URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
26 Septembrie 2022, 10:00

AVE Bihor: Cum ştii ce tip de deşeuri trebuie să scoţi în stradă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Atunci când angajaţii noştri sunt pe teren, se lovesc frecvent de o problemă care poate da peste cap activitatea de salubrizare. Nu toţi clienţii cunosc calendarul de ridicare şi scot în stradă un alt tip de deşeu decât cel pentru care s-au deplasat angajaţii AVE Bihor. În această situaţie, aceştia nu vor putea ridica sacii sau goli pubelele, ceea ce reprezintă un inconvenient pentru toată lumea. Această problemă are însă câteva soluţii la îndemâna oricărui client.

Află în ce zi ridicăm deşeul din localitatea ta

Dacă intraţi pe pagina de web www.ave-bihor.ro, la secţiunea calendar, trebuie să daţi clic pe perioada anului în care suntem. Acolo veţi vedea un meniu drop-down în care veţi găsi toate localităţile deservite de noi în cele patru loturi din judeţul Bihor. Intraţi pe comuna în care locuiţi şi acolo veţi găsi calendarul pe mai multe luni, cu tipul deşeu care este ridicat. De exemplu dacă alegem comuna Tarcea, vom observa că în luna octombrie datele de ridicare sunt 5, 12, 19 şi 26, cu rezidual în toate aceste zile, combinat cu hârtie, plastic, sticlă şi din nou plastic.

Aceste informaţii sunt disponibile şi pe spatele facturii AVE Bihor, care vă parvine prin poştă sau prin e-mail. În fine, calendarul este disponibil şi pe pagina de Facebook a AVE Bihor.

Aşa că, înainte de a scoate pubelele sau sacii în stradă, consultaţi acest calendar, pentru a fi sigur că nu sunteţi în eroare.

Filosofia AVE Bihor

Ca operator de salubritate, AVE Bihor şi-a propus implementarea unui sistem de colectare a deşeurilor în cinci fracţii, care să ajute inclusiv la curăţenia judeţului. PET-uri şi deşeurile reciclabile continuă să polueze zone turistice din Bihor, deşi locul lor ar trebui să fie în staţiile de sortare şi de acolo înapoi în circuitul comercial. Din păcate, acest lucru nu se întâmplă întotdeauna, iar astfel de practici de aruncare a PET-urilor în natură ameninţă flora, fauna, turismul şi sănătatea noastră, a tuturor.

AVE BIHOR

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON