URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Octombrie 2021, 14:28

"Bunul samaritean" din Bihor, internat în stare gravă cu Covid-19

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Viorel Paşca, căruia i se spune "Bunul samaritean" fiindcă îngrijeşte peste 450 de oameni ai străzii în căminele sale de la Dumbrava, Tinca și Incești, este internat în spital în stare gravă, fiind infectat cu Covid-19. Paşca nu este vaccinat.

"Avea o stare de greaţă..."

Anunţul privind starea de sănătate a binefăcătorului de la Dumbrava a fost făcut luni seara pe pagina de Facebook a lui Viorel Paşca (51 ani), de fiul acestuia, Emanuel, viceprimarul din Holod.

"Aş dori pe această cale să vă informăm, fiindcă toţi cei care urmăriţi această pagină aţi sprijinit activitatea de la Dumbrava, faptul că tata este în stare gravă, internat în spital cu Covid-19", a anunţat viceprimarul, căruia cunoscuţii îi spun Manu, şi a încheiat cu formula "apreciem rugăciunile tuturor!".

"Bunul Samaritean" a manifestat primele simptome de boală la începutul săptămânii trecute. "Săptămâna trecută a început să aibă simptome. Nu şi-a pierdut mirosul sau gustul, ci doar avea o stare de greaţă. A luat tratament, vreo două zile s-a simţit mai bine, după care iar a luat tratament pentru că iar s-a simţit rău, iar acum două zile starea lui s-a agravat", a povestit Manu pentru BIHOREANUL.

În stare gravă. Nevaccinat

Potrivit acestuia, Viorel Paşca şi-a făcut în ultimele zile cinci teste rapide pentru identificarea virusului, dar toate au ieşit negative. Abia după ce luni a fost transportat cu ambulanţa la Oradea, unde a fost testat în spital, a fost confirmat ca infectat cu SARS-CoV-2.

"În momentul de față este pe aparate. Medicii spun că are plămânii afectați în proporție de 75%", a declarat pentru BIHOREANUL, plângând, Florica, soția lui Viorel Pașca.

Chiar dacă au solicitat sprijinul DSP pentru vaccinarea persoanelor fără adăpost pe care le au în grijă, împotriva infectării cu Covid-19, soții Pașca au neglijat să se imunizeze. „Nu ne-am vaccinat. Nici nu știu de ce”, a spus Florica Pașca.

Potrivit familiei, Viorel Paşca s-a autoizolat de cei pe care îi îngrijeşte imediat după ce i-au apărut primele simptome, iar deocamdată nu au apărut alte cazuri de infectare nici măcar în rândul celor apropiaţi.

Ajutor pentru cei sărmani

Absolvent de şcoală profesională, Viorel Paşca a lucrat în anii ʼ90 ca asistent social, după care a început să îngrijească oameni ai străzii în propria locuinţă din Dumbrava.

Treptat, numărul celor îngrijiţi de Viorel împreună cu familia a crescut, obligând familia să îşi lărgească spaţiile de cazare pentru ca astăzi să ajungă la circa 450 de persoane. Paşca s-a implicat de-a lungul timpului, din donaţiile primite din ţară şi străinătate, în mai multe acţiuni caritabile, ajungând să contribuie la mobilarea dispensarului din localitate sau să amenajeze din sponsorizări un centru de zi pentru copiii de şcoală, unde le asigură şi mâncare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Vaccinul perfect
Mi-aduc aminte ,in comuna primitiva, la scoala, ne dadeau ceva vaccin sau ceva test, in antebrat, dupa citeva zile masurau diametrul zonei rosii din jurul intepaturii...nu era bine sa o ai prea MARE, dar nici prea mica...ce vremuri. Ei, acuma sa speram ca vor veni din usa in usa, precum trupele speciale, in halate albe, cu siringa in mina...ding-dang,tirrrr am venit cu vaccinul, care ma-ta nu esti vaccinat? Evident ca vor verifica dulapurile,baile, sub pat,elementule antisocial,penal...unde te trezesti, in 1984 ??
Postat 28 Octombrie 2021, 23:17 de excalibur
Pt Kicker63
Este un inceput totusi ca recunosti ca administrarea medicamentelor la timp face o treaba buna. Psihoza generata de stat si creata in mod artificial a departat oamenii de medicii de familie. De cealalta parte statul avea obligatia sa asigure tratament, inclusiv prin medici de familie / farmacii si astfel nu ajungea atat lume la ATI. Datorita faptului ca virusul Covid este un ARN-virus foarte versatil si este si un respirator, toti specialisti (care nu sunt aserviti) afirma ca virusul nu poate fi eliminat niciodata la fel ca si virusurile gripale. Singura solutie este echiparea cu imunitate naturala. Vaccinarea ca si solutie este o masura EXCEPTIONALA si izolata. Solutia este preventie, tratament in caz de, si vaccin la grupele de risc. Dar nu vaccinul acesta, netestat pe termen lung. Ori marea masă a populației (99%) NU ESTE in grupa de risc. Asta sa fie clar! Psihoza i-a facut pe oameni sa creada ca sunt in grupa de risc. Medicii+media au sporit psihoza. Ineficacitatea ACESTUI VACCIN se vede deja in practica: Irlanda creste, Germania la fel si usor usor toate tarile, rand pe rand si iara vor scadea si iara vor creste pana cand organismul uman se va imuniza pe tot globul (cativa ani), cu pierderile aferente specifice virozelor. (Pierderile de la ATI sunt cauza de lipsa tratamentului inainte de ATI.) Aceste cresteri si descresteri nu sunt influentate de vaccin ci este un parcurs natural, deoarece vaccinul si daca ar fi bun, lucreaza strict pe proteina SPIKE in timp, ADICĂ FOARTE LIMITAT, ce imunitatea naturala lucreaza pe SPIKE + TOT restul spectrului de atac. Iar memoria imunitara te poate ține o viață. Chira dacă anticorpii scad (ceea ce este perfect natural cand corpul nu are nevoie de ei) vor creste automat ca numar cand se re-contacteaza boala si vor stopa virusul.Poti sa ai 0,1% anticorpi ca daca imunitatea e buna in 2 zile ai 100%. Asta e o alta măgărie (spusa de producatori + doctori) cu vaccinarea din 3 in 3 luni, contrara oricarui manual de medicina. Nu sunt vorbele mele, e ceea ce spune medicina. Să fii sanatos!
Postat 28 Octombrie 2021, 22:58 de georgemarian
si parerea mea
Domnule atotstiutor,este evident ca a fost o greseala de tastare ,orice copil si-ar fi dat seama,este vorba de campuri nu capuri.Cu ajutorul Mariei Sale Google,toti suntem microbiologi si neurochirurgi.Poate o sa incerci pe viitor sa dai informatiile complete si corecte daca tot te erijezi in Pintea Viteazul.Spune-ne si cate doze de vaccin s-au administrat pana in acest moment in India,ca sa avem intregul peisaj sub ochi.Antiviralele de care faci vorbire au efect daca sunt administrate la timp.Datorita celor ca voi oamenii se prezinta la spital cand deja sunt pe jumatate morti.Deci subiectul nu exista.Vorbesti discutii si nici macar nu-ti dai seama.Romania TV face treaba"buna",intrerupe"legaturile electrice".O zi buna.
Postat 28 Octombrie 2021, 12:56 de kicker63
Pt Kicker63
Un studiu cu Ivermectina cu multe resurse in subsol ca sa-ti demonstrez ca eu vorbesc documentat: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8088823/ Sa-ti iei un pic de timp sa-l citesti inclusiv notele de subsol. Si celebrul Metronidazol folosit ca antiparazitar in mod curent in Romania s-a dovedit ca are un efect antiviral. Se vede ca esti paralel cu fizica si cu chimia. Creierul este un imens generator de electricitate. Undele daca zici de unde sunt un efect al curentului electric numit și electromagnetism. Nervii sunt circuitul electric / firele organismului prin care trece curentul electric. Magnetismul sau campul magnetic e o consecinta sau o proprietate a curentului electric. Denumirea "capuri electrice" ar trebui să o patentezi că nu există. Că acest circuit e bruiat din punct de vedere electrochimic cu un sedativ văd că constați și tu, dar văd că nu asta e problema ta. Problema ta e că ceea ce spun eu este adevărat. India și Africa folosește și pentru alte infecții Ivermectina dar si pentru Covid și mai ales că e ieftină și eficientă și o produc chiar ei. Apropo India produce și Favipiravir (antiviral foarte eficient Covid care facea diferenta la mortii de la noi) și cu ajutorul lor deschid și ungurii trei fabrici la ei în țară, în timp ce la noi în spital cam bate vântul la Favipiravir. De ce? Se pare că Ioana Mihaila + Vlad Voiculescu + Cseke au zis că numai vaccinu-i sfânt. Consecința: vedem ce se intampla la ATI cu vaccinatii+nevaccinatii. In India au murit 455,684 in timp ce la noi 46,015. Ia fa proportia la populatie sa vezi cine-s mai deștept noi sau indienii. Alta intrebare!
Postat 27 Octombrie 2021, 16:34 de georgemarian
Johnson Baby
Am auzit ca un cadru medical din ceva oras din depresiunea Beiusului -Stei (sa nu spun care) e tot la urgenta de o perioadă din cauza vaccinului Johnson Baby. Ii bun atunci. Nu vreti sa va arat colectia cu tomografii de pe internet la cei vaccinati. Mă rezum la atata in comentariu sa nu fiu prea dur. Scopul meu nu e sa speriu ci sa pun un semn de intrebare. Nu avem statistica pe Romania cu cele peste 16000 de efecte adverse generale (sub-declarate si astea) sa stim ce a patit fiecare pe categorii. Asteptam statistica. EMA a criticat oficial statul roman ca nu-i cu raportarile la zi.
Postat 27 Octombrie 2021, 16:16 de georgemarian
draga "omule"deosebit
Amesteci niste termeni si denumiri de parca ai face un bogracs,auzi la el,conexiunea electrica,pai ce e centrala de la Vidraru?Poate ai vrut sa spui comunicare neuronala prin intermediul undelor cerebrale care genereaza capuri electrice.Dar daca e de la Gigi citire nu mai avem asteptari. Iar daca afirmi unele lucruri ca si cum ar fi adevaruri absolute ai face bine sa le sustii cu probe sau macar sa dai sursa "inspiratiei".Ivermectina nu este un medicament minune si nu exista dovezi stiintifice fara tagada care sa indice faptul ca sunt eficiente asa cum spui,in proportie de 84%.In locul tau m-as intreba de ce se foloseste intensiv in India?Domnule infectionist biochimist numai de bine si nu mai prosti oamenii.
Postat 27 Octombrie 2021, 16:11 de kicker63
Păcat
Dumnezeu să îi dea sănătate și putere! Nu oricine face ce a făcut el având grijă de atâția oameni. Este trist ce a declarat soția dumnealui: ""Chiar dacă au solicitat sprijinul DSP pentru vaccinarea persoanelor fără adăpost pe care le au în grijă, împotriva infectării cu Covid-19, soții Pașca au neglijat să se imunizeze. „Nu ne-am vaccinat. Nici nu știu de ce”, a spus Florica Pașca."" Din păcate, dacă tot au fost acolo și au vaccinat pe alții cei de la DSP, și ei nu s-au vaccinat, nu au vrut. Păcat...
Postat 27 Octombrie 2021, 06:28 de Vio_427
Un om deosebit
Nu ajungea în stare gravă și sedat cu substanțe chimice care rup conexiunea electrică de la creier la mușchii scheletici ca să poată funcționa exclusiv aparatul dacă în spitale exista tratament. Dar cum în spitale bate vântu la Favipiravir, Tocizilumab, anticorpi monoclonali de calitate etc. și celebra Ivermectina cu eficiență dovedită anivirală de 84% în studiile clinice și pe care o folosește India și Africa la greu, pe care a vrut să o aducă gratis Gigi Becali de anul trecut și care mai mult se poate produce lejer în România ceea ce se vede în spitale este un lucru absolut normal în urma unei anormalități la nivel de țară. Descoperitorul Ivermectinei, premiant Nobel, se pare că nu se ridică la înălțimea lui Gheorghiță și președintelui Arafat un om fără nici un respect față de Domnul Isus, Dumnezeu însuși. Dar se pare că așa sunt răsplătite valorile unei țări și oamenii de bine! În urmă cu câteva ore Gheorghe Carp, Străinu Cercel pun bazele certificatului obligatoriu atât în sistem privat cât și de stat probabil din 15 noiembrie. Anul viitor probabil ne va trece forțat pe toți pe insulină și zilnic la o cutie de paracetamol, așa preventiv, să nu strănutăm cumva sau să nu ne crească glicemia după 3 boabe de struguri. Au murit degeaba oamenii la revoluție că nouă ne place tot în sclavagism / dictatorism! Ne conduce un păgân și noi toți stăm aliniați în lesă dar în certificatul verde ne lăudăm că suntem creștini!
Postat 26 Octombrie 2021, 19:55 de georgemarian
Great Tribulation
Intraductibil.(History and Etymology for tribulation : Middle English tribulacion, from Anglo-French, from Latin tribulation-, tribulatio, from tribulare to press, oppress, from tribulum drag used in threshing, from terere to rub ). A freca, a presa, a OPRIMA. Marea tribulatie (marele necaz, marea oprimare ) ar fi o perioada tulbure de la sfirsitul lumii, la a doua venire a lui Christos, care vine dupa biserica lui, adica majoritatea crestinilor. Rapirea celor alesi se numeste RAPTURE in tarile nato. Aici ,specialistii lanseaza 3 variante : pretribulatia (rapirea inainte de urgie) , midtribulatia (rapirea in timpul opresiunii) si postribulatia (rapirea la sfirsitul tribulatiei). Dupa tribulatie , care se pare ca va dura vreo 7 ani, urmeaza millenium, pace si armonie in ceruri.Buun. Ce este tribulatia? O perioada nasoala, in care vei putea sa-ti cistigi mintuirea cu propriul singe. Spre deosebire de perioada anterioara cind mintuirea ti-o cistigai cu singele Mintuitorului. Deci, parerea mea e ca TRIBULATIA inceput deja. Vaccinarea asta cu sabia la git este marturisirea. Te vaccinezi, ai pierdut avionul.Ai facut pact cu diavolul. Nu te vaccinezi, da, poti sa MORI , dar iti cistigi mintuirea. Cei rapusi de covid nu sunt pierduti toti...Nu-s timpit,nu-s bigot, doar inginer (fost)... am vorbit frumos, va rog sa nu stergeti textul.Multumesc
Postat 26 Octombrie 2021, 18:44 de excalibur
ne rugam pentru dommnul Pasca
iar cei care ati tot amanat sa va vaccinati, faceti-o si voi, ca peste 500 milioane de oameni au facut-o de si sute de milioane de peste 1 an, si au luat si booster a 3a oara
Postat 26 Octombrie 2021, 15:46 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON