URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
16 Aprilie 2024, 15:25

Inspecția Judiciară cere suspendarea judecătoarei din Bihor care a scandalizat opinia publică în cazul accidentului din 2 Mai

Inspecția Judiciară cere suspendarea judecătoarei din Bihor care a scandalizat opinia publică în cazul accidentului din 2 Mai foto: Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Inspecția Judiciară cere suspendarea din funcție a judecătoarei Ancuța Ioana Popoviciu, originară din Bihor, care a scandalizat opinia publică în procesul accidentului din stațiunea 2 Mai, accident în care doi tineri au murit după ce au fost izbiți în plin de Vlad Pascu, un tânăr drogat la volan.

„Inspectorii judiciari au apreciat că exercitarea în continuare a funcţiei de către judecător ar putea afecta desfăşurarea cu imparţialitate a procedurilor disciplinare și ar fi de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiţiei”, se arată într-un comunicat transmis presei marți de Inspecția Judiciară.

Potrivit informării, în cursul aceleiași zile, propunerea de suspendare din funcție a magistratei care activează în prezent în cadrul Judecătoriei Mangalia a fost transmisă Secției pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va lua decizia finală în acest caz.

Propunerea este ca Popoviciu să fie supendată „până la finalizarea procedurilor disciplinare”.

Potrivit Legii privind Statutul judecătorilor şi procurorilor, un judecător poate fi suspendat din funcţie în cadrul procedurii disciplinare de Secţia pentru judecători a CSM. În perioada suspendării, judecătorului nu i se plătesc drepturi salariale, iar perioada nu constituie vechime în muncă şi în funcţie.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, la primul termen al procesului în care autorul accidentului, Vlad Pascu, este judecat în prezent pentru omor din culpă, judecătoarea cu origini în Beiuș, Ancuța Ioana Popoviciu, a stârnit nemulțumirea părinților și revolta publică, după ce a demonstrat, când a strigat prezența părților din dosar, că habar nu are ce s-a întâmplat în accident.

“Olariu Sebastian Andrei e prezent?”, a întrebat Popoviciu, cu referire la unul dintre cei doi tineri care au murit loviți de mașina condusă de Pascu.

Observând rumoarea din sală și faptul că părinții tânărului au izbucnit în plâns, Popovici a părut surprinsă: „A decedat o victimă?”, a întrebat ea, iar o voce din public i-a răspuns: „Au decedat două”.

În urma episodului, părinții victimelor au cerut schimbarea judecătoarei pentru neglijenţă, dar un coleg de-ai ei a considerat că motivele invocate de ei nu sunt de ajuns.

Comportamentul judecătoarei i-a atras și anchetarea disciplinară, inclusiv ministra justiției, Alina Gorghiu, făcând declarații dure la adresa ei, cel mai recent la începutul acestei luni. Gorghiu a spus că „tot acel incident din instanță a lovit în încrederea justiției” și că Popoviciu a avut o atitudine nepotrivită.

„Niciun judecător nu are nicio scuză că are o zi proastă, că nu are timp să-şi pregătească un asemenea dosar cu atât mai mult cu cât speţa în sine era una foarte, foarte sensibilă, cu o încărcătură emoţională la nivel naţional”, a declarat între altele Alina Gorghiu.

Vlad Pascu, tânărul de 19 ani care a provocat tragedia din 2 Mai, și-a recunoscut vina, judecătoarea Ancuța Ioana Popoviciu acceptând cererea de judecare după procedura simplificată, fapt ce ar însemna reducerea pedepsei cu o treime.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON