URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Iulie 2021, 19:30

Şoferul care a provocat accidentul mortal de la Biharia este redactorul şef al ziarului Bihari Napló. Kristály Lehel se întorcea din Ungaria, de la o întrunire la care a participat și ministrul Tánczos Barna (VIDEO)

Şoferul care a provocat accidentul mortal de la Biharia este redactorul şef al ziarului Bihari Napló. Kristály Lehel se întorcea din Ungaria, de la o întrunire la care a participat și ministrul Tánczos Barna (VIDEO) (foto: ISU Crişana / eletmod.transindex.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şoferul care a provocat tragicul accident de la Biharia, soldat cu moartea a două persoane, între care şi un copil în vârstă de 6 ani, este redactorul şef al cotidianului Bihari Napló din Oradea, Kristály Lehel, instalat în funcţie în 2019.

Venit din Ungaria

După cum a aflat BIHOREANUL, bărbatul se întorcea, duminică dimineaţa, împreună cu fiul său în vârstă de 15 ani de la Universitatea de Vară a maghiarilor din Bazinul Carpatic, întâlnire organizată în acest an în perioada 22-25 iulie în localitatea Sátoraljaújhely din nordul Ungariei, la graniţa cu Slovacia.

Manifestarea, la care a participat şi ministrul Mediului, Tánczos Barna, înainte de a face luni o vizită oficială în Bihor, a avut o agendă încărcată, cu dezbateri, dar şi petreceri şi concerte, iar în unele înregistrări video care au fost făcute publice de la eveniment apare şi Kristály, care a fost responsabilul în relaţia cu presa din partea organizatorilor.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, se pare că jurnalistul se grăbea la Oradea pentru că băiatul urma să plece în vacanţă alături mama sa, Lévaj Tünde, recăsătorită cu ex-episcopul reformat Tőkés László.

Carnagiu lângă Biharia

Nerespectarea regulilor de circulaţie a dus, în dimineaţa zilei de 25 iulie, la o tragedie pe şoselele din Bihor.

Aflat la volanul unui autoturism Mazda, Kristály Lehel se îndrepta pe DN19 spre Oradea. Şoseaua era aglomerată, circulaţia se desfăşura în coloană, iar jurnalistul a vrut să depăşească maşina din faţa sa, crezând că va putea intra înapoi în coloană. Doar că a făcut manevra fără să se asigure, au explicat poliţiştii, izbind frontal un Mercedes care rula din sens opus şi al cărui şofer, un bărbat de 38 de ani din Salonta, nu a mai apucat să reacţioneze, murind pe loc în urma impactului.

În acelaşi accident a murit un copil de 6 ani din aceeaşi maşină (Mercedes), pasager pe bancheta din spate, pe care paramedicii sosiţi la faţa locului au încercat să-l resusciteze, însă fără rezultat.

Soţia şoferului din Salonta, o femeie de 34 de ani care călătorea pe scaunul din faţă, şi două adolescente de 17 şi 15 ani, care se aflau tot pe bancheta din spate a maşinii, au ajuns la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul clinic judeţean Oradea cu multiple leziuni, după cum au transmis reprezentanţii ISU Crişana, adică în stare extrem de gravă.

La rându-i, Kristály Lehel şi fiul său, care stătea pe scaunul de lângă şofer, au fost transportaţi tot la UPU, jurnalistul fiind şi în prezent internat în secţia de Terapie intensivă a Spitalului Judeţean, cu contuzie pulmonară, fracturi costale, dar şi o fractură de femur, pentru care va fi operat în zilele următoare.

În operaţie

Potrivit directorului medical al spitalului, dr Lucia Daina, salontanca rănită este internată în Secţia de Chirurgie toracică, însă va fi externată, la cererea ei şi a rudelor, pentru a-şi putea conduce pe ultimul drum soţul şi copilul care au murit în cumplitul accident rutier. „Pacienta a intrat şi într-un program de consiliere psihologică, încercăm să o ajutăm”, spune dr. Daina.

Adolescenta în vârstă de 15 ani rămâne internată în Secţia de Chirurgie maxilo-facială, după ce a suferit o fractură de mandibulă în urma impactului, iar cea mai mare, în vârstă de 17 ani, se află în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Municipal Oradea, având fracturi la nivelul cotului şi genunchiului.

Tot la Municipal se află şi fiul jurnalistului Kristály Lehel care în cursul zilei de marţi a suferit o intervenţie chirurgicală după ce investigaţiile medicale au relevat apariţia unei peritonite la nivelul abdomenului. „Iniţial, s-a suspectat o ruptură de splină, însă analizele au indicat o altă problemă. S-au făcut investigaţii laparoscopice care au arătat că problema este alta. O echipă de patru medici a realizat intervenţia chirurgicală care a urmat şi care a decurs bine, copilul a este stabil, primeşte antibiotice puternice, sperăm să se refacă cât mai repede”, a declarat, pentru BIHOREANUL, Laurenţiu Chiană, managerul spitalului.

Între timp, poliţiştii Serviciului Rutier Bihor continuă cercetările în caz, ancheta fiind desfăşurată pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Adevarul!!!!
De ce se scriu informatii eronate despre doamna care este sotia verisorului meu incropat azi cu copilasul lor.De ce se zice ca ea a dorit sa iasa din spital ....nu este adevarat????rusine fiindca manipulati oamenii cu informatii eronate????
Postat 28 Iulie 2021, 18:35 de Merbiana
@C-Laurentiu
Mazda aia avea 3-4 ani vechime, pe cand Mercedesul 30-40
Postat 28 Iulie 2021, 13:17 de unul
Pericol public
Pe ăsta nu îl bagă jos ?!
Postat 28 Iulie 2021, 09:26 de Cuza
ce?
Cum au murit aia in Mercedes? Ca Mazda arata mult mai distrusa decat Mercedesul. Nu a purtat nimeni centura in Mercedes?
Postat 28 Iulie 2021, 01:10 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON