URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Mai 2023, 10:02

Birta cel viteaz

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Concomitent cu buldozerele care au început lărgirea la patru benzi, pe strada Meșteșugarilor a apărut și primarul Florin Birta, să discute cu riveranii. Trebuie să recunoaștem că e un progres față de vechea administrație. Ilie Bolojan ar fi venit să discute cu oamenii abia după ce mâna unui riveran ieșea de sub stratul moale de asfalt proaspăt turnat.

Această întâlnire demonstrează că Birta este viteaz, pentru că asemenea acțiuni sunt pline de neprevăzut. Cu zeci de oameni prezenți la o asemenea dezbatere, e mare probabilitatea ca doi să fie parfumați, trei să fie membri PSD și altul o eminență cenușie, patron de bold, care face lobby pentru propriile interese.

Evident că niciun localnic din zonă nu e încântat că traficul va crește, că spațiile de parcare se vor reduce, că până la urmă confortul și zenul lor va fi afectat. Problema este că deocamdată chiar nu se întrevăd alte soluții.

Adepții ecologismului clamează că lărgirea arterelor nu va face decât să sporească traficul. Pe de altă parte, a lăsa trama stradală neschimbată înseamnă infern sigur. Sigur, e simplu să spui că trebuie să stimulăm bicicleta. Dar ce te faci cu oamenii în vârstă sau cu cei care stau pe dealuri, că nu toți suntem apți de Turul Franței? Ca să nu mai spun că pistele pentru bicicliști sunt încă insuficiente și neinterconectate.

Transportul în comun ar fi o soluție, numai că asta cere mult mai mult timp și bani decât simpla lărgire a unor străzi, precum Meșteșugarilor, Sucevei, Vladimirescu sau Universității. Așa că acum se merge pe stingerea incendiului...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Dom’ Chirila,
Sunt abordari si abordari in privinta problemei traficului, nu trebuie sa fiti ironic. Daca se luau masurile corecte la avantul fondurilor europene, prioritizarea mijloacelor verzi, transport in comun, biciclete, parcari legate la transport in comun, masuri sa te faca sa lasi masina acasa, nu se ajungea aici, largiri, pasaje, un oras dat peste cap. Luati exemplu de la altii, sunt o sumedenie. Sau pur si simplu cititi un curs de urbanism al unei universitati europene, gasiti online. Dom’ Birta ce poate sa faca acum decat sa continue lantul de greseli, trecandu-se de limita la care mai pot fi indreptate? Stiti ce e interesant? Asa cum lumea a fost fortata (coercitiv) la colectarea selectiva, putea fi invatata sa lase masina acasa. In fond, daca stai mai putin pe tramvai sa ajungi din Rogerius in Nufarul decat pe masina, ce preferi? Desigur, nu e cazul la noi… Era sa uit, nici o virtute nu e in a discuta cu oamenii, e un exercitiu normal, democratic. Daca nu faci fata unei conversatii, chiar daca aceasta nu e constructiva, se indeparteaza de la subiect, mai bine stai acasa. Asta facea precedentul in ultimele mandate, caci l-a inceput era tot o conversatie.
Postat 19 Mai 2023, 11:10 de User anonimizat
KP aka mama Omida
Aia de pe meșteșugurilor nu vor piste de biciclete :::::)))))) , asa e la sat :::::)))))
Postat 18 Mai 2023, 09:53 de Sandu2100
Numele Birta vine ...
... de la "birtinez" sau direct de la Birtin?
Postat 18 Mai 2023, 09:42 de KP
Mestesugarilor
Adio liniște adio circulație adio tot . Incredibil sub tutela de fluidizarea circulației și ecologizarea orașului se distruge tot ce a fost funcțional pe aceste meleaguri! Nu mai poți respira in Oradea ,nu mai ai loc nici pe jos sa circuli în siguranță ..........................
Postat 17 Mai 2023, 21:33 de levente49
Pino
USR și PSD au fost în campanie tot timpul. La PNL Bihor nu trebuie campanie, realizările se văd, tu nu ești orb, tu nu accepți.
Postat 17 Mai 2023, 13:02 de Sandu2100
Bine, Mirceo!
A inceput campania pt localele din 2024!
Postat 17 Mai 2023, 12:21 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON