URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 21 SEPTEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă dai cu ochii roată în Piața Unirii, e imposibil să nu observi nenorocirea aia de clădire, colț cu strada Avram Iancu, ce strică imaginea întregului centru. Biata clădire din Piața Unirii nr. 7 a fost lăsată în părăseală pe motiv că pe acolo urmau să treacă buldozerele Primăriei din dorința de a face din strada Avram Iancu un drum cu patru benzi până în Parcul Bălcescu.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Ministrul Finanțelor, orădeanul Marcel Boloș, se află, cu tot Guvernul din care face parte, într-o fundătură. Pe de o parte pregătește o nouă „reformă fiscală”, adică majorări de taxe și impozite despre care economiștii avertizează că vor zdruncina toate firmele, mari și mici, străine și autohtone, pe de alta spune că dacă nu reformăm cu adevărat sistemele de pensii și de salarizare vom pierde miliarde de euro din PNRR.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunt eficiente soluțiile de trafic adoptate în zona centrală de Primăria Oradea pentru începerea școlii, în contextul șantierelor?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam și săptămânile trecute, la începutul lunii iulie, odată cu modificarea legislației penale, s-a schimbat și procedura penală pentru transpunerea deciziilor Curții Constituționale, fiind publicată Legea nr. 201/2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În România de acum un secol existau doar 17 zile caniculare pe an şi acestea numai în luna iulie. În ultimii ani numărul acestora a crescut la 40 şi apar din luna mai, extinzându-se până în octombrie. Ventilatoarele sunt mai puţin eficiente, aşa că aerul condiţionat este cel mai indicat în această perioadă, atât pentru confortul persoanelor sănătoase, cât şi pentru unii bolnavi suferinzi de afecţiuni ce se pot agrava la temperaturi ridicate (cum sunt, de exemplu, cardiacii).
18 Septembrie 2023, 18:21

We serve! Cel mai nou Club Lions din România s-a înfiinţat în Aleşd: "Am fost impresionată că toţi au răspuns pozitiv" (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cea mai nouă organizaţie a Lions Club din România, asociaţie internaţională de voluntariat cu peste 1.300.000 de membri, s-a înfiinţat în Aleşd. Oameni de afaceri, avocaţi, foşti magistraţi şi reprezentanţi ai unor instituţii publice se numără între membrii clubului a cărui deviză este "We serve!"

"Am fost impresionată că toţi cei pe care i-am contactat au răspuns pozitiv într-un timp foarte foarte scurt şi, astfel, clubul s-a înfiinţat repede", a explicat, pentru BIHOREANUL, proaspăta preşedintă a Lions Club Aleşd, avocata Cornelia Ilaş, cea care a reuşit să pună bazele organizaţiei locale. 

Potrivit acesteia, ideea a fost lansată tot de un avocat, Sorin Bot, unul dintre veteranii Lions Club România. "Eu am preluat iniţiativa, m-am ocupat efectiv de identificarea persoanelor care doresc să se implice, le-am contactat, am discutat cu ele. Suntem 25 de membri fondatori. Şi cu toţii am derulat şi până acum acte de caritate, am sprijinit familii, grupuri restrânse, însă am simţit că nu e de ajuns, dorim să fim prezenţi activ în viaţa întregii comunităţi. Acum, avem această posibilitate", spune proaspăta preşedintă a Lions Club Aleşd.

Cartarea oficială a Lions Club Aleşd - ceremonia solemnă prin care "leii" din Aleşd sunt adăugaţi pe harta Lions Internaţional - a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, într-o atmosferă rafinată, la sala de evenimente Bonavilla din Aleşd.

Clubul aleşdan are 25 de membri fondatori, este sponsorizat şi "năşit" în acelaşi timp de Club Lions Oradea.

Pe lângă preşedinta Cornelia Ilaş, din comitetul de conducere mai fac parte Gabriela Gavrilaș (directoarea Centrului de sănătate multifuncțional Bratca) şi Maria Gligor (administrator societate comercială), în calitate de vicepreședinţi, Șaitoș Cofar Tincuța (avocat) - secretar și Florin Creț (managerul Spitalului orăşenesc Aleşd) - trezorier.

La ceremonia din Aleșd au fost prezenţi şi Marin Florin Ilieș - Guvernatorul Districtului Lions 124 România, Mircea Șandor - președintele Clubului Lions Oradea, şi Sorin Bot - președintele Regiunii de dezvoltare din district și, totodată, ghidul clubului Lions Aleşd, dar şi Florian Dacin, fondatorul Lions Club Oradea şi fost secretar al Municipiului Oradea.

Mesajele acestora s-au adresat şi familiilor noilor membri prezenți la eveniment, reprezentanților administrației publice şi instituțiilor care au dat curs invitației, precum și reprezentanților unor societăți comerciale care s-au implicat în organizarea evenimentului: firmele Bonavilla, Mimagi, Carsebito, Corsar, Flavamar, Speed Trans Alpin, Corsar Gas, Ametist, Doramix, Robiandibrik. 

Lions Clubs Internaţional este cea mai mare organizație de voluntariat din lume, fiind reprezentată în peste 200 de țări având 842 districte cu peste 45.000 de cluburi și peste 1.300.000 de membri. În 1954, Lions Clubs International a devenit membru fondator cu statut de ţară al Organizaţiei Naţiunilor Unite, reprezentanţii contribuind la întocmirea statutului a ceea ce avea să devină ulterior ONU. În semn de recunoaștere a acestei contribuții, anual la sediile ONU din New York şi Viena, se serbează ziua LIONS.

În România, Districtul Lions 124, înființat în 1994, este format acum din 80 de cluburi, incluzându-l şi pe cel din Aleşd, în care activează peste 1.500 de membri. Numele provine de la inițialele cuvintelor “Liberty, Intelligence, Our Nations Safety”. Sigla acestei organizații are ca element figurativ doi lei, unul ce privește cu mândrie spre activitatea din trecut, iar altul ce privește cu încredere activitatea viitoare a membrilor asociației.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6481 RON
  • 1 EUR = 4.9711 RON
  • 1 HUF = 0.013 RON