am dus ca și tratament etiologic pe claritromicină. Sigur că, pe lângă acest antibiotic, mai sunt câteva tratamente adjuvante, că ea singură nu face față. Este o schemă de tratament care îmi aparține. Ați văzut la cazul Benedek, profesorii care se omoară ei între ei? Eu mă așteptam la o schemă de tratament și am întrebat și atunci cum a ajuns profesorul în Terapie Intensivă. Acolo numai bunul Dumnezeu și un terapist ieșit din comun te mai pot salva. Ce s-a întâmplat până acolo? Pe mine asta mă interesează”, ne spune dr. Flavia Groșan. Oxigenul în exces provoacă edem cerebral Medicul pneumolog atrage atenția să supradozajele de oxigen administrate în spitale provoacă edem cerebral, aceasta fiind una dintre cauzele deceselor pacienților. ”În saturațiile de oxigen de peste 80% eu mă duc cu doze foarte mici de oxigen, 2-3 litri pe minut și timp scurt pe zi, 4-5 ore. Oxigenul în exces inhibă creierul, pentru că normal creierul controlează organismul, nu un aparat. Eu aici nu am fost de acord cu ei deloc, cu dozele foarte mari de oxigen pe care le administrează, cu 20 de litri îi bagă în acidoză, în edem cerebral. Pentru că ei nu sesizează că oxigenul ține saturația, dar crește în același timp dioxidul de carbon în creier și fac edem cerebral și mor. Eu mă duc pe medicație ca să controlez saturația din oxigen. Oxigen foarte puțin și apoi la plimbare. Heparina mea este plimbarea, obligatoriu, un minut pe oră te plimbi, masă-pat, masă-geam, masă-bucătărie. Eu nu dau heparină pentru că mi-e frică să nu facă hemoragie alveolară, pentru că pacienții intră pe picioarele lor și se degradează extraordinar de repede, în 3-4 zile ei sunt în ATI. Dacă eu mă sperii la 80% saturație atunci mă las de meserie, iar ei sub 90 îi bagă în spital. Am avut un pacient de 50 de ani cu 65% saturație. Medicul de familie a trimis salvarea după el, dar omul a spus că preferă să moară acasă decât să se ducă în spital și a apelat la mine. Am reușit să îl vindec fără spitalizare și doar cu o doză mică de oxigen. M-am dus pe medicație calm, frumos până când l-am vindecat. Dacă se ducea în spital îl intubau pe loc”, ne-a declarat medicul pneumolog-bronholog Flavia Groșan.
Postat 17 Martie 2021, 22:02 de spaima_trepadusilor
Kaletra se da pacientilor cu HIV
Nu era vorba DOAR de un antibiotic si nu e BANAL,era vorba de un tratament complex personalizat dupa pacient. Daca din cei intubati la ATI peste 90% mor, ce sa mai spui, nu e clar ca ceva nu e bine,aici nu se autosesizeaza nimeni? Stie cineva ce se intampla la ATI ,exista camere video?Daca se mareste concentratia oxigenului pot aparea probleme.In Iordania , Ministrul Sănătăţii a fost demis după ce şapte bolnavi de Covid-19 au murit din cauza unei pene de oxigen în spital ,La noi se musamalizeaza,mortul e de vina.
Postat 17 Martie 2021, 21:57 de spaima_trepadusilor
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON