URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
08 Iunie 2017, 09:41

Inculpat fără dovezi: Trimis în judecată de DNA Oradea pentru trafic de influenţă, un fost comisar al Gărzii Financiare a fost achitat definitiv!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După clasarea dosarului de corupţie deschis pe numele judecătoarelor Florica Roman, Denisa Vidican şi Cuc Raluca, achitarea avocatului Călin Porţan, a şefului Serviciului Arme, comisarul şef Gheorghe Sava, a avocaţilor Ioan şi Daniela Sava, sau a procuroarei Adriana Ardelean de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuş, procurorii DNA Oradea au încasat, miercuri, o nouă înfrângere.

Virgil Popa, un fost comisar al Gărzii Financiare Bihor, trimis în judecată în 2014 de procurorii anticorupție pentru că ar fi promis protecţie unei firme implicate într-o fraudă de 5 milioane de lei, a fost achitat de Curtea de Apel Oradea, care a stabilit că nu există probe care să dovedească acuzaţia.

Soluţia - definitivă - este surprinzătoare în condiţiile în care, iniţial, pe 28 aprilie anul trecut, Tribunalul Bihor a considerat acuzele DNA ca fiind întemeiate şi l-a condamnat pe Virgil Popa la 3 ani ani de închisoare cu suspendare, plus interdicţia de a presta activităţi de funcţionar public cu atribuţii de constatare şi sancţionare a contravenţiilor. 

"Judecătorii au stabilit că nu poţi condamna o persoană în baza denunţului făcut de o infractoare mincinoasă arestată (care după denunţ, subit, este pusă în libertate) şi în baza denunțului scris de un contabil mincinos tocmai percheziţionat (şi care după denunţ nu mai este trimis în judecată)", a declarat avocatul fostului comisar, Răzvan Doseanu.

Virgil Popa a fost trimis în judecată în 2014, pentru că ar fi protejat celebra filieră din care făcea parte şi orădeanul Szentgyorgyi Lajos (iubitul Gabrielei de la Cheeky Girls), Ramona Brie, patroana unei firme de intermedieri imobiliare din Oradea, dar şi un cunoscut interlop, Titi Robert, fost traficant de ţigări şi maşini. Funcţionarul era acuzat că i-a ajutat la crearea şi funcţionarea circuitului evazionist.

Comisarul a fost denunţat de Brie şi de contabilul acesteia, Nicolae Torjoc. Ei susţineau că Popa a abordat-o pe afaceristă în momentul în care a aflat că firma ei a fost luat în colimator de ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor, a învăţat-o cum să-i fenteze pe poliţişti, sfătuind-o să declanşeze procedura de insolvenţă pentru societate şi să îşi continue activitatea cu o altă firmă deoarece, pe fondul reorganizării Ministerului de Finanţe, inspectorii cu atribuţii de control ar fi fost ocupaţi cu alte probleme.

În schimbul protecţiei şi a sfaturilor date cu ocazia primei întâlniri, a declarat Brie, Virgil Popa a pretins şi primit de la femeie contravaloarea unui plin de motorină pentru autoturismul său, respectiv 300 lei, promiţând în schimb că îi va acorda ajutor şi pe viitor, deoarece are unele cunoştinţe la Poliţie, Finanţe şi Garda Financiară, la care poate interveni pentru a-i sprijini.

Potrivit denunţurilor, pentru "intervenţiile" pe care le promitea, Popa a încasat timp de patru luni, periodic, sume între 50 şi 100 euro, dar şi diferite cantităţi de zahăr, pe care venea personal şi le ridica de la sediul firmelor patronate de Brie.

În urma anchetei desfăşurate cu sprijinul poliţiştilor Direcţiei Generale Anticorupţie Bihor, procurorii DNA au stabilit că, în total, fostul comisar al Gărzii Financiare Bihor ar fi pretins şi primit 1.000 euro şi 10 saci cu zahăr a câte 50 kg fiecare, în valoare de 35 euro/sac.

Grupul de evazionişti din care făcea parte Ramona Brie a fost trimis în judecată în luna februarie 2014. Membrii grupării cumpărau zahăr de la firme din România, pentru care simulau livrări intracomunitare către firme-fantomă maghiare şi de la acestea către alte firme-fantomă româneşti, de unde marfa era valorificată tot către destinatarii finali din România.

Procesul filierei se derulează la Tribunalul Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON