URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
05 Septembrie 2022, 19:11

Medicina şi tehnologia. Robot chirurgical din Marea Britanie, testat la Oradea, într-o conferinţă internațională cu circa 200 de medici

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Oradea găzduieşte, în premieră pentru România, Conferinţa Internaţională de Tehnologie Medicală SSIMA: Imagine Healthcare.

"O ocazie nesperată"

Potrivit unui comunicat transmis luni de Primăria Oradea, evenimentul este unic în Europa de Est. Şcoala de Vară Internaţională de Imagistică pentru Aplicaţii Medicale (International Summer School on Imaging for Medical Application – SSIMA), aflată la a patra ediţie, reuneşte în perioada 5 - 10 septembrie în sala mare a clădirii municipalității, aproape 200 de medici, doctoranzi, profesori şi specialişti în tehnologie medicală, arată informarea.

"Fără tehnologie, fără inteligenţă artificială, fără preocuparea personalului medical de a-şi însuşi modul de funcţionare a acestor tehnologii inovative, posibilitatea de diagnostic şi de tratament sunt mult reduse. Din fericire, avem această ocazie nesperată de a accesa informaţii de ultim moment din tehnologia din domeniul medical şi din IT", a declarat în deschidere managerul Spitalului Clinic Judeţean Oradea, dr. Gheorghe Carp, conform comunicatului.

Potrivit managerului, conferinţa constituie "o ocazie nesperată de a putea lega acele contacte care să ne ajute să evoluăm într-un timp foarte scurt către scopul nostru de a fi un spital smart".

Practică pe un robot chirurgical

Scopul SSIMA este de a aduce la un loc inginerii, oamenii de business şi medicii pentru a crea o comunitate tehnică şi medicală care să dezvolte domeniul medical din ţară.

"Este primul eveniment de acest gen din România, în care un spital îşi deschide porţile către tehnologie pentru a aduce inovaţiile aproape de medici. Avem un robot chirurgical adus din Anglia pentru acest eveniment pentru a fi arătat medicilor, care îl vor putea testa, prin demonstraţii live, dar şi alte inovaţii tehnologice care folosesc inteligenţa artificială", a declarat, conform aceluiași comunicat, Elena Ovreiu, fondator al SSIMA.

Conferinţa reuneşte peste 40 invitaţi, printre care profesori de renume internaţional de la Harvard, Oxford, Johns Hopkins, Stanford, precum şi miniştri şi secretari de stat.

Aceştia vor aborda teme legate de digitalizarea spitalelor, tehnologii care folosesc inteligenţa artificială, precum colonoscopia digitală, patologie digitală, chirurgie robotică şi medicină de precizie.

Inovația și medicina

SSIMA urmăreşte dezvoltarea inovaţiei în domeniul tehnologiei medicale în România, aducând împreună lideri mondiali, cercetători, studenţi, antreprenori şi formatori de opinie din domeniile academic, afacerilor şi medicinei.

Conferinţa este organizată în parteneriat cu Primăria Oradea şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea şi se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, sub egida celei mai prestigioase societăţi profesionale din acest domeniu, The Medical Image Computing and Computer Assisted Intervention Society (MICCAI).

Totodată, evenimentul are loc cu susţinerea Universităţii Politehnica din Bucureşti, a Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă (SRATI) şi a Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON