URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
11 Iunie 2024, 13:42

Trei persoane sunt în custodia Poliției și audiate în cazul crimei din Oradea. Printre ele, și bărbatul care a sunat la 112! (VIDEO)

Trei persoane se află în custodia Poliției Bihor și sunt audiate, în cazul cadavrului găsit marți dimineață într-o remorcă din cartierul Prima de pe strada Oneștilor. Este vorba despre bărbatul care a sunat la 112, dar și despre concubina acestuia și o altă femeie, care stăteau toți împreună în apartamentul în care locuise și victima decedată. Sora ei, care fusese sechestrată și a ajuns la spital în stare gravă, este în continuare investigată de către medici.

Potrivit procurorului Cristian Ardelean, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, instituție care coordonează ancheta, crima a fost descoperită marți dimineață, în jurul orei 7, în urma unui apel la 112. Reclamantul, un bărbat, pretindea că simte un miros înțepător în jurul remorcii din parcarea blocului.

Conform lui Ardelean, verificând sesizarea, polițiștii au găsit în remorcă un geamantan de dimensiuni mari, de 90 cm lungime și 60 cm lățime, unde se afla, „se pare că de câteva zile”, cadavrul femeii.

Omorâtă în Nufărul, găsită în Ioșia

„Este vorba despre o persoană în vârstă de 31 de ani, de sex feminin, din Valea lui Mihai, care trăia fără forme legale în Oradea. Era în poziție ghemuită. Decesul se pare că s-a produs ori vineri ori sâmbătă, urmează să se stabiliească în urma autopsiei. Încă nu se cunoaște cu exactitate cauza morții, tocmai de aceea a fost dispusă o autopsie. Cert este că decesul s-a produs într-o altă locație din municipiul Oradea, în cartierul Nufărul, nu pe strada Oneștilor, unde a fost găsit cadavrul. Persoanele bănuite de săvârșirea faptei - se pare că au fost mai multe persoane - sunt în custodia Poliției, sunt audiate la acest moment și, în funcție de cum evoluează ancheta, vom comunica dacă s-au luat măsuri preventive. Persoanele implicate, se pare, după ce au ucis-o, ar fi transportat-o pe victima decedată în noua locație în cursul zilei de duminică”, a spus Ardelean.

Din câte se pare, atât tânăra moartă cât și sora ei ar fi fost victime într-o rețea de prostituție, aspectele urmând să fie verificate de anchetatori.

Sursele BIHOREANULUI spun că același bărbat care a sunat la 112 le-a spus anchetatorilor și de sora femeii moarte, găsite de polițiști cu răni foarte grave pe corp și subnutrită.

Ea a fost transportată la Unitatea de Primire a Urgențelor de la Spitalul Județean și primește îngrijiri medicale, la ora publicării acestei știri.

Între timp, surse din anchetă spun că un raport preliminar al autopsiei arată că tânăra de 31 de ani a fost omorâtă în bătaie.

UPDATE: Cele trei persoane au fost reținute de polițiști

Trei persoane au fost reţinute pentru 24 ore în cazul femeii de 31 ani al cărei cadavru a fost găsit marți dimineață într-o remorcă din cartierul Prima de pe strada Oneștilor. Este vorba despre bărbatul care a sunat la 112, despre care BIHOREANUL a aflat că se numeşte Alin Omuţ, concubina acestuia, Roxana Gal, şi încă o femeie, Duca Erika, toți fiind acuzaţi de omor. 

Detalii, în articolul „Trei persoane au fost reţinute, în cazul crimei oribile din Oradea

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
georgemarian
Faptul ca zeii tai, in frunte cu jeshua, nu exista o demonstreaza viata de zi cu zi! Sute de milioane de oameni au murit si mor incontinuare, cu dreptatea in mana si cu ochii atintiti spre cer in asteptarea interventiei zeilor vostri, in frunte cu jeshua. N-a intervenit nimeni. Destui criminali au murit de batranete. Daca nu i-au prins alti oameni, din partea zeului/zeilor vostri au trait bine merci pana la batranete, in libertate. Sunt cazuri destule de acest fel, peste tot in lume. Minciunile tale, ale misticii in general, au scopul de a fraieri credulii, contra cost bineinteles. Religia este o mare minciuna si o mare industrie. Masinarie de facut bani. Daca zeul tau ar exista ar fi si mai grav. Ar fi un complice al criminalilor. Victimelor neputincioase zeul tau nu le-a dat nici o sansa! Revenind la prezent, unii se incalzesc inca la lemne dar asta nu inseamna ca nu exista trilioane de galaxii in Universul observabil. Au fost vremuri cand stramosii oamenilor traiau in pesteri, dar miliardele de galaxii tot in Univers erau. Intre timp am ajuns la nivelul la care suntem azi. Astronautii calatoreasca in spatiu, nu foarte departe, dar calatoresc in spatiul extraterestr. . Oamenii de rand traiesc mai confortabil decat acum o mie, doua sau zeci de mii de ani in urma. Zeul tau este o inventie, o minciuna exploatata de catre sarlatanii mistici, pt bani si avere. P.S. Scrii tarziu, dupa miezul noptii, noaptea ca hotii, sa nu vad ce aberatii mai debitezi. Asta ti-e "stilu'". Cat depre extraterestrii, unii din ei pot sa fie aici, sau in apropierea Pamantului, dar din motive cunoscute doar de ei, nu se amesteca in scandalurile dintre pamanteni. Altii, probabil nu pot sa ajunga inca pana aici, asa cum nici noi nu putem sa ajungem inca la ei. Oricum, raman sutele de milioane de victime nevinovate, omorate de catre criminali fara ca cineva sa intervina in apararea lor, cu atat mai putin d-zeul tau, jeshua.
Postat 12 Iunie 2024, 18:25 de TheSolarConnection
The solar...
Dacă e să mă duc pe logica ta și să te bat cu armele tale pot să spun și eu că "dacă nu l-ai văzut tu pe Dumnezeu asta nu înseamnă că nu există". Vezi că te împiedici in silogisme. De când știința ta se bazează "dacă o fi și o păți" și pe loto porno. Parcă erai cu palpabil, măsurabil etc. Deci tot credincios ești dar nu în ce trebuie. Crezi in prostii. In Bihor îi băgat gazul în câteva localități, oamenii încă se încălzesc cu lemne dar avem pretenția să zburăm intergalactic și vb de niște lucruri care le vedem doar prin telescop. Care sunt șansele, vorbind prin absurd, ca din miliardele de civilizații de extratereștri, mai mult sau mai puțini dezvoltați să nu se fi împiedicat nici una de noi? Or fi vrut toți să ne facă binele? Și ăia mai proști și canibali? nu stau in picioare nici una din poveștile astea pt că n-au nici o logică. Aicea pe pământ oamenii s-au colonizat și canibalizat între ei, in spațiu trebuia și mai și. Vezi cât ești de naiv!?
Postat 12 Iunie 2024, 01:11 de georgemarian
o ancheta ampla la blocurilePrima necesara!
conform publicitatii probabil platite din fondurile PNL ani trecuti,Oradea era cel mai sigur oras din Rromania,asta se propaga in mass media.,astazi vedem stire vaga cum ca o femeie de 31 a sfarsit ucisa si depozitata intr-o valiza parcata intr-o remorca auto.dar stirea fara prea multe detalii,cum ar fi normal,totusi precizeaza ca locatia unde a fost descoperita vicma este cartierul Prima onestilor,unde cu cautare simpla la matrimoniale(sunt peste 600 de anunturi actualizate zilnic) pe site-ul publi24.ro dupa un apel telefonic la numarul din anunt, se vor gasi individe care presteaza servicii cu natura sexuala.intrebarea retorica e: de ce organele abilitate,si platite din bani publici nu iau masuri de combatere a acestor fenomene ilegale?se face mare valva cu Micula Viktor ca a participat ilegal la oprire in trafic,dar nu se arata amploarea prostitutiei,traficului de persoane si migratiei ilegale care are loc in blocurile Prima.imi pun intrebarea: oare dezvoltatorul e implicat in trafic de persoane,prostitutie,camatarie,grup infractional organizat,personal sau prin interpusi?
Postat 11 Iunie 2024, 23:30 de florea
georgemarian
1) Conform aberatiilor tale, acum incerci sa le sucesti, creatorul trilioanelor de galaxii din Universul vizibi, este jeshua - cel zeificat ca isus hristos, la mai bine de 200 de ani dupa moartea lui, de catre episcopii hrestini. 2) Daca nu ai vazut tu, nu inseamna ca nu exista extraterestri, creaturi inteligente si in alte parti ale Universului. Foarte probabil exista specii inteligente, altele in afara de homo sapiens-sapiens, chiar si aici pe Pamant sau in imediata apropiere a Pamantului. Ma, esti catastrofa in ignoranta ta. Esti intr-o situatie tragi-comica. Nu as vrea sa fiu in pielea celor care sunt fortati sa traiasca in preajma ta.
Postat 11 Iunie 2024, 22:58 de TheSolarConnection
georgemarian
In Universul cunoscut sunt miliarde de galaxii, unele mai mici altele de zeci de ori mai mari decat Calea Lactee. Pe masura ce se construiesc mijloace de observare mai performante a Universului, se descopera noi roiuri de galaxii. Concluzia ? Studiaza si astronomia. Te ajute sa-ti deblochezi creierul de intoxicarile mistice.
Postat 11 Iunie 2024, 22:35 de TheSolarConnection
The Solar
La câte inepții ai scris pe cm2 te scapă și râsul. Biblia e cartea cea mai autentică din lume. Are 25.000 de manuscrise autentice, certificate de specialiști atei și credincioși deopotrivă. Sute de profeții din vechiul testament au confirmat peste sute și mii de ani prevestirea nașterii Domnului Isus. După Domnul Isus, ca reper, s-a dat anul 0. Miliarde de creștini și musulmani confirmă existența Lui cel puțin istorică. Scrieri literare, seculare, istorice confirmă deasemenea existența Lui și a morții Lui. Descoperiri arheologice confirmă istoria Bibliei și existența statului Israel, a împăraților, evenimentelor etc. Vii și-mi dai tu lecții științifice? În Biblie se precizează prima dată că pământul este rotund ți că Dumnezeu a creat corpurile cerești, în Biblie se precizează prima dată ordinea creației și a viețuitoarelor: cosmos-apă-uscat, nu poezia lui Darwin cu pseudo-evoluția. În Biblie se precizează că suntem singurele creaturi inteligente trupești din univers, extratereștrii n-am văzut până acuma sa-mi fac poză cu ei. În Biblie Dumnezeu spune că el a dat știința și înțelepciunea la oameni. Creierul uman sau gândurile, cum se formează ele, tu le-ai făcut? Marea majoritatea a oamenilor de știință au recunoscut "creation by design", adică privind lumea înconjurătoare au înțeles că toate lucrurile sunt proiectate, au legi după care funcționează și trebuie să fie cineva în spatele lor, un Creator. Și casele care le fac oamenii acuma le fac după proiecte, după logică, și un constructor le construiește nu apar din Big Bang. Haosul generează doar haos, haosul nu se poate organiza de unul singur. Dar ce vezi tu in jur n-a aparut dintr-un haos ci din ceva organizat, planificat. E la mintea cocoșului. Biblia are mai mult de 10 porunci dar se rezumă la 2. Standardul tău moral e egal cu un ZERO mare dacă nu se bazează pe un standard ABSOLUT care este DUMNEZEU. Standardul oamenilor în privința moralității se schimbă cum bate vântul, al lui Dumnezeu e același, e o CONSTANTĂ. Așa că nu-mi povesti tu mie de știință că sunt pe domeniul meu. Tocmai știința m-a dus către Dumnezeu, cum ar trebui să-l ducă pe fiecare. La SF-ul tău cu nu știu ce lumi postume, imaginate, nebiblice trebuie să spun pas. Așa îți place ție să te minți singur? Stau și mă întreb. Ăsta îi riscul că te uiți la filme gen Marvel și Avengers. Alea subtil, opera cui crezi că îs? Să crezi în lumi făcute în Maya sau Cinema 4D și etc. cu mintea limitată imaginativ a oamenilor arată o problemă gravă.
Postat 11 Iunie 2024, 22:32 de georgemarian
georgemarian
Ceea ce am scris mai jos e fisa ta psihologica. Pui etichete unor oameni care au divortat, fara sa stii din ce motive/ Repet, le-ai tinut tu lumanrea sa stii cine e vinovat si cine nu ? Vii cu biblia in fata si insulti pe care cum vrei. Tocmai biblia e plina de inexactitati si de imoralitati. Si pe mine ma insulti. Ma faci ateu pt ca spun adevarul. Oricine vrrea sa stie despre ce e vorba in mitul biblic poate sa-l studieze. Cu caietul de notite si cu marker-ul. O grmada de aberatii si imoralitati in mitul asta. La fel e si cu coranul sau celelate "scrieri sacre" ale religiilor. Prostii mistice inventate de oameni salbatici. Halal credinta si moralitate ai, aia cu care te lauzi, cand insulti pe toti cei care nu sunt de acord cu airelile tale. Actionezi dupa regula stipulata clar in biblie, de catre zeul tau jeshua: "cine nu aduna cu mine risipeste", -cine nu e cu mine e impotriva mea -. Eu nu am nici un zeu. Eu ma ghidez in viata dupa regulile de comportament moral, reguli care sunt mult mai multe decat cele "10 porunci" din biblie si dupa cunoasterea stiintifica a lumii in care traim cu totii. Toti misticii religiosi, indiferent de religiile lor, se duc la doctor cand sunt bolnavi, folosesc mijloacele de comunicare, de transport, etc moderne. Toti stau in casele construite de catre specialisti, nu in pesterile sau in pustiurile in care oamenii salbatici si-au imaginat aberatiile din dogmele religioase. Te folosesti de munca si de efortul oamenilor de stiinta dar "predici" salbaticia din miturile religioase. Asta inseamna sa fii ipocrit. Nu pune tu etichete nimanui. Pune mana pe carte si studiaza lumea in care traiesti. O sa constati ca Pamantul nu e plat, Soarele nu se invarte in jurul Pamantului, contrar aberatiei din biblie, in care un rege judeu a oprit Soarele, "sa nu se invarta in jurul Pamantului", sa fie ziua mai lunga, astfel incat sa castige el o batalie. Aberatii ale unor oameni care nu cunoasteau mai nimic despre lumea in care traiau. Pamantul nu e centrul Universului. Este o planeta de marime mica dintr-un sistem solar, asa cum sunt multe sisteme solare in Galaxia Calea Lactee. In Calea Lactee sunt miliarde de corpuri ceresti (stele, ca si Soarele nostru, planete, sateliti, asteroizi, comete, etc. Nu mai insulta lumea, misticule aiurit, pt ca tu esti in cea mai proasta situatie. Un alienat mistic. Ce o sa faci dupa ce o sa "dai coltu'" ? O sa vezi atunci. Foarte probabil faptele pe care le faci aici si insultele pe care le aduci unor oameni, pe care nu-i cunosti si care nu-ti impartasesc aiurelile devedita, nu iti vor ajuta cu nimic, dimpotriva. Informatii stiintifice de ultima ora arta ca lumile postume sunt mai multe si mai frumoase decat cele inventate de religii. Marturiile persoanelor care si-au revenit din moarte clinica duc spre aceasta concluzie stiintifica. Au fost intervievati si evaluati de catre cei mai mari specialisti in domeniul psihologiei si psihiatriei, de la cele mai performante universitati din lume. Pune mana pe carte si termina cu insultele si etichetele celor care nu sunt de acord cu aiurelile tale.
Postat 11 Iunie 2024, 21:57 de TheSolarConnection
The solar...
Ca de obicei, cu aceleași epitete pline de "simpatie" și "valori umane" pe care le arunci către toată lumea și care trădează ce ai în "inimă." Dar care ți se potrivesc ție cel mai bine. Faptul că sunt apolitic, deșteptule, și neimplicat în sistemul de stat asta nu mă împiedică să îmi exercit dreptul la opinie fără să jignesc sau chiar să votez cum am și făcut. Ți-am atins zeii ateule? Că văd că ai și tu zeii tăi. După biblia pe care o citesc eu, doar cel care a fost înșelat are dreptul să iasă din căsătorie, altfel nu. În caz contrar se cheamă preacurvie modul de viață în care înșelătorul alege să trăiască. Faptul că biserica ortodoxă validează acest comportament arată cât de departe este de scriptură și în ce erezie se scaldă, valabil pentru orice cult. Ceea ce mi se pare interesant, dar nu ieșit din tipare, este cum tocmai ateii, pe care nu-i pasionează subiectele religioase, sunt cei mai agresivi în această speță. Adevărul îi deranjează doar pe aceia ce iubesc să trăiască în minciună. Ceea ce am afirmat eu, nu a fost că cei 2 nu au făcut treabă pe funcții, ci că au eșuat în plan familial și nu pot fi exemple de urmat. Nu este dreptul meu ca sa-mi doresc niște lideri apți atât profesional cât și în plan familial / moral, pentru că moralitatea trebuie să primeze la orice? Familia până la urmă este celula de bază a societății. Poți să fii cel mai bun profesionist, să fii cel mai bogat financiar dar dacă ti-ai distrus familia, la finalul vieții ești un mare zero. Asta-i punctul meu de vedere, nu trebuie să fii de acord cu el. Dar măcar să dai dovadă de discernământ și să nu înjuri pe aicea ca un sălbatic. Atâta am pretenție de la tine măcar!
Postat 11 Iunie 2024, 20:36 de georgemarian
georgemarian, cretinul mistic, sectant, obraznic, incult, intolerant
Iar nu ti-ai luat medicamentel dezaxatule mistic. Iar incepi cu aberatiile tale din mitul biblic fals, plin de imoralitati. Pui tu, incultule, nesimtit etichete oamenilor ? Ce daca e divortat ? Ai fost tu sa le tii lumanarea, sa vezi cine e vinovat ? De exemplu daca pe un barbat il inseala nevasta, nu are dreptul sa divorteze, sa-si refaca viata ? Ce sa faca, idiotule extremist ? Sa se omoare ? Esti un cretin mistic fara pic de bun simt, care atunci cand nu ajunge la oala cu smantana, imprastie cu noroi pe toata lumea. Actionezi dupa principiul stipulat expres in biblie, de catre zeu' judeo-hrestin jeshua: "cine nu aduna cu mine risipeste" - cine nu e cu mine e impotriva mea. Esti exemplul clasic de ce face mistica dintr-un individ lipsit de discernamant si de bun simt. Esti un alienat mintal, produs al misticii religioase. Sa-ti fie rusine, nesimtitule!
Postat 11 Iunie 2024, 18:44 de TheSolarConnection
Soluția pentru Romania este...
...aplicarea legii. Modelul din El Salvador al președintelui Nayib Bukele chiar dacă nu e perfect, e funcțional, dă rezultate. Mai bine aplicat mai repede decât mai târziu.
Postat 11 Iunie 2024, 17:50 de georgemarian
Nici un oras nu e sigur
Colcaie drogurile de peste 20 de ani prin baruri si hoteluri si etc. cu acordul celor inalti din pseudo-justitie si acest fenomen creste exponential. Ca urmare Romania este un loc nesigur. Si chiar daca ar fi dpdv al violentei, deocamdată, degradarea umana ajutată de vicii se ridică pe culmi. Nu mai zic că valorile sociale, umane și morale sunt la colțul de rușine. Doi divorțați conduc județul și Municipiul Oradea, căsătoriți pe lângă Biblie încălcând porunca lui Dumnezeu, iar la București vagabonzii se destrăbălează pe banii noștri în chefuri și concedii. Poate ieși ceva bun din asta? Poate fi ăsta un model pentru generațiile tinere? Ziceți voi!
Postat 11 Iunie 2024, 16:23 de georgemarian
Marcelo1989
Servus cont nou, Oradea e un oraș sigur.
Postat 11 Iunie 2024, 15:04 de Sandu2100
Oradea oraș sigur?
Toleranța, nepasarea și incompetența autorităților publice. V-ai s-amar ce a ajuns Oradea.
Postat 11 Iunie 2024, 14:40 de Marcelo1989
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON