URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Martie 2019, 14:57

Băieţii răi din Oradea: Drifturi, curse de maşini şi trageri cu mitralieră în toiul nopţii. Printre protagonişti, Victoraş Micula şi Halacu junior (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Băieţii răi ai Oradiei s-au dat din nou în spectacol, în noaptea de duminică spre luni. Mai mulţi juniori cu fiţe, printre care celebrul Victoraş Micula, fiul magnatului Viorel MIcula, s-au filmat făcând drifturi, curse de maşini cu 220 km/h pe centura Oradiei, dar şi trageri cu un pistol mitralieră AK-47, iar apoi s-au popularizat pe internet. Motiv pentru care au şi ajuns în atenţia Poliţiei...

Înregistrarea a fost făcută de Halacu junior, fiul lui Virgil Halacu, cunoscut proprietar de case de schimb valutar şi de amanet, el însuşi vlogger şi proprietar al unui atelier de tunning, iar printre participanţi se numără şi Ovidiu Pop, un tânăr sătmărean de doar 25 de ani, fondator al unei firme de IT.

Tinerii s-au filmat făcând drifturi prin parcarea ERA Shopping Park, la bordul unor bolizi Ferrari, dar şi în sensul giratoriu din Calea Aradului, gonind pe şoseaua de centură şi, mai grav, trăgând cu un Kalașnikov într-o hală părăsită, iar apoi pe una din supratraversările de la intrarea în Oradea.

Că arma este una reală o subliniază chiar Halacu, tânărul filmându-se în maşina lui Micula, lovind cu telefonul ţeava metalică a unui AK-47 pe care îl ţine între picioare. „Este real. Şi vreau să vă zic că am asurzit”, spune el în înregistrarea postată sub numele de Gaju Kyd pe propriul cont de Instagram.

Sugerând că participanţii tocmai au testat puşca, individul anunţă şi că „Victor oferă premiu o plimbare cu elicopterul sau cu un Ferrari” celor care urmăresc înregistrarea, şi faptul că din secvenţele filmate se va realiza un film GTA Real Life - "Mafioţii din Oradea".

Halacu prezintă, de altfel, în înregistrare, secvenţe video imortalizate pe un aparat fotografic (foto), în care este „împuşcat” cu respectivul AK-47 pentru că „am vrut să fur banii şi arma”. Secvenţa şocantă, în care tânărul ţine, totuşi, să precizeze că „s-a tras cu gloanţe oarbe”, a fost filmată pe unul din podurile rutiere din Oradea.

Înregistrarea postată pe internet a stârnit numeroase discuții şi reacţii pe rețelele de socializare, dar a ajuns și în atenţia poliţiştilor orădeni, care au declanşat o anchetă.

„În urma apariţiei filmării în mediul online, poliţiştii bihoreni s-au sesizat din oficiu şi efectuează cercetări pentru deţinere ilegală de arme respectiv întrecere ilegală de maşini. După finalizarea verificărilor, în funcţie de rezultatele acestora, se vor dispune măsurile legale în consecinţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu.

Vezi mai jos secvențe din filmare!

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
!!!!
Beizadeaua nu e la bulau???nasol pt.Hanis..
Postat 05 Martie 2019, 17:43 de Tinas
Domnilor de la rutiera, nimic?!
Aici ne aduce politica radarului, face cine ce vrea in cel mai sigur oras din tara (sa traiti, dom' primar!). In loc sa avem echipaje care sa patruleze non stop, ai nostri militisti fac preventie cu radarele, cu unicul scop de a incasa banii de la fraieri! Si inca ceva! Daca se gandeste careva sa-i urecheze pe baieti, ii sugerez sa renunte! Iata motivul: in urma cu cateva luni dragnea a circulat cu masina fiului fara a avea itp valabil. Sesizata fiind politia, ce a raspuns igp, citez: ,,„În domeniul circulației pe drumurile publice, oug 195/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, stipulează în mod expres două modalități distincte de constatare a încălcării normelor la regimul circulației pe drumurile publice, respetiv în mod direct, prin propriile simțuri (ca regulă) și cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate sau mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic, consemnându-se despre aceasta în procesul-verbal de constatare a contravenței (ca excepție). Din motivele expuse, rezultă că polițiștii rutieri nu pot constata și dispune măsuri sancționatorii în alte condiții decât cele menționate mai sus, deoarece aceasta ar fi de natură să excedeze cadrului legal al normelor rutiere”. Clar? Eu zic ca da!
Postat 05 Martie 2019, 11:59 de pinonel
Experiment esuat
Vorbesti aiurea prietene, experimentul are sustinere si nu orice. Ia vezi ce mai zice experimentul "DANI PRINTUL BANATULUI - UN MAFIOT CE SE RESPECTA"...mai e melodia dedicata special chestorului...poate-ntelegi cam cum e treaba.
Postat 05 Martie 2019, 09:22 de DanD
Găștile poliției Oradea
Asai poliția din Oradea ca și găștile de cartier. Într-adevăr in găsești in localuri in găști de minim 10 inși cu 3-4 masini de poliție in parcare. De exemplu da dimineața la stația Rompetrol de pe centura lângă Arr nu ai loc pe terasa de ei îs minim o gasca de 10 inși. 2 ore minim stau și savurează cafeluța cu șepcile pe mese. Poliția (MAi) împreuna cu poilitia locală
Postat 05 Martie 2019, 08:53 de User anonimizat
Legea ne permite
Nu trebuie sa va luați de băieți ăștia,fiecare dintre noi se etalează și dacă își cumpara o mașina sh. Poliția nu exista pe teren. Program poliția din Oradea: Dimineata de la orele 8-10 cafea in gasca la stațiile PECO Rompetrol sau la anumite localuri unele de prin iosia etc. Program tura de noapte: noaptea e mama cereasca Pt poliție, ceai,cafea,sucuri,energizante gratis. Toate astea le găsesc ei in sălile de jocur de noroc. Acolo ii găsești pe toți rezemați și afara la Țigara cu barmanița. Parca ei asigura paza la sălile de jocuri,nu firmele specializate in securitate. Așadar cafea dimineața 2-3 ore pe bani noștri in găști ii găsești in localuri și stații PECO și noaptea pe bani sălilor de jocuri la pomana!
Postat 05 Martie 2019, 07:45 de User anonimizat
s-a comfirmat
Inca odata s-a dovedit ca politia din oradea este nula.Cum e posibil ca in atatea ore si pe osuprafata de teren asa mare sa nu apara un echipaj de politie rutiera ,ordine publica saulocala?probabil ca au fost avertzati din timp sa-si schimbe culcusirile
Postat 04 Martie 2019, 23:50 de fiecine
Are tata datorii la stat cât bugetul Căcăceniului pe un mileniu? Are!
Are tata prunc fără Bacalaureat și cu Kalașnikov la purtător? Are! Are tata la purtător toată Poliția și SRI-ul și nomenclatura bihoreană la un loc? Are! Are grijă beizadeaua lui tata să se dea în stambă săptămânal, cu puști și pistoale, mașini și elicoptere, drone și droguri? Are ... dacă i se permite!
Postat 04 Martie 2019, 18:06 de CrisDumi
Mascatii
Nu stiu? Nu trebuia ca mascatii sa inunde domiciliul la asta acasa cu Kalasnikov imediat dupa sesizare?
Postat 04 Martie 2019, 17:44 de Boron
Ce poliție???
În Oradea este poliție???ma faceti sa râd...avem bugetari îmbrăcați în politisti!!! Ce vorbim aici ...aberații ca bugetarii cercetează, ca o sa i prinada...apoi daca bugetarul cel mare sta pe stand la Dinamo cu cu ăl mai mare șef al lui ,vorba cântecului...ce sa i faca la asta? ...poate sa i duca masina la spălat sau sa i aduca micii la masa la Dinamo ca si asa vine vara...:)) Bugetari de doi lei ce sunteti....
Postat 04 Martie 2019, 17:31 de Adrian_Preda
???
Foarte bine..cu dosarul din 18 dec ..pt port de arma si braconaj??pt dosarele celelate??? vreun raspuns??!! nu ..asa trebuie...sa inceapa sa omoare oameni..de animale s-o fi saturat...IPJ..???N-AVETI VOIE SA MISCATI??
Postat 04 Martie 2019, 16:57 de Tinas
.....
sunt curios care vor fi consecintele avand in vedere comunicatul politiei...sa vedem daca se adevereste ca mituieste organele statului sau e doar o minciuna Abia astept rezultatul verificarilor
Postat 04 Martie 2019, 16:53 de Dan1977
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON