URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 Iulie 2018, 18:08

Ţigănie rai, rai care erai

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cine îşi închipuie că dacă nu vorbim despre problemele cu ţiganii acestea nu există, se înşală. E insuficient să fim corecţi politic şi să le spunem romi, nu ţigani, că politeţurile astea nu rezolvă nenorocirile din şatrele patriei.

Dacă nu se deschideau graniţele şi romii nu puteau pleca, mânaţi de sărăcie, să cerşească şi să-şi valorifice talentele în UE, azi, în mod cert, întâmplări ca la Borod, ar fi fost banale şi frecvente. Ce s-a întâmplat la Borod? Nişte săteni care au avut tupeul să-i surprindă pe ţigani la furat, au fost bătuţi de întreaga şatră şi s-a înregistrat şi o premieră absolută în zonă, agresorii punând pentru prima oară mâna pe lopeţi, furci şi topoare, dar nu neapărat pentru a munci.

Sigur că supapa asta cu plecarea în UE a romilor şi a infractorilor e un beneficiu cu două tăişuri. Cine a ieşit în lume ştie că practic nu există o localitate mai răsărită în care să nu dăm de conaţionalii noştri în tradiţionala ipostază cu mâna întinsă. N-avem dreptul să ne revoltăm că lumea ne consideră un popor de cerşetori şi infractori pentru că, ne place sau nu, aceştia au vizibilitatea maximă, nu doctorii, constructorii şi IT-iştii care muncesc onest.

Marea tragedie este că politica statului încurajează ţinerea cetăţenilor defavorizaţi în aceeaşi situaţie. Niciun primar credincios partidului nu-şi va permite să taie ajutoarele sociale pentru că marea masă de asistaţi este cea mai docilă şi fidelă parte a electoratului.

La nivel naţional, actuali politicieni fac tot posibilul ca fenomenul din şatre să prolifereze în periferii, în orăşelele mici, în zona bugetarilor. Cu cât ţin ţara mai în înapoiere, cu atât şansele de a-şi prezerva electoratul rămân intacte. Ştiu că asta sună ca directivele KGB aplicate în ţările ocupate, dar să nu uităm că cei care conduc acum România din zona aia se trag, nu din cea democratică.

Practic PSD-ul este invincibil pentru că masa de aproape două milioane de bugetari mai au în jurul lor 3-4 milioane de atârnători, care nu doresc să se schimbe ceva în România, din moment ce iau aproape o mie de euro pe lună fără să facă mare lucru.

Vă imaginaţi de exemplu că un apevist ieşit la pensie la 45 de ani, cu 2 mii de euro, nu va vota pentru continuitate? Dar nu numai el, ci şi neamul lui, chiar dacă pentru asta îşi va duce bunicii la vot pe targă şi cu perfuzia în braţ...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Saracie, saracie... multa ipocrizie.
Pai, nu poate sa faca nimeni efortul de a se trezi dimineata sa mearga la scoala sa invete si sa se educe, sa se trezeasca dimineata sa mearga la serviciu sa munceasca, etc in locul nimanui. Acestea sunt lucruri pe care fiecare trebuie sa le faca de buna voie, din constiinta.
Postat 17 Iulie 2018, 19:57 de Alcor
Hai mă Mirciulica mai taie..
De unde 1000 de euro pe luna fara sa faci mare lucru? Mă gândesc că nu te gândești la asistații sociali!?! Nimeni nu știe nimic despre ei dar știm că sunt Raul cel mai mare din tara asta. Buna gluma. Nici mie nu-mi convine sa muncesc și să plătesc taxe din care se plătește nemunca. Dar nici nu o sa crească pierzătorul PNL în ochii mei cu astfel de texte. Problema noastră este că opoziția nu mai exista, e prea fărâmițată. Și asta sigura succesul psd-ului din păcate.
Postat 16 Iulie 2018, 22:11 de User anonimizat
E generala problema
Fiecare sat are problema Borodului. Cat timp adultii nu intervin si furtul este exclusiv opera minorului, nu se intampla nimic la tribunal. Fiecare sat are reteaua lui de minori deja fluenti in franceza si alte cele. Concret, ultima data cand am traversat curtea Luvrului am numarat 80 de conationali minori. Probabil acum sunt mai multi. Numai cine are bunici (sau case) in sat intelege ce ar insemna sa se intoarca toti acasa.
Postat 16 Iulie 2018, 19:27 de Cristina-1
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON