URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
04 Ianuarie 2024, 18:15

Contract semnat pentru rețele de gaz în 5 comune din Bihor. Care sunt acestea și cât vor costa lucrările (FOTO)

Contract semnat pentru rețele de gaz în 5 comune din Bihor. Care sunt acestea și cât vor costa lucrările (FOTO) sursa foto Consiliul Județean Bihor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarii a încă cinci comune bihorene - Buntești, Drăgănești, Lazuri de Beiuș, Pietroasa și Rieni - și reprezentanții unei asocieri formate din cinci firme au semnat joi, la sediul Consiliului Județean Bihor, un contract pentru executarea unor noi rețele de gaz în județ, investiție de peste 66 milioane lei finanțată cu fonduri UE.

Potrivit unei informări a administrației județene, lucrările vor fi executate de o asociere formată din firmele Precon Transilvania, Distrigaz Vest, Gazmind SRL, Luxten Lighting Company SA și Trans Ar Trust Instalații SA, beneficiară fiind Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Gaz Sud în cadrul căreia s-au asociat cele cinci comune.

Valoarea contractului este 66,350 milioane lei, fără TVA, iar durata de realizare este de 16 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor, dintre care 4 luni pentru proiectare și 12 de luni pentru execuție.

Asociația Gaz Sud a comunelor Buntești, Drăgănești, Lazuri de Beiuș, Pietroasa și Rieni a câștigat finanțarea europeană cu sprijinul CJ Bihor, contractul de finanțare fiind semnat în vara anului 2022. Potrivit proiectului, în cele cinci comune urmează să fie construiți 115 kilometri de rețele de gaz, cu peste 3.300 de branșamente.

În ultimii trei ani, după ce Consiliul Județean a anunțat un program de sprijinire inclusiv financiară a unităților administrativ-teritoriale interesate să înființeze rețele de gaze naturale, 19 primării din Bihor și-au manifestat acest interes, în prezent proiectele fiind în diferite stadii de implementare.

Astfel de proiecte sunt în derulare, în prezent, în Zona Metropolitană Oradea pentru realizarea de rețele în Nojorid, Oșorhei și Paleu (cu fonduri europene), în Sânmartin, Aleșd, Aștileu, Țețchea, Tileagd, Ciumeghiu și Cociuba Mare (cu fonduri guvernamentale din Programul Național de Investiții Anghel Saligny) și în Ștei, Lunca, Sânnicolau Român și Cefa (cu fonduri asigurate de firme și cu sprijin de la CJ Bihor).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Se bagă gaz până la poartă ...
... dar de acolo până-n casă, cu centrala și toate celelalte accesorii, spolierea oamenilor e maximă. Degeaba e gazul tras pe stradă, dacă se cere, pentru instalația interioară, cât e venitul gospodăriei respective pe un an. Tâlharii cu parandărătul de la județ sunt puși pe căpătuială.
Postat 05 Ianuarie 2024, 19:28 de KP
Intrebare..
Pe Decebal in Orade cind bagi gazul birtinezule??Alooooooo????
Postat 05 Ianuarie 2024, 09:51 de grigore
Între timp...
Între timp... În comuna Sâmbăta, ne defecăm în fundul curții și cărăm apă cu flacoanele de la arteziană... Sănătate multă și trăiască mita electorală
Postat 05 Ianuarie 2024, 04:25 de CristianCristian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON