URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Martie 2021, 19:38

Cazul doctoriţei Flavia Groşan: Societatea Română de Pneumologie se distanţează de declaraţiile ei, controversatul deputat Mihai Lasca o susţine

Cazul doctoriţei Flavia Groşan: Societatea Română de Pneumologie se distanţează de declaraţiile ei, controversatul deputat Mihai Lasca o susţine (foto: Facebook)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedinta Societăţii Române de Pneumologie, Roxana Nemeş, a transmis, printr-o notă internă, că organizaţia profesională se distanţează de declaraţiile făcute în spaţiul public de doctoriţa Flavia Groşan din Oradea, după ce aceasta a susţinut că a vindecat peste 1.000 de oameni de Covid cu un tratament minimal, dar mai ales că în spitale bolnavii cu Sars-CoV-2 ar fi îmbolnăviţi şi, mai rău, chiar omorâţi.

Declaraţii neconforme 

"Având în vedere ultimele declaraţii ale dnei dr. Flavia Groşan, medic pneumolog Oradea, referitor la tratamentul pacienţilor diagnosticaţi cu Covid-19, Societatea Română de Pneumologie se distanţează faţă de aceste declaraţii care sunt neconforme cu protocoalele şi recomandările internaţionale şi româneşti", se arată în document.

Preşedinta Societăţii Române de Pneumologie le transmite colegilor ei să respecte "indicaţiile" în ceea ce priveşte infecţia cu acest virus.

"Pe această cale recomandăm tuturor pneumologilor români să respecte indicaţiile privitoare la diagnosticul şi terapia infecţiei cu Sars-Cov-2, precum şi ale complicaţiilor ulterioare pulmonare, conform protocoalelor legale existente în vigoare", a transmis Nemeş.

Declaraţiile Flaviei Groşan din ultimele zile au uimit spaţiul public, aceasta susţinând între altele că a vindecat "o mie de pacienţi Covid dar şi membrii familiilor lor", tratând coronavirusul ca pe o "pneumonie atipică" cu ajutorul unui antibiotic antbacterian căruia i-ar fi descoperit nişte valenţe antivirale, dar şi al altor medicamente ieftine, o schemă de tratament "sub 100 de lei". Aceasta a mai spus şi că în spitale au loc multe decese ale pacienţilor Covid deoarece li se administrează oxigen terapeutic, ceea ce provoacă edeme cerebrale.

Rafila o contrazice

Pe de altă parte, în urma declaraţiilor lui Groşan, medicul epidemiolog Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a precizat, joi seara la Antena 3, că tratamentul pe care un medic îl administrează unui pacient ce suferă de Covid-19 trebuie să se bazeze pe schema de tratament adoptată de autorităţi. Rafila a precizat că el personal nu ar putea apela la un alt tratament în afara celui stabilit în protocolul Comisiei de boli infecţioase din România.

"Dacă mă întrebaţi pe mine, eu aş vrea să fiu tratat de un medic din România, conform protocolului care este stabilit de Comisia de boli infecţioase din România, care în principiu respectă majoritatea recomandărilor din statele membre UE şi Statele Unite", a spus Rafila. Acesta a mai amintit că la rândul său a fost infectat cu Covid-19 şi că s-a tratat conform protocolului aprobat.

Luni, Flavia Groşan este aşteptată la Colegiul Medicilor din Bihor pentru a fi chestionată de Comisia de Etică cu privire la motivele pentru care a decis să iasă în spaţiul public cu declaraţii care nu sunt dovedite ştiinţific.

Mihai Lasca, printre susţinători

În schimb, între susţinătorii doctoriţei Flavia Groşan se evidențiază şi militanţii anti-mască din Oradea. Vineri, în faţa cabinetului privat al Flaviei Groşan s-au adunat câteva persoane, inclusiv deputatul independent Mihai Lasca (exclus din AUR din cauza problemelor cu legea pe care le-a ţinut ascunse), pentru a-şi arăta sprijinul faţă de medicul pneumolog.

Unii din cei prezenţi au purtat tricouri inscripţionate cu mesajul "Susţin Flavia Groşan". Fotografiile acestora au apărut pe grupul de Facebook "Alături de Flavia Groşan", care a adunat în doar câteva zile peste 60.000 de persoane.


(sursa foto: Facebook - grupul "Alături de Flavia Groşan") 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Ascultati de bolnavi psihici care au impresia ca sunt urmariti! De moarte!
Cat de ieftin se vinde poporul roman... Inchideti tot! Inchideti scolile! Ascultati de bolnavi psihici care au impresia ca sunt urmariti! De moarte! Aia da model in viata! Tot felul de securitisti, politisti si procurori in rezerva. Oameni cumparati ieftin care pentru 7000 de lei pe lună distrug economia unei tari! Luati-va dupa ei! Inchideti tot! Tembelilor...
Postat 20 Martie 2021, 09:57 de MTY
Minune!
Intr-o Pandemie, in care oficial, cf datelor statistice, RATA de VINDECARE este de peste 90 %, una de SUCCES, despre care NU vorbeste nimeni, nici media si nici macar SISTEMUL, interventia dnei "Dr-Minune" este una salutara. 1.000 de pers infectate si vindecate sunt in fir de praf in randul celor 798.985 romani vindecati, pana azi.Felicitari dnei dr.fiecare caz asistat si rezolvat, evident conteaza. Insa meritul dansei este altul. Avem nevoie de astfel de VOCI care sa zguduie SISTEMUL. Una e SISTEMUL CORUPT, MINCINOS! Insa nu trebuie marginalizati si dusi in derizoriu colegii dnei dr-minune din spitale, care au salvat cazurile grave. Una e sa vindeci un caz si alta e sa salvezi un Om in stare f grava. Felicitari si medicilor de familie care la randul lor, asemeni dnei dr-minune au vindecat mii de pacienti .
Postat 20 Martie 2021, 09:42 de gia_25
Vorba boierului Moțoc despre "pulime" se revonfirmă.
Cei care cunosc procedurile și modul de exprimare funcționăresco-birocratic citesc corect comunicatul SPR. Acest răspuns de informare către "pulime" este sec și foarte timid. Pur și simplu zice că se distanțează de declarațiile lui Groșan. La care se referă? Păi mai ales la cele care, indirect, vorbesc de un sistem medical (românesc cel puțin) cu accente criminale. Că numai criminal poate fi cineva care încearcă să se justifice, când un om intră în spital și este internat cu hemoroizi spre exemplu, dar care iese după două săptămâni în giulgiu.
Postat 20 Martie 2021, 09:25 de KP
@originals
Era o observatie si atat. Ideea este ca nu va da bine in cazul ei. Cum am spus, vreau sa vad date clinice. Pana in acest moment nici doamna nici antagonistii n-au venit cu nimic palpabil. Ea arunca cu numere - prima data sa dovedeasca cu date ca ce spune este adevarat (a mai spus ca a descoperit caractere antivirale la un antibiotic - cum? ce experimente de laborator a facut? unde efectua testele PCR? caracterul antiviral trebuie dovedit in vitro. In vivo urmaresti efectele posibile). Iar ceilalti, ca un gramofon vechi, s-au blocat la termenul "protocol" - doamne! protocolul se schimba in functie de datele existente in momentul respectiv! De ce nu cer date clinice? Orice ipoteza noua trebuie testata inainte sa fie acceptata sau abandonata. Nu poti respinge o idee fara experimente! Sa continuam ce am mai discutat la un al articol: nici cei care o ataca nu respecta metoda stiintifica...
Postat 20 Martie 2021, 09:12 de sasi
O observație.
Sasi, ai dreptate, deși nu cred că doamna l-a ales. El exploatează sincopele sistemului, fără ele nu ar exista.
Postat 20 Martie 2021, 07:13 de User anonimizat
1000.
Dacă zice ca a tratat 1000 de pacienți, atâția ar trebui să apară în evidențele contabile din februarie 2020 până azi. Adică la cel puțin 1000 trebuie să le încasat banii pentru consult. Dacă nu apar , ceva scartie: sau nu au fost 1000, sau cine face evaziune fiscală. Apropo : câte cabinete medicale particulare de pneumologie sunt in Oradea ?
Postat 20 Martie 2021, 01:19 de sssss
Bolnavi cu capul
,
Postat 19 Martie 2021, 22:06 de Sandu2100
nu e bine
cand iti ia apararea un golan cu doi neuroni... hm... orice este numai compliment nu...
Postat 19 Martie 2021, 20:16 de sasi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON