URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Martie 2019, 14:30

Vloggerul Virgil Halacu, alias GajuKYD, despre scandalul cu cursele de maşini şi împuşcături în noapte: „O seară unică”

Vloggerul Virgil Halacu, alias GajuKYD, despre scandalul cu cursele de maşini şi împuşcături în noapte: „O seară unică” captură video
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Într-o postare pe Instagram, cu referire la scandalul curselor de maşini "pigmentate" cu împuşcături, la care a participat împreună cu Victoraş Micula, aflat acum şi în atenţia Poliţiei, vloggerul Virgil Halacu, alias GajuKYD, afirmă că a fost "o seară unică" pentru el, negând că ar fi fost folosite arme cu muniţie reală.

"Abureală şi vrăjeală"

"Nu am vrut să facem spectacol, arma este air soft, sunetele au fost făcute de GTi, care în realitate sună mai tare decât ar suna un pistol, mai ales în aşa hală (proprietatea personală)", scrie GajuKYD, lăsând astfel să se înţeleagă că totul a fost o joacă menită să simuleze o acţiune reală, doar pentru a fi filmată.

Halacu a confirmat că, în urma escapadei, autorităţile au declanşat o anchetă, iar Victor Micula "a dus jucăria şi a lăsat-o la ei", jucăria fiind puşca tip airsoft cu care tinerii au tras atât într-o hală, cât şi pe un pod rutier din oraş.

Vloggerul - care are un atelier de tuning auto şi este prezentat pe internet ca fiind un tânăr de 26 de ani cu o avere de 200.000 euro şi 4 maşini - îi asigură pe urmăritorii săi că el nu este cercetat pentru vreo faptă. "Doar am filmat şi acum nu ştiu dacă să mai continui să fac vlogging. Dar pentru mine a fost o seară unică cu două Ferrari, iar pentru ei content de TV, aburit şi vrăjit, restul e regie şi exagerare", a încheiat GajuKYD postarea, care a strâns peste 10.000 de aprecieri dar şi sute de comentarii prin care urmăritorii vloggerului îi iau apărarea, minimalizând ceea ce au făcut.

"Pasionaţii auto sunt alături de voi", i-a transmis unul dintre ei, altul spune că "e tipic în România să facă din ţânţar armăsar", mai mulţi dau vina pe ziariştii care au făcut publică povestea pe motiv că "nu au ce ştiri să facă" şi "No stres boys, oricum îs dobitoci toţi ăştia care fac cancan din orice video postare şi documente etc.".

"Urmărirea penală este nepublică"

Postarea confirmă, de altfel, informaţia parvenită BIHOREANULUI pe surse, şi anume că, luni seară, Victoraş Micula s-ar fi prezentat la sediul Poliţiei Bihor, unde a predat arma, care este una de airsoft, ce poate fi deţinută fără autorizaţie, de la vârsta de 16 ani, dar nu poate fi folosită în public. O zi mai târziu, poliţiştii au descins în percheziţii la Micula, pentru a verifica dacă nu are şi alte arme.

Solicitaţi de BIHOREANUL să comunice stadiul cercetărilor în dosarul penal deschis pe marginea cazului, dacă s-au identificat toate persoanele participante şi dacă s-a început urmărirea penală faţă de vreuna, atât reprezentanţii Poliţiei Bihor cât şi cei ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea au refuzat să răspundă.

"Cererea dumneavoastră a fost respinsă având în vedere că urmărirea penală este nepublică şi nu a fost finalizată", se arată în răspunsul transmis, miercuri, de prim-procurorul Parchetului Oradea, Diana Cristina Cuciula.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Asta, vlogherul...
si-a pus o poza de zici ca a luat ceva la supt si nu se mai termina. Ce te poti astepta la politia din Oradea cand ditamai seful politiei este cărăuș de bani pentru lumea interlopa.
Postat 07 Martie 2019, 23:53 de User anonimizat
Politia Bihor: Asteptandu-l pe Kalashnikov
In 2014 sefa DIICOT era retinuta in trafic, plimbata cu catuse in fata presei, apoi tinuta in arest preventiv(!) cinci luni de zile. Toate astea total aiurea pentru ca mai tarziu a fost achitata. In Oradea, niste zapaciti se lauda pe internet cum trag ei cu un AK47, iar politia paralizata il asteapta pe Victorinho sa se prezinte personal(!!) cu arma. E amuzant timpul din imagine. Dupa driftinguri si trasul cu pusca incarcate pe net, zice " nu am vrut sa facem spectacol" :))
Postat 07 Martie 2019, 14:40 de 1x1
Nimeni mai presus de lege.
De ce inca, in acest moment, derbedeii aceștia infractori circulă liberi?
Postat 07 Martie 2019, 08:47 de WinDoss
După cum se vede, începe "spălarea de morți" ...
... iar Bihoreanul face parte din echipa de măturat kaka de alții. Cât de prost poți fi ca să-i crezi pe ceilalți atât de proști ... încât să vorbești de o pușcă "airsoft" și de pocnete ca de GTI ?!? Filmulețul postat este absolut relevant și doar un "șoarece de birou" precum chestorul Haniș poate gestiona astfel criza, încât să nu recunoască o armă model AK, cu cartușe evident reale, pentru că la așa ceva nu se fac "gloanțe oarbe" decât manufacturier, ceea ce ar fi și mai grav pentru niște "tunați" la minte !?! Dacă milițienii ar fi polițiști adevărați și nu niște complici de joasă speță ... astăzi toți tinerii ăștia fără minte și proști ca noaptea ar posta, pe creierul lor infectat de nesimțire crasă, niște imagini cu "căcătoarea" de la sediul din Pc.Traian, nu ar bate câmpii pe FB și Instagram !?!
Postat 06 Martie 2019, 18:48 de CrisDumi
??
Asa merge treaba??? spalare pe fata??? OK..
Postat 06 Martie 2019, 17:10 de Tinas
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON