URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Mai 2021, 11:31

O fetiţă a fost răpită de lângă Parcul Salca, dusă cu forţa într-o casă şi agresată sexual. Copilul a reuşit să scape, bărbatul a fost prins

O fetiţă a fost răpită de lângă Parcul Salca, dusă cu forţa într-o casă şi agresată sexual. Copilul a reuşit să scape, bărbatul a fost prins foto:generic thenation.com
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O fetiţă în vârstă de 12 ani din Oradea a fost răpită de lângă Parcul Salca, în timp ce stătea la o trecere de pietoni de pe strada Seleuşului, de un bărbat care apoi a târât-o într-o casă din apropiere şi a agresat-o sexual. Fetiţa a reuşit să scape, iar bărbatul a fost prins şi arestat preventiv.

Târâtă într-o casă

Potrivit surselor BIHOREANULUI, incidentul s-a produs luni după-amiaza. Fetiţa se juca în apropierea parcului în momentul în care a fost acostată de bărbat, care a încercat întâi s-o convingă să-l însoţească, dar pentru că nu a reuşit, a prins-o de mână şi a târât-o de-a dreptul până la o casă de pe strada Căprioarei, din apropiere, unde apoi a încercat să o sărute şi să o mângâie în zonele intime. 

Copila a reuşit să iasă din casă în curtea imobilului, de unde, speriat că va începe să strige, bărbatul a lăsat-o apoi să plece. 

Ajunsă acasă, fetiţa şi-a alertat părinţii, care au sunat imediat la Poliţie. 

Prădătorul sexual a fost prins, miercuri, de poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei Oradea, care l-au reţinut pentru 24 de ore. Se numeşte Dan Miclăuş, are 66 de ani, iar joi a fost audiat de un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, care a solicitat la final instanţei de judecată arestarea preventivă a individului pentru 30 de zile. 

Propunerea procurorului a şi fost analizată şi admisă, în aceeaşi zi, de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Oradea, însă mai poate fi contestată de Miclăuş în termen de 48 de ore. 

Bărbatul este anchetat acum pentru lipsire de libertate în mod ilegal şi agresiune sexuală. 

"A strâns-o de sâni"

Într-un comunicat transmis vineri, abia după ce cazul a fost prezentat de BIHOREANUL, Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea arată că fetiţa a fost acostată în plină zi, la ora 17.30, "în timp ce se afla pe strada Seleuşului, la trecerea de pietoni situată lângă podul peste pârâul Peţa", de un bărbat care apoi "a lipsit-o de libertate prin aceea că a condus-o forţat pe strada Căprioarei, la un imobil".

Aici, bărbatul a sărutat-o pe gură pe fetiţă, "după care a strâns-o de sâni, fără voia acesteia", se mai arată în informarea semnată de prim-procurorul adjunct Parchetului Oradea, Marius Ciprian Morar, şi de purtătorul de cuvânt al instituţiei, procurorul Marius Pop Blaga.


Supravegheaţi-vă copiii!

Poliţiştii le recomandă părinţilor să-şi supravegheze în permanenţă copilul, la joacă, atunci când se află la cumpărături şi în zonele aglomerate. "Câteva clipe de neatenţie sunt suficiente ca acesta să dispară sau să se accidenteze", explică ofiţerul de presă al Poliţiei Bihor, Ioana Lascău care, la solicitarea BIHOREANULUI, a transmis şi câteva sfaturi: 

- Învaţaţi-l că are voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă;

- Explicaţi-i, pe înţelesul său, cu exemple concrete, că nu este bine să intre în vorbă cu persoane străine şi nici să accepte de la acestea diverse obiecte sau promisiuni; în nici un caz nu trebuie să se urce în maşinile necunoscuţilor sau să îi însoţească pe aceştia, indiferent de pretext;

- Nu-l trimiteţi singur la cumpărături, mai ales în locurile pe care nu le cunoaşte;

- Asiguraţi-vă că ştie numele şi numărul de telefon al părinţilor, precum şi adresa la care locuieşte;

- Învăţaţi-l că, în orice situație riscantă s-ar afla, să ceară ajutorul și să apeleze la un politist sau la un adult însoţit de un copil;

Copiilor, poliţiştii le recomandă:

- Să nu se îndepărteze de părinţi atunci când se află în oraş, la cumpărături sau pe stradă, în vacanţe;

- Să nu intre în vorbă cu persoane necunoscute şi să nu răspundă invitaţiei acestora de a-i însoţi, indiferent ce le-ar spune  aceștia;

- Să nu se lase intimidaţi de ameninţări sau impresionaţi de promisiunile acestora - atunci când sunt acostaţi de asemenea persoane, să se îndepărteze imediat de acestea şi să alerteze imediat persoanele din jur, iar dacă au telefon mobil, să sune la 112;

- Să evite deplasările pe trasee situate în zone mai puţin circulate;

- Dacă sunteți agresați, nu aveți rețineri în a țipa și chiar a riposta fizic. O astfel de reacție îl poate determina pe agresor să vă lase în pace sau să părăseasca imobilul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON