URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Octombrie 2021, 19:22

Bărbatul care a răpit şi agresat sexual o copilă de 12 ani din Oradea, condamnat la 13 ani de închisoare

Bărbatul care a răpit şi agresat sexual o copilă de 12 ani din Oradea, condamnat la 13 ani de închisoare foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Judecătoria Oradea a pronunţat, miercuri, verdictul în cazul orădeanului Dan Miclăuş, un pensionar trimis în faţa instanţei pentru lipsire de libertate în mod ilegal şi agresiune sexuală, după ce, în după-amiaza zilei de 3 mai, anul acesta, a răpit de pe stradă o adolescentă în vârstă de 12 ani, a dus-o cu forţa până acasă, unde a sărutat-o pe gură, "după care a strâns-o de sâni, fără voia acesteia".

Copila a reuşit să scape, iar prădătorul a fost prins în data de 5 mai şi trimis în judecată două săptămâni mai târziu.

Ședință secretă

Procesul bărbatului a început la Judecătoria Oradea şi s-a judecat în şedinţă secretă, pentru că victima este minoră, după cum a explicat BIHOREANULUI purtătorul de cuvânt al instanţei, judecătorul Ciprian Hambaraş.

În urma dezbaterilor, instanţa a dispus condamnarea lui Miclăuş la 10 ani de detenţie pentru lipsire de libertate în mod ilegal şi la 9 ani de închisoare pentru agresiune sexuală, pedepsele fiind contopite, iar bărbatul urmând să execute în total 13 ani de închisoare.

"Inculpatului i-a fost aplicată şi interdicţia de a comunica în orice fel cu victima, vreme de 5 ani după executarea pedepsei principale", a explicat judecătorul, arătând totodată că sentinţa pronunţată poate fi atacată de Miclăuş în termen de 10 zile de la comunicare, iar verdictul final va fi dat la Curtea de Apel Oradea. 

"O curvuliţă"

Cazul şocant al adolescentei răpite de Dan Miclăuş, un orădean în vârstă de 66 ani, a fost prezentat pe larg de BIHOREANULFetiţa a fost răpită de la o trecere de pietoni şi sechestrată într-o locuinţă de pe strada Căprioarei din Oradea, unde Miclăuş domiciliază, şi a scăpat doar pentru că a avut prezenţă de spirit şi şi-a sunat părinţii, punând telefonul pe difuzor.

Speriat, bărbatul i-a dat drumul, iar fetiţa a ajuns cu bine acasă. Sesizaţi de părinţii copilei, poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei Oradea au reuşit să-l prindă pe individ, care a fost arestat preventiv, pe 6 mai, la Judecătoria Oradea.

Din încheierea instanţei, transmisă BIHOREANULUI, reiese că Miclăuş s-a declarat nevinovat, atât în faţa anchetatorilor săi, cât şi a judecătorului, însă a declarat că a acostat-o pe fetiţă cu intenţia de a "profita" de ea. Individul a declarat că s-a gândit că "fata s-ar putea să fie o curvuliţă întrucât umblă într-o zonă rău famată şi ar fi prost dacă n-ar profita de această ocazie", că s-a oferit "să-i dea suc acasă la el", pentru care i-a spus că se aşteaptă să "îi dea un pupic". 

„Real pericol pentru ordinea publică”

Bărbatul ar fi vrut să fie lăsat în arest la domiciliu sau sub control judiciar, însă judecătorul a decis să-l trimită în spatele gratiilor, căci în opinia sa, lăsarea în libertate a lui Miclăuş reprezintă un real pericol pentru ordinea publică, pentru că există, după comportament, "probabilitatea reală" să o comită din nou.

Iar asta nu doar pentru că bărbatul trăieşte singur, nu are copii, e divorţat de peste 30 ani, ci pentru că s-a lăudat chiar el că anul trecut a acostat în aceeaşi zonă şi în împrejurări asemănătoare o studentă la medicină din India, atrăgându-i atenţia că "este periculos să stea singură în zonă".

Ancheta în caz a fost coordonată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, care l-au trimis în judecată pe Miclăuş pe data de 19 mai, sub acuza de lipsire de libertate în mod ilegal şi agresiune sexuală. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON