URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 24 MARTIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Mai exact, ce poți păți dacă mergi la Poșta Mare din Oradea? Pentru că impresionanta clădire intrase deja de câțiva ani în auto-demolare, un coleg a avut curiozitatea să vadă dacă acolo nu cumva sălășluiesc mai multe lighioane decât la Grădina Zoologică. Evident că imobilul era deja nepotrivit pentru cerințele secolului XXI, singurul beneficiu pe care îl aducea orădenilor fiind că managerii din București, în loc să facă renovarea, preferau să achite Primăriei Oradea, anual, supraimpozitarea de 500%.
Zic şi eu
Adrian Cris
Unul dintre cele mai scumpe și importante proiecte de infrastructură ale României (2 miliarde euro), cel pentru electrificarea și reabilitarea căii ferate Cluj Napoca - Episcopia Bihor (166,5 km), cu finanțarea asigurată din PNRR, nu va fi finalizat la termen.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum priviți decizia BEC și CCR de respingere a candidaturii lui Călin Georgescu la alegerile prezidențiale?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În urmă cu mai bine de doi ani, la finalul anului 2022 a fost adoptă o lege pentru instituirea unui sistem de monitorizare a traficului rutier, denumit e-Sigur, prin implementarea căruia se urmărește reducerea cu 50%, până în anul 2030, comparativ cu anul 2019, a numărului persoanelor decedate şi cu 50% a numărului persoanelor grav rănite în accidente.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
04 Februarie 2016, 08:35

Vorbim la primăvară! Falimentul CET-ului va fi judecat abia în aprilie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

CET-ului orădean i-a fluierat glonţul pe lângă ureche. Judecătorul sindic a amânat, miercuri, pentru luna aprilie o eventuală sentinţă în procesul privind falimentul Electrocentrale, ceea ce înseamnă că oraşul va putea ieşi din iarnă folosind în continuare vechea centrală.

"Aveam variante să nu lăsăm oraşul fără căldură, chiar dacă instanţa ar fi decis falimentul, dar este mai bine că nu trebuie să apelăm la ele", a declarat administratorul special al Electrocentrale, Stănel Necula.

Electrocentrale a funcţionat în ultima săptămână pe muchie de cuţit, după ce miercurea trecută Adunarea Generală a Creditorilor, care au de recuperat bani, a respins planul de restructurare conceput de Necula, cu două voturi "pentru" din partea salariaţilor şi furnizorilor indispensabili (Maestro Trading şi Unicom Tranzit) şi trei voturi "împotrivă" din partea creditorilor garantaţi (Statul Român, Banca Transilvania), creditorilor bugetari (Ministerul Finanţelor, Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat) şi creditorilor chirografari (Complexul Energetic Oltenia).

Documentul a trebuit revotat după ce în mai 2015 instanţa a modificat sumele la care au dreptul creditorii, iar respingerea lui echivala cu declararea falimentului. Dacă în timpul şedinţei planul de restructurare a fost respins, în timpul redactării procesului verbal, reprezentanţii Complexului Energetic Oltenia s-au răzgândit, după ce au fost mandataţi de conducerea societăţii să voteze "pentru". Cum şedinţa era deja închisă, votul a fost consemnat cu menţiunea că valabilitatea lui va trebui confirmată în cadrul procesului din 3 februarie de judecătorul sindic.

În cadrul dezbaterilor de miercuri, furnizorii indispensabili funcţionării societăţii, Maestro Trading şi Unicom Tranzit, au depus contestaţii prin care cer instanţei să declare votul final al CEO complet valabil în vreme ce Ministerul Finanţelor, prin ANAF, a cerut să nu fie luat în seamă pentru că a fost dat în afara şedinţei.

Judecătorul a hotărât să se pronunţe asupra contestaţiilor în cadrul unei şedinţe programate pentru data de 16 martie, urmând ca o sentinţă pe fondul procesului să se dea undeva în luna aprilie.

Citeşte pe aceeaşi temă: CET în aer! Electrocentrale funcţionează pe muchie de cuţit: creditorii i-au votat falimentul, dar la redactarea procesului verbal s-au răzgândit

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5937 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON