URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
10 Februarie 2016, 08:38

Visul lui Bolojan

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Clujul este cu mai multe clase peste noi şi pentru că politicienii de acolo, indiferent de culoare, au fost uniţi atunci când a fost vorba de interesele judeţului. La noi, a fost râcă între primarul Oradiei şi preşedintele CJ, chiar şi dacă au fost din acelaşi partid.

După cum arată socotelile acum - e drept, cele de acasă, nu cele din târg -, prin desemnarea lui Mircea Mălan drept candidat la CJ, practic Bolojan pune mâna pe tot judeţul. E visul lui, să lucreze şi Consiliul Judeţean după planurile sale, ba dacă se poate, ca bonus, să aibă şi un prefect care să nu-l încurce.

Şi e de făcut ordine în haosul de la judeţ. În mod normal, Teatrul şi Filarmonica ar trebui să treacă în răspunderea Primăriei, Aeroportul ar trebui să fie exploatat în comun, iar în noile parcuri industriale ar trebui făcut parte şi CJ. În schimb, Compania de Apă ar trebui să devină operator judeţean şi să fie coordonată exclusiv de CJ, cum se întâmplă peste tot în ţară. Este anormal ca această instituţie, totuşi, importantă, să nu aibă nicio sursă serioasă de venit.

Sunt convins că, dacă echipa galbenă va câştiga bătălia din iunie, strategia judeţului se va schimba radical. Nu cred că drumul Şuştiu-Moneasa va fi prima lucrare atacată şi nici că Muzeul se va muta foarte repede la Garnizoană. N-ar fi exclus ca odată câştigat procesul privind retrocedarea, Policlinica Mare să devină o nouă variantă pentru Muzeu, iar CJ să-şi piardă renumele de staţiune balneară în favoarea Băilor Felix.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
De ce sa se mute Muzeul de la Garnozoana la exPoliclinica?
sediul de la fosta Garnizoana e aprox. 90% pregatit, si atunci de ce sa se stramute Muzeul la fosta Policlinica, apoi in Cetate si apoi cine mai stie unde? Doar ca sa se achite in continuare chirie pt Palatul Baroc iar Bihorul sa mai astepte alti ani pana sa aiba un Muzeu intradevar vizitabil?
Postat 12 Februarie 2016, 17:27 de cristi_h
Nu mai ștergeți comentariile...
Bade Chirila, mai am un singur dor: să părăsești redacția și să redevii ... agricultor (sau inginer, ce oi fi fost ininte de a ajunge director)... Lasa-ne, lasa-ne
Postat 12 Februarie 2016, 12:07 de Daniell
Gura bate...c...
Mai inteligentilor...si cam ce asteptari avti voi de la un viitor primar?...la asa nu ...santeti buni...
Postat 11 Februarie 2016, 20:57 de zorro
Gasca mea,nu poate sta linistita,nici o clipa...
"Daca oradenii(prostimea,) ne va vota in-corpore si ne vom putea mari gasca,atunci,cu siguranta ne vom putea realiza visul:Mega taxe,Mega impozite,Mega amenzi,Mega piste de biciclete spre nicaieri,Mega proiecte de "dezvoltare" fara utilitate publica,Mega praduire a banului public,Mega expriprieri fara just temei si fara justa despagubire,Mega salarii,pentru "gasca mea", Mega... Mega... totul va fi Mega si fara sustinerea oradenilor....Oradenii,ar avea numai o singura indatorire : de a se conforma ! Simplu si usor ! Hai la vot !
Postat 10 Februarie 2016, 21:36 de platona
!!!
Si totusi asa cu e el, bolovan are o viziune (mai buna , mai rea, discutabil) fata de ceilalti care nu au nimic ! Vid, nula !
Postat 10 Februarie 2016, 21:35 de scortosul
!!!
Bolojan du-te...si ne lasa...incepi sa ma obosesti..
Postat 10 Februarie 2016, 21:29 de Tinas
.
Bolojan primar, Malan la judet, si problemele sunt rezolvate. Afara cu coruptii din pesede care au impiedicat de ani de zile dezvoltarea judetului, ba chiar mai mult au dus la regres
Postat 10 Februarie 2016, 11:47 de David
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON