URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Aprilie 2023, 10:01

De la Gropoi la Grădina Termală

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Acum 50 de ani, apele termale din cartierul Ioșia erau o binefacere mai ales pentru doamnele care doreau să scape de sarcini nedorite, și când zic sarcini nu mă refer la cele de partid. Așa că diriguitorii din acele vremuri au decis să asaneze zona și să facă un ștrand tovărășesc, pentru a mai scădea presiunea pe bătrânul și mereu aglomeratul ștrand municipal.

Și cum l-au făcut comuniștii, cam așa a și rămas multă vreme, cu ceva îmbunătățiri, dar nu substanțiale. Pentru a face un spațiu civilizat, va trebui să investim 33 milioane de euro, din care, în cel mai fericit caz, Uniunea Europeană va cotiza doar 40%. Este evident că banii UE sunt tot mai greu de obținut, tot mai puțini și cu cofinanțări tot mai mari. Dar, bine administrat, ștandul poate fi o importantă sursă de venit și se poate amortiza în câțiva ani.

Este una dintre investițiile care se bazează aproape în exclusivitate pe orădeni. De aceea cred că Primăria ar trebui să se gândească serios de pe acum ce tarife va practica, mai ales că nu poți să-i dai deoparte pe pensionari, care-l consideră scăldătoarea lor. Lăsați prețurile piperate pentru clujenii care vin la Aquapark!

Și, dacă tot se face un ponton pe malul Crișului la viitorul ștrand, ar fi de interes să înființăm și o bază nautică în zonă. Cred că succesul investiției e garantat, fiind amplasat între două dintre cele mai mari cartiere ale orașului. Dacă până acum s-a investit în oraș pentru a fi o vitrină pentru turiști, a venit vremea să ne bucurăm și noi de propria urbe.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Pret
Si vreo 200 lei intrarea plus 100 iesirea
Postat 06 Aprilie 2023, 12:27 de adi13
Ar fi frumos să fie prețuri decente, dar primăria se gândește doar la profit
Dacă la Aquapark unde înțeleg că contribuția a fost mai mică, au pus asemenea preț cu gândul la profit, cine mai are speranța că aici vor face altfel?
Postat 06 Aprilie 2023, 08:59 de Vio_427
CT
Nymphaea are un profit de 7 mil euro pana acum, ce zici anul asta se recuperează investiția ??? Nu de alta, dar au fost multi care au zic la " sfântul asteapta "
Postat 05 Aprilie 2023, 17:38 de Sandu2100
bune probleme ridicate de articol
amortizarea investitiei trebuie obligatoriu sa fie luata in calcul, altfel nu investesti. Dar e idee buna sa nu te adresezi la aceeasi plaja de clienti, ci sa aiba o nisa diferita, sa fie o baza mai ieftina, ptr localnici. Imbinand cele doua, de aceea, trebuie sa calculeze bine cati bani se investesc si cat de "premium si deluxe" va fi parcul (ca oricum avem o anumita tendinta sa construim palate pe care apoi nu le intretinem, reparam, ingrizjim etc). Imi place foarte mult si idea cu pontonul/baza nautica pe cris, si e necesar un ponton si chiar si cu inchirieri ptr mici ambarcatiuni, caiac, paddling, hidrobiciclete, barcute samd, sper sa fie luata in calcul si pusa in practica odata cu refacerea zonei!
Postat 05 Aprilie 2023, 15:51 de unu
Amortizarea investitiei?
La sfantul asteapta daca preturile nu vor fi premium. Ori asta inseamna ca oradenii pensionari nu vor mai avea unde merge. Cartierele Iosia si Sovata sunt saptezecist-optzecist construite, inseamna ca sunt ocupate preponderent de persoane care au intrat in locatie/proprietare cand aveau 20-30 de ani, acum au 60-70 sau chiar mai mult. Ce facem cu ei? La Silvas nu-i poti trimite, e departe si nu este legatura directa, ba cred ca si Silvas-ul va fi transformat. Alternative la pret modic, acceptabil, nu exista. Cat despre turisti, ce ne facem cand Clujul va avea Aquapark? Si care va costa putin mai mult ca si gradina asta. Zic Clujul pentru ca l-ati pomenit, nu cred ca sunt dependenti de noi. Cred ca banii puteau fi directionati spre investitii mai stringente, idem gradina din Nufaru. O gramada de idei, de la energii regenerabile la mijloace verzi…
Postat 05 Aprilie 2023, 12:34 de User anonimizat
Da, Mirceo...
... dar la ce pret, ca nu e statie spatiala pe Marte? E un ceva care arata in randari super si cum s-a dovedit in ,,n" cazuri in realitate va fi un kkt super scump si care va intra la cateva luni dupa inaugurare in reparatie.
Postat 05 Aprilie 2023, 11:59 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON