URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
16 Octombrie 2012, 15:07

Zita Koncsek, directorul executiv al ASCO, s-a pensionat

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Zita Koncsek, directorul executiv al ASCO, a ieşit luni la pensie de limită de vârstă. Primarul Ilie Bolojan a semnat marţi dispoziţia prin care atribuţiunile directorului executiv au fost preluate pentru o perioadă nedeterminată de directorul adjunct, Felix Cozma. "Am preluat conducerea ASCO până la organizarea concursului pe post sau numirea unui director cu delegaţie", a declarat Cozma.

Printre priorităţile noului director se numără organizarea acordării ajutoarelor de încălzire pentru sezonul rece 2012-2013 şi a distribuirii de ajutoare alimentare pentru orădenii cu venituri mici. ASCO a comandat deja tipărirea a primelor 3.000 de cereri pentru ajutoarele de încălzire, procesul de distribuţie a acestora urmând să demareze săptămâna viitoare, şi a închiriat un imobil în strada Sucevei pentru depozitarea alimentelor înainte de distribuţia acestora către orădenii provenind din categorii sociale vulnerabile.

"Am preferat depozitul din strada Sucevei pentru că este situat într-o zonă centrală unde se poate ajunge uşor cu tramvaiul sau autobuzul. Punctul de distribuţie a alimentelor din fosta cantină a Primăriei a fost desfiinţat pentru că imobilul urmează să fie închiriat unei firme", a declarat Felix Cozma.

Om de bază al UDMR Bihor, Zita Koncsek a fost numită la conducerea ASCO în aprilie 2009, pe vremea alianţiei PNL-UDMR, prin înlăturarea de la conducere a directoarei executive Adina Madar, apropiată a PDL, transferată directoare adjunctă, care apoi a părăsit instituţia.

Koncsek nu s-a dat însă dusă prea uşor de la conducerea instituţiei. În ciuda pensionării, aceasta a încercat să îşi păstreze poziţia, fapt pentru care a şi făcut demersuri pe pângă primarul Ilie Bolojan pentru păstrarea în funcţie sau măcar numirea ca şi consultat extern al instituţiei. Ambele propuneri au fost însă respinse însă de edil.

Koncsek a venit la conducerea ASCO prin transfer de la DGASPC unde a intrat în conflict cu cei circa 1.500 de angajaţi care şi-au câştigat în instanţă plata retroactivă a sporurilor salariale începând din anul 2005. La acea vreme directoarea a fost implicată în mai multe scandaluri legate de utilizarea fondurilor publice, ca de exemplu în renovarea căminului Cadea chiar înainte de a fi retrocedat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
koncsek zita
imi pare rau ca vad atita rea voint din partea primarrului vrea sa scape Nagy varad de UDMR dar nu va reusi am osingura dorinta ca UDMR sa nu faca alianta cu PDL cit despre doamna KONCSEK sincer imi pare rau ,dar toti avem dreptul la pensie ,cel putin dinsa macar a ajuns la aceasta virsta ii doresc sa se bucure de pensie multi ani
Postat 23 Octombrie 2012, 08:12 de maria
SPERANTZE
Poate d-l Bolojan il ia si pe directorul de grijit de la Judetean ...se stie de ce si n-ar fi rau sa se gandeasca la cei ce au nevoie de ajutoare de incalzire.Putin mai mult suflet .
Postat 17 Octombrie 2012, 17:51 de carp
Priorităţi ale noii conduceri !?!
Priorităţile ASCO nu le stabileşte Felix ci Tarzan. Iar al doilea şi ultimul lui mandat nu are printre priorităţi acordarea de subvenţii la încălzire, pe care le va cîrpi doar ca să nu-i cadă populaţia în cap şi să-l strivească.
Postat 17 Octombrie 2012, 13:39 de Carp III
SPERANTZE
O Zita Koncsek exista si la Spitalul Municipal , o cheama Olimpia Mateas, ar trebui ca primarul Bolojan sa-i semneze si ei pensionarea inca demult ,ca ani are multi, cati sa se pensioneze, inca de 2 ani, dar legile nu sunt respectate de autoritatile din subordinea Primariei Oradea. Ii propun domnului primar sau celui care o tine pe functie, sa o duca la ei acasa sa faca pe directoarea de grijit, apropos de ingrijiri!
Postat 16 Octombrie 2012, 20:10 de gyorgy tozser
In sfarsit!
Pacat ca d-na Koncsek n-a iesit la pensie cu vreo zece ani mai devreme.
Postat 16 Octombrie 2012, 16:55 de gyorgy tozser
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON