URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 06 IUNIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În relația cu administrația centrală, Bihorul și Oradea au avut câteva episoade faste, dar și niște ghinioane teribile. Marea lovitură a fost trecerea a zeci de hectare de teren situat în centrul Oradiei în posesia Consiliului Județean, odată cu marea retragere a armatei la minimum 60 de kilometri de graniță. Dar putem spune că am avut și ghinion pentru că...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Greva profesorilor a ajuns la a doua săptămână și s-a radicalizat, nu dă semne că se va încheia degrabă. În sectorul privat nu cred că există cineva care să viseze la o creștere a salariului, dintr-o dată, cu 25%, iar dacă n-o primește să lase lucrul când îi e mai drag patronului. Cu toate că o astfel de majorare nu e deloc simbolică, greviștii din învățământ o resping totuși cu vehemență, forțând după deviza „acum ori niciodată”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că greva generală a profesorilor este justificată și că salariile lor ar trebui mărite?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Chiar dacă toată lumea știe că anumite fapte se pot proba numai cu martori, legea este foarte strictă cu privire la condițiile în care se poate propune această probă, pe de-o parte, iar pe de altă parte există anumite limitări ale utilizării acestei probe.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Consumul de apă poate avea o influenţă nefavorabilă asupra organismului atunci când apa conţine agenţii patogeni ai bolilor infecţioase, când are o compoziţie deosebită de cea a apei potabile şi când apa are gust sau miros ce o fac improprie consumului. Aceste modificări ale normelor de potabilitate pot fi determinate cel mai des de caracteristicile solului stăbătut de către ape şi impurificării cu ape uzate fecaloid-menajere sau industriale.
04 Februarie 2016, 08:35

Vorbim la primăvară! Falimentul CET-ului va fi judecat abia în aprilie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

CET-ului orădean i-a fluierat glonţul pe lângă ureche. Judecătorul sindic a amânat, miercuri, pentru luna aprilie o eventuală sentinţă în procesul privind falimentul Electrocentrale, ceea ce înseamnă că oraşul va putea ieşi din iarnă folosind în continuare vechea centrală.

"Aveam variante să nu lăsăm oraşul fără căldură, chiar dacă instanţa ar fi decis falimentul, dar este mai bine că nu trebuie să apelăm la ele", a declarat administratorul special al Electrocentrale, Stănel Necula.

Electrocentrale a funcţionat în ultima săptămână pe muchie de cuţit, după ce miercurea trecută Adunarea Generală a Creditorilor, care au de recuperat bani, a respins planul de restructurare conceput de Necula, cu două voturi "pentru" din partea salariaţilor şi furnizorilor indispensabili (Maestro Trading şi Unicom Tranzit) şi trei voturi "împotrivă" din partea creditorilor garantaţi (Statul Român, Banca Transilvania), creditorilor bugetari (Ministerul Finanţelor, Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat) şi creditorilor chirografari (Complexul Energetic Oltenia).

Documentul a trebuit revotat după ce în mai 2015 instanţa a modificat sumele la care au dreptul creditorii, iar respingerea lui echivala cu declararea falimentului. Dacă în timpul şedinţei planul de restructurare a fost respins, în timpul redactării procesului verbal, reprezentanţii Complexului Energetic Oltenia s-au răzgândit, după ce au fost mandataţi de conducerea societăţii să voteze "pentru". Cum şedinţa era deja închisă, votul a fost consemnat cu menţiunea că valabilitatea lui va trebui confirmată în cadrul procesului din 3 februarie de judecătorul sindic.

În cadrul dezbaterilor de miercuri, furnizorii indispensabili funcţionării societăţii, Maestro Trading şi Unicom Tranzit, au depus contestaţii prin care cer instanţei să declare votul final al CEO complet valabil în vreme ce Ministerul Finanţelor, prin ANAF, a cerut să nu fie luat în seamă pentru că a fost dat în afara şedinţei.

Judecătorul a hotărât să se pronunţe asupra contestaţiilor în cadrul unei şedinţe programate pentru data de 16 martie, urmând ca o sentinţă pe fondul procesului să se dea undeva în luna aprilie.

Citeşte pe aceeaşi temă: CET în aer! Electrocentrale funcţionează pe muchie de cuţit: creditorii i-au votat falimentul, dar la redactarea procesului verbal s-au răzgândit

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6099 RON
  • 1 EUR = 4.9633 RON
  • 1 HUF = 0.0134 RON