URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 03 IUNIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria vrea să înlocuiască actualul sistem al parcărilor de domiciliu, imperfect, cu unul catastrofal, care va crea în mod cert haos. Adică să nu mai aibă fiecare orădean locul lui, ci să existe un abonament în baza căruia omul să vâneze locurile rămase libere când vine de la serviciu.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Ajunsă deocamdată la prima săptămână, greva din învățământ se așterne ca o piatră tombală peste domnia președintelui Klaus Iohannis. Încă de mult, mulți dintre cei care l-au votat au ajuns să-l disprețuiască, să-l considere groparul marilor speranțe din 2014, dar abia prestația sa în actuala criză din învățământ le pune definitiv lespedea.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că greva generală a profesorilor este justificată și că salariile lor ar trebui mărite?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Chiar dacă toată lumea știe că anumite fapte se pot proba numai cu martori, legea este foarte strictă cu privire la condițiile în care se poate propune această probă, pe de-o parte, iar pe de altă parte există anumite limitări ale utilizării acestei probe.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Steatoza hepatică reprezintă o acumulare excesivă de grăsimi la nivelul ficatului (în special trigliceride) cu mărirea sa uşoară până la moderat şi cu caracter benign şi reversibil de obicei, dar uneori putând deveni gravă, cu evoluţie spre ciroză (în condiţiiile acumulării excesive şi îndelungate şi a asocierii unor factori nocivi). În mod normal, ficatul conţine 2-4% grăsimi.
26 Septembrie 2022, 10:00

AVE Bihor: Cum ştii ce tip de deşeuri trebuie să scoţi în stradă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Atunci când angajaţii noştri sunt pe teren, se lovesc frecvent de o problemă care poate da peste cap activitatea de salubrizare. Nu toţi clienţii cunosc calendarul de ridicare şi scot în stradă un alt tip de deşeu decât cel pentru care s-au deplasat angajaţii AVE Bihor. În această situaţie, aceştia nu vor putea ridica sacii sau goli pubelele, ceea ce reprezintă un inconvenient pentru toată lumea. Această problemă are însă câteva soluţii la îndemâna oricărui client.

Află în ce zi ridicăm deşeul din localitatea ta

Dacă intraţi pe pagina de web www.ave-bihor.ro, la secţiunea calendar, trebuie să daţi clic pe perioada anului în care suntem. Acolo veţi vedea un meniu drop-down în care veţi găsi toate localităţile deservite de noi în cele patru loturi din judeţul Bihor. Intraţi pe comuna în care locuiţi şi acolo veţi găsi calendarul pe mai multe luni, cu tipul deşeu care este ridicat. De exemplu dacă alegem comuna Tarcea, vom observa că în luna octombrie datele de ridicare sunt 5, 12, 19 şi 26, cu rezidual în toate aceste zile, combinat cu hârtie, plastic, sticlă şi din nou plastic.

Aceste informaţii sunt disponibile şi pe spatele facturii AVE Bihor, care vă parvine prin poştă sau prin e-mail. În fine, calendarul este disponibil şi pe pagina de Facebook a AVE Bihor.

Aşa că, înainte de a scoate pubelele sau sacii în stradă, consultaţi acest calendar, pentru a fi sigur că nu sunteţi în eroare.

Filosofia AVE Bihor

Ca operator de salubritate, AVE Bihor şi-a propus implementarea unui sistem de colectare a deşeurilor în cinci fracţii, care să ajute inclusiv la curăţenia judeţului. PET-uri şi deşeurile reciclabile continuă să polueze zone turistice din Bihor, deşi locul lor ar trebui să fie în staţiile de sortare şi de acolo înapoi în circuitul comercial. Din păcate, acest lucru nu se întâmplă întotdeauna, iar astfel de practici de aruncare a PET-urilor în natură ameninţă flora, fauna, turismul şi sănătatea noastră, a tuturor.

AVE BIHOR

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6562 RON
  • 1 EUR = 4.9696 RON
  • 1 HUF = 0.0134 RON