URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Iulie 2017, 19:11

Concursurile de directori de şcoli: 10 candidaţi au picat prima probă, cea a testului grilă

Concursurile de directori de şcoli: 10 candidaţi au picat prima probă, cea a testului grilă foto: arhivă

Promovabilitate de peste 90% la cea de-a doua rundă de concursuri de directori de unităţi de învăţământ organizată de Ministerul Educaţiei în ultimul an.

Din cei 113 profesori care concurează pentru 120 de posturi de director şi director adjunct în şcolile bihorene, zece au picat luni prima probă, cea scrisă. Rezultatele au fost postate pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor şi dezvăluie că dascălii au fost mai bine pregătiţi decât la concursul care a avut loc în octombrie, când 81% dintre candidaţi au fost admişi la proba scrisă. Din cei 10 candidaţi care au picat, opt concurau pentru funcţia de director, iar doi pentru cea de director adjunct.

Dintre toţi profesorii, cel mai mare punctaj l-a luat Monica Ştefănică, candidat pentru funcţia de director la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 1 din Beiuş, care a obţinut 48,750 puncte.

Dascălii declaraţi admişi după testul grilă vor participa, între 19 şi 31 iulie, la proba de evaluare a CV-ului şi la interviu. Cei care vor promova şi aceste probe vor fi, pentru o perioadă de patru ani, directorii unităţilor de învăţământ pentru care concurează.

În această sesiune, în Bihor au fost scoase la concurs 110 posturi de director şi director adjunct. În timp ce pentru unele nu există pretendenţi, altele au câte doi candidaţi. De pildă, câte doi profesori concurează pentru direcţiunea şcolilor din Aştileu, Avram Iancu, Brusturi, Bunteşi, Butani, Cheresig, Cociuba Mare, Curtuişeni ori de la Liceul Vocaţional Pedagogic Nicolae Bolcaş Beiuş. Cea mai mare concurenţă este la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă nr. 1 Oradea, unde câte trei candidaţi concurează pentru funcţia de director.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
A fi sau a nu fi...director
Pentru cine cunoaste, erau de asteptat astfel de rezultate. Si nu vorbesc despre nivelul de pregatire si insusire a legislatiei, cat despre ..."cine e in spate"! La Liceul Tehnologic special nr. 1 , daca reuseste madam V.I.-ceea ce presupune toata lumea pentru ca se stie...ce se stie...vom face contestatie noi, cadrele didactice. Ii cunoastem "capacitatile" in ...manipulare si aranjamente !
Postat 18 Iulie 2017, 08:22 de Oradeamea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON