URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Martie 2024, 13:25

Avem un stadion și mai multe probleme

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Anul trecut, premierul Marcel Ciolacu a declarat că s-a terminat epoca construirii stadioanelor, în condițiile în care visteria e goală, iar autostrăzi și spitale nu prea avem. Partea proastă este că Oradea avea spre avizare proiectul noului stadion și abia acum vedem ce daune ne-au provocat procesele cu proprietarii de terenuri din zonă.

Numai că în timp ce noi ne consolam cu ideea că încă nu a venit vremea să avem o arenă civilizată, iată că pe la Pitești și Timișoara proiectele noilor stadioane au fost trecute pe lista de investiții ale Guvernului României. Dacă e permis la Timișoara, de ce n-ar fi admisibil și la Oradea Mare!? Prin urmare, iată că din nou suntem în cărți pentru noua arenă...

Pe lângă bucuria de a avea o arenă mai încăpătoare, noul stadion ne va da și câteva dureri de cap. Zona în care e amplasat este înghesuită și construcția încape acolo numai cu lingura de pantofi. Biata Grădină Zoologică va trebui să-și mute sălașul, semn că orice soluție generează noi probleme.

Nici cu parcarea nu sunt prea dumirit. Se mizează pe utilizarea locurilor hipermarketurilor din zonă și a parcării de la Oradea Arena, numai că, dacă se suprapun evenimentele sportive sau prindem o zi în care piața de vechituri e la capacitate maximă, s-ar putea să fie niște probleme.

Unde mai pui că, la așa stadion fain, e musai să avem și o echipă de fotbal cât de cât competitivă. Mi-e teamă să nu dăm chix cu managementul, că deocamdată nici la baschet, unde lucrurile sunt mult mai simple, nu prea le scoatem la capăt.

Și ultima problemă - nu cea mai mare - este ce denumire va avea noua arenă. Eu unul m-aș bucura să aibă mai multe: nume de bănci sau de multinaționale care să cârpească bugetul clubului. Și, în perioada în care sponsorii nu se prea înghesuie, nume de personalități din domeniul fotbalului, pentru că, să fim sinceri, arena va fi în principal pentru sportul rege.

Să ajungem, însă, acolo ca numele să fie singura problemă și să vedem la botez mii de suporteri care abia așteaptă să iasă la iarbă verde după două decenii de secetă!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Lui ''unu''
Stimate domn, cu respectul cuvenit te informez ca am preluat cifra de 20.000 tot din presa, dintr-un articol in care chiar se pleda pentrU necesitatea a 25.000 de locuri ceea ce mi-a produs fiori reci!! Nu bag mana in foc ca nu era tot aici, pe Bihoreanul. Oricum, si 15.000 e mult pe cat de inutil e stadionul in sine!!
Postat 05 Martie 2024, 09:15 de AnaConda
nu as zice ca zona e inghesuita, exista spatiu viran acolo, insa cu siguranta incurca si aduce alte cheltuieli datorita mutarii gradinii zoologice
ultima problema, cu numele, deschide usa spre prima problema: atragerea de sponsori, DigiArena, StihlArena, sau NokianArena, si evenimente atat de dese incat sa se finanteze singura ptr mentenanta, intretinere, curatare bai si teren de sport, si toate celelalte. Bani sa aduca, si sa nu inghita! @AnaConda, e vorba de 15 mii doar, insa in infrastructura autoritatile locale merg pe pariul ala: "Built it first, and they will then come!"
Postat 04 Martie 2024, 22:50 de unu
Un stadion inutil!!
Un stadion complet inutil!!E vorba de vreo 20 mii de locuri, nu-i asa??!! Din fericire, Oradea NU are o echipa de fotbal mai acatarii si, de la decesul ''gaurii negre'' vecebihor, s-a dovedit ca acesta e un lucru foarte pozitiv. Sa amintesc decat ca nu mai avem parte de gastile primitive de suporteri racnind pe strazi!! Oricum, e putin probabil sa avem o echipa de ''sport rege" capabila a atraga pe stadion 20.000 de oradeni, demult convinsi prin realitatea faptelor, ca au multe alte lucruri mai bune de facut decat sa vada 22 de descreiereti care fugaresc o lobda si sa mai si plateasca pentru asta!! Legat de concerte, e putin probabil ca niste guristi autohtoni, fie ei si Florea Parizer, Adrian Puradelu' Miracol, Horica Brenciul, Fanel Banica cel Tanar sau Delia Matake si alte fiice sexoase ale Evei cu voci graseiate, curulete ademenitoare si imbracaminti darnice in oferte vizuale, sa umple stadionul, chiar daca ar sustine un concert toti-gramada!! Vedetele de faima internationala care, eventual, ar putea umple stadionul, e putin probabil sa vina un urbea cvasi-necunoscuta a Oradiei, mai ales ca, la pretentiile/tarifele lor, sponsorii nu prea vor da navala cu pungile larg deschise!! Promit ca daca vor veni Black Sabbath, eu ma voi duce... Spectacole omagiale ca candva, NU se vor mai face in graba!! Deci: CE NEVOIE AVEM DE ACEST STADION??!! Intreb, nu dau cu paru'!!
Postat 04 Martie 2024, 10:04 de AnaConda
@Timi
De cautat si de citit articolul ''De ce nu primesc stadioanele din Romania nume de sponsori'' [pe sport.ro]. La final sunt 6 motive pentru care in Romania nu functioneaza sistemul din strainatate.
Postat 04 Martie 2024, 09:33 de TanarSiNelinistit
Stadionul Municipal Oradea
Ulterior poate sa ia numele oricarui sponsor sau sponsori. Cel/cei care dau banii, intretin stadionul, trebuie sa aiba si imagine. Asa e peste tot in lume. De ce sa dam stadionului numele lui X si nu cel a lui Y sau al lui Z, cand ei toti au fost fotbalisti cam de acelasi nivel ? E o sugestie.
Postat 03 Martie 2024, 18:07 de Timi
Municipal Arena sau numele unui sponsor Arena
@TanarSiNelinistit n-ai inteles. Pt ca fotbalisti de aproximativ acelasi nivel au fost mai multi in Oradea. De ce sa se numeasca X sau Y ? Nu cred ca ar fi corect fata de ceilalti jucatori de acelasi nivel (nivel mediu de performanta).
Postat 03 Martie 2024, 17:32 de Timi
Oradea Arena???
@Timi - Oradea Arena se numeste deja noua sala polivalenta.. nu trebuie nume de sportiv cu performante la nivel mondial ca nici Oradea nu-i buricul pamintului... cineva care este reprezentativ pentru Oradea ii suficient
Postat 03 Martie 2024, 11:14 de TanarSiNelinistit
Problemele nu se termina niciodata
Astea nu se termina ever, nici aici, nici la Paris, Londra, New York, Berlin, etc. Nici chiar la Pocioveliste.
Postat 03 Martie 2024, 07:56 de Riviera
Oradea Arena, ar fi cel mai potrivit nume
Nu s-ar supara nimeni plus ca nici nu avem un fotbalist exponential, gen Gh Hagi, cu performante deosebite inclusiv in fotbalul mondial. Oradea Arena, e stadionul tuturor. In legatura cu autostrada, se construieste si ea dupa ce se termina odata cu contestatiile.
Postat 03 Martie 2024, 07:27 de Timi
Stadionul e un moft
La ce echipă de fotbal are Oradea e bun și stadionul actual, Faza asta cu stadionul e ca și cazul acelora care au mașină de 100.000 de euro dar trăiesc în chirie de pe o zi pe alta Visteria țării nu numai că e goală ci e și pe minus, indatorată pentru trei generații. Solutia ar fi să se renunțe și la stadioanele de la Pitești și Timișoara și sa ne focalizăm sa avem o autostradă care să străbată țara fără întreruperi.
Postat 03 Martie 2024, 07:18 de CivisUlpianum
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON