URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 SEPTEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Toate cele 10.000 de locuri scoase la bătaie au fost vândute, semn că brandul FC Bihor are un potențial uriaș. Ar fi păcat ca, pe lângă tradiționalele echipe de baschet și polo, să nu încercăm marea cu degetul și la datul cu piciorul în minge (mi-e frică să spun că ceea ce se practică azi în România se poate numi fotbal).
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Nu pot boci soarta celor avuți - fie patroni ori manageri de firme, fie inși cu ocupații incerte - care, în baza măsurilor fiscale pregătite de Guvern, ar urma să plătească de anul viitor impozite în plus pentru așa numitele bunuri de lux. Nu cred că ar fi socialism ca proprietarii unor mașini de peste 75.000 euro ori de case în valoare de peste 500.000 euro să achite pentru ele un impozit suplimentar de 0,3% - 0,5%...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunt eficiente soluțiile de trafic adoptate în zona centrală de Primăria Oradea pentru începerea școlii, în contextul șantierelor?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 septembrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o hotărâre importantă, obligatorie și corectă, prin care a stabilit că o plângere contravențională poate fi completată și în fața judecătorului până la primul termen de judecată.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În regiunea ţării noastre, înţepăturile de insecte dau rareori fenomene grave de intoxicaţie; ar fi nevoie de 500-1000 de înţepături de albine pentru a produce moartea. În regiunile tropicale, în America de Nord şi de Sud, în Africa şi Asia Centrală se întâlnesc păianjeni veninoşi (“văduva neagră”) şi scorpioni. 
05 Septembrie 2022, 19:11

Medicina şi tehnologia. Robot chirurgical din Marea Britanie, testat la Oradea, într-o conferinţă internațională cu circa 200 de medici

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Oradea găzduieşte, în premieră pentru România, Conferinţa Internaţională de Tehnologie Medicală SSIMA: Imagine Healthcare.

"O ocazie nesperată"

Potrivit unui comunicat transmis luni de Primăria Oradea, evenimentul este unic în Europa de Est. Şcoala de Vară Internaţională de Imagistică pentru Aplicaţii Medicale (International Summer School on Imaging for Medical Application – SSIMA), aflată la a patra ediţie, reuneşte în perioada 5 - 10 septembrie în sala mare a clădirii municipalității, aproape 200 de medici, doctoranzi, profesori şi specialişti în tehnologie medicală, arată informarea.

"Fără tehnologie, fără inteligenţă artificială, fără preocuparea personalului medical de a-şi însuşi modul de funcţionare a acestor tehnologii inovative, posibilitatea de diagnostic şi de tratament sunt mult reduse. Din fericire, avem această ocazie nesperată de a accesa informaţii de ultim moment din tehnologia din domeniul medical şi din IT", a declarat în deschidere managerul Spitalului Clinic Judeţean Oradea, dr. Gheorghe Carp, conform comunicatului.

Potrivit managerului, conferinţa constituie "o ocazie nesperată de a putea lega acele contacte care să ne ajute să evoluăm într-un timp foarte scurt către scopul nostru de a fi un spital smart".

Practică pe un robot chirurgical

Scopul SSIMA este de a aduce la un loc inginerii, oamenii de business şi medicii pentru a crea o comunitate tehnică şi medicală care să dezvolte domeniul medical din ţară.

"Este primul eveniment de acest gen din România, în care un spital îşi deschide porţile către tehnologie pentru a aduce inovaţiile aproape de medici. Avem un robot chirurgical adus din Anglia pentru acest eveniment pentru a fi arătat medicilor, care îl vor putea testa, prin demonstraţii live, dar şi alte inovaţii tehnologice care folosesc inteligenţa artificială", a declarat, conform aceluiași comunicat, Elena Ovreiu, fondator al SSIMA.

Conferinţa reuneşte peste 40 invitaţi, printre care profesori de renume internaţional de la Harvard, Oxford, Johns Hopkins, Stanford, precum şi miniştri şi secretari de stat.

Aceştia vor aborda teme legate de digitalizarea spitalelor, tehnologii care folosesc inteligenţa artificială, precum colonoscopia digitală, patologie digitală, chirurgie robotică şi medicină de precizie.

Inovația și medicina

SSIMA urmăreşte dezvoltarea inovaţiei în domeniul tehnologiei medicale în România, aducând împreună lideri mondiali, cercetători, studenţi, antreprenori şi formatori de opinie din domeniile academic, afacerilor şi medicinei.

Conferinţa este organizată în parteneriat cu Primăria Oradea şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea şi se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, sub egida celei mai prestigioase societăţi profesionale din acest domeniu, The Medical Image Computing and Computer Assisted Intervention Society (MICCAI).

Totodată, evenimentul are loc cu susţinerea Universităţii Politehnica din Bucureşti, a Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă (SRATI) şi a Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7214 RON
  • 1 EUR = 4.9749 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON