URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
14 Noiembrie 2012, 09:03

Votul în ţara milogilor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pentru a stăvili elanul electoral al celor 17 milioane de votanţi din Teleormanul lui Dragnea şi al celor 4 milioane de români care participă la vot la ambasada lui Baconschi de la Paris, Guvernul a decis să limiteze mita electorală la 10 lei. Măsura pare binevenită într-o ţară de milogi în care politicienii cerşesc voturi, iar electoratul stă cu mâna întinsă pentru ulei, mălai şi conserve.

Ne plângem mereu că imaginea ţării este ştirbită de ţiganii români care cerşesc prin marile oraşe ale Europei. Dar băbuţele evlavioase care se calcă în picioare pentru o sticlă de apă sfinţită, la pet, tot pirande sunt? Dar patrioţii care-şi rup hainele de Ziua Naţională pentru o porţie gratuită de ciolan cu fasole tot supuşii lui Cioabă sunt?

Deunăzi am văzut un miting electoral organizat de Dan Diaconescu care dădea moca amărâţilor din Târgu Jiu cipsuri şi mititei. O cucoană mesteca de zor un mititel primit de la domnul Dan şi precis că tot cu atâta râvnă ar fi înfulecat şi un rahat în ţiplă, numai gratis să fie.

Guvernul limitează mita la 10 lei, dar nu specifică în clar de câte ori pe zi poate fi dată. Aşa că poporul va mânca tot la două ore un mic, va primi o dată pe zi un pix şi săptămânal câte o pelerină de ploaie. Iar lângă bricheta dată cadou se va ataşa şi o butelie care să o alimenteze. Că aşa-i la noi, se votează după principiul "spune-mi câte pixuri împarţ,i ca să spun ce fel de politician eşti".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
@chiri
da, ma! asa-i.
Postat 18 Noiembrie 2012, 22:11 de leprele udemeriste
ciumeti
lasa prostimea sa ramana cum s-a nascut! de 20 de ani se vede cum voteaza acesti revoltati dupa care plang ca au fost pacaliti iar si iar
Postat 18 Noiembrie 2012, 10:10 de chiri
nenorocitule
bai milogule, tu crezi ca toata lumea e la fel ca si tine.
Postat 17 Noiembrie 2012, 20:00 de mda
@marcell
tolvai te ce tare te meninca in kur...
Postat 16 Noiembrie 2012, 07:54 de katy
chirila escrocul
numai unul ca asta se poate trezi sa injure pe toata lumea !
Postat 16 Noiembrie 2012, 07:51 de oradean
MAI SA FIE !
Chiar dumneata te gasisi sa scrii acest articol? Probabil ca primirea de foloase necuvenite, o numesti sponsorizare. Atunci scrii sau scrieti orice fara sa tineti cont de demnitate sau onoare. OF, OF, MAMA PANA CAND???
Postat 14 Noiembrie 2012, 16:24 de CITITOR
m
de acord cu pistike. ziaristii nu ''e'' romani?ziaristi nu cersesc? nu se milogesc?nu dau in gat?nu se po.rcesc?ra.ha.tilor, ce sunteti...
Postat 14 Noiembrie 2012, 12:34 de marcell
@chirilă
Milog eşti tu cu redactoru' tău şef ăla umflat, care pe un tichet de masă scrieţi orice, despre oricine. Nu ştiu cine şi ce v-a îndreptăţit pe voi, ziarişti coruptibili, să trageţi la rost "poporul", în ansamblul lui. Cu ce vă calificaţi voi să vă pronunţaţi despre ceva sau cineva ? Voi ziariştii cu meseria voastră aproximativă, pe care mulţi dintre voi sunteţi gata s-o trădaţi şi pentru un pumn de ceapă..... Măcar amărîţii ăia stau cinstit la coadă, nu se bat pe burtă şi se încuscresc cu politicienii......
Postat 14 Noiembrie 2012, 10:00 de pistike
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON