Fostul preşedinte al PSD, Liviu Dragnea, a vrut să iasă din închisoare pentru o zi, la începutul lunii noiembrie, chiar de ziua sa. Iniţial, comisia Penitenciarului Rahova chiar i-a aprobat această zi de permisie, însă ulterior, şeful penitenciarului a respins-o.
"Cererea ar fi fost respinsă după ce informaţia a ajuns în presă, pentru că Dragnea ar fi fost favorizat faţă de alţi deţinuţi. Potrivit surselor G4Media.ro, permisiile se acordă de regulă pentru bună purtare abia după cel puţin un an de detenţie, pe când Liviu Dragnea ar fi beneficiat de acest tip de recompensă după numai cinci luni de detenţie", anunţă G4media.ro. El mai poate depune o nouă cerere abia peste 30 de zile.
Fostul preşedinte al PSD a fost condamnat definitiv pe 27 mai la 3 ani şi jumătate de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Teleorman.
De atunci, el a avut două tentative de a scăpa de detenţie prin utilizarea a două căi extraordinare de atac a sentinţei judecătoreşti definitive: o contestaţie în anulare, formulată pe 18 octombrie, şi un recurs în casaţie, depus pe 22 octombrie.
Deocamdată motivele invocate de fostul şef PSD nu au fost făcute publice, însă, potrivit legii, dacă cererea i s-ar admite, s-ar dispune eliberarea lui din penitenciar şi rejudecarea apelului de către un nou complet de cinci judecători.
După cum se ştie, preşedintele PSD a fost condamnat în dosarul DGASPC Teleorman în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială, care dezvăluia că mai mulţi funcţionari plătiţi din bani publici lucrau de fapt la sediul PSD. Dosarul a fost amânat pe parcursul mai multor termene de judecată, în urma controverselor referitoare la constituirea completurilor de cinci judecători, şi se afla în pericol de rejudecare din cauza apropiatei pensionări a unei judecătoare din complet.
În motivarea deciziei de condamnare, magistraţii Curţii Supreme au susţinut că liderul PSD „a adoptat o conduită nelegală, antisocială şi imorală, în dezacord cu rangul demnităţii publice deţinute” având în vedere că angajatele la Direcţia Copilului nu ar fi dat nicio dată pe la birou ele lucrând în cadrul Organizaţiei PSD Teleorman. Cu toate acestea, cele două au fost plătite lunar din banii statului. Prejudiciul în dosar: 108.000 de lei.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.