URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Septembrie 2023, 18:21

We serve! Cel mai nou Club Lions din România s-a înfiinţat în Aleşd: "Am fost impresionată că toţi au răspuns pozitiv" (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cea mai nouă organizaţie a Lions Club din România, asociaţie internaţională de voluntariat cu peste 1.300.000 de membri, s-a înfiinţat în Aleşd. Oameni de afaceri, avocaţi, foşti magistraţi şi reprezentanţi ai unor instituţii publice se numără între membrii clubului a cărui deviză este "We serve!"

"Am fost impresionată că toţi cei pe care i-am contactat au răspuns pozitiv într-un timp foarte foarte scurt şi, astfel, clubul s-a înfiinţat repede", a explicat, pentru BIHOREANUL, proaspăta preşedintă a Lions Club Aleşd, avocata Cornelia Ilaş, cea care a reuşit să pună bazele organizaţiei locale. 

Potrivit acesteia, ideea a fost lansată tot de un avocat, Sorin Bot, unul dintre veteranii Lions Club România. "Eu am preluat iniţiativa, m-am ocupat efectiv de identificarea persoanelor care doresc să se implice, le-am contactat, am discutat cu ele. Suntem 25 de membri fondatori. Şi cu toţii am derulat şi până acum acte de caritate, am sprijinit familii, grupuri restrânse, însă am simţit că nu e de ajuns, dorim să fim prezenţi activ în viaţa întregii comunităţi. Acum, avem această posibilitate", spune proaspăta preşedintă a Lions Club Aleşd.

Cartarea oficială a Lions Club Aleşd - ceremonia solemnă prin care "leii" din Aleşd sunt adăugaţi pe harta Lions Internaţional - a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, într-o atmosferă rafinată, la sala de evenimente Bonavilla din Aleşd.

Clubul aleşdan are 25 de membri fondatori, este sponsorizat şi "năşit" în acelaşi timp de Club Lions Oradea.

Pe lângă preşedinta Cornelia Ilaş, din comitetul de conducere mai fac parte Gabriela Gavrilaș (directoarea Centrului de sănătate multifuncțional Bratca) şi Maria Gligor (administrator societate comercială), în calitate de vicepreședinţi, Șaitoș Cofar Tincuța (avocat) - secretar și Florin Creț (managerul Spitalului orăşenesc Aleşd) - trezorier.

La ceremonia din Aleșd au fost prezenţi şi Marin Florin Ilieș - Guvernatorul Districtului Lions 124 România, Mircea Șandor - președintele Clubului Lions Oradea, şi Sorin Bot - președintele Regiunii de dezvoltare din district și, totodată, ghidul clubului Lions Aleşd, dar şi Florian Dacin, fondatorul Lions Club Oradea şi fost secretar al Municipiului Oradea.

Mesajele acestora s-au adresat şi familiilor noilor membri prezenți la eveniment, reprezentanților administrației publice şi instituțiilor care au dat curs invitației, precum și reprezentanților unor societăți comerciale care s-au implicat în organizarea evenimentului: firmele Bonavilla, Mimagi, Carsebito, Corsar, Flavamar, Speed Trans Alpin, Corsar Gas, Ametist, Doramix, Robiandibrik. 

Lions Clubs Internaţional este cea mai mare organizație de voluntariat din lume, fiind reprezentată în peste 200 de țări având 842 districte cu peste 45.000 de cluburi și peste 1.300.000 de membri. În 1954, Lions Clubs International a devenit membru fondator cu statut de ţară al Organizaţiei Naţiunilor Unite, reprezentanţii contribuind la întocmirea statutului a ceea ce avea să devină ulterior ONU. În semn de recunoaștere a acestei contribuții, anual la sediile ONU din New York şi Viena, se serbează ziua LIONS.

În România, Districtul Lions 124, înființat în 1994, este format acum din 80 de cluburi, incluzându-l şi pe cel din Aleşd, în care activează peste 1.500 de membri. Numele provine de la inițialele cuvintelor “Liberty, Intelligence, Our Nations Safety”. Sigla acestei organizații are ca element figurativ doi lei, unul ce privește cu mândrie spre activitatea din trecut, iar altul ce privește cu încredere activitatea viitoare a membrilor asociației.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON