URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
02 Februarie 2016, 10:02

Senatorii de Sorbonica

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Alegerile pentru Senatul Universităţii au stârnit interes uriaş, ştiut fiind că un Senat docil îi mănâncă din palmă rectorului. Actualul preşedinte, Sorin Curilă, se pare că l-a abandonat pe actualul rector, Constantin Bungău, şi a bătut palma cu contracandidatul acestuia, Florian Bodog.

Pentru că lucrurile trebuiau să meargă ca unse, s-au împărţit liste cu cine trebuie votat, ca la partidele de semianalfabeţi, unde oamenii nu sunt capabili să reţină 7-8 nume. Mă mir că universitari care au umplut mapamondul cu operele lor nemuritoare nu sunt capabili să voteze decât dacă se uită pe fiţuici.

Domnului Curilă nu i se pare anormală practica. Are perfectă dreptate. La câte crime împotriva mediului academic s-au produs la înalta şcoală de pe Peţa, chestia cu listele e chiar un mizilic. Mii de studenţi fictivi, italieni burduşiţi cu diplome false, plagiatori mângâiaţi pe creştet, sfertodocţi transformaţi în profesori - astea sunt cu adevărat probleme serioase. Văd că şi în noul Senat s-au infiltrat plagiatori, aşa că le sugerez distinşilor universitari să renunţe la toga academică şi să utilizeze, în preajma plagiatorilor, cagula.

Se vorbeşte de multă vreme despre restructurarea Universităţii. E clar că schimbarea nu va veni din interior, unde mediocrii constituie masa critică. Iar o schimbare din exterior se poate face în două feluri: cu sprijinul DNA şi cu ajutorul softului antiplagiat. Dar teamă mi-e că factorii externi s-ar putea să cureţe Sorbonica nu doar de lepre, ci definitiv.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Aha a venit lupul la stana !!!
Contra candidatul Florin Bodoc, nu este si Dr Honoris Causa ??? Pe timpul cand era la facultatea de Medicina, in anul 4 de studiu, detinea parafa de Medic, asta doar colegii cunosc, dar bravo lui, Sorbonica a avut grije de el, din brancardier, politician, acum RECTOR, functioneaza bine statul Roman, tot asa fratilor, cand nu ve-ti stii ceva, mergeti la Politicieni, ei va vor indruma, chiar daca aveti putina carte.
Postat 24 Februarie 2016, 07:00 de ciumpalacu
Felicitari
Foarte bun articolul! Pacat ca cine are urechi nu aude sau se face ca nu intelege. Sistemul acesta de conducere, mult mai prost decat vechiul, este o adaptare romaneasca la ceea ce ar fi trebuit sa fie separarea puterilor. Doar ca romaneste facuta, Senatul- cel care ar trebui sa fie un fel de sfat al inteleptilor este un staul al analfabetilor. In cele mai multe cazuri, candidatii sunt niste unelte puse pe lista pentru a servi interesele celor carora le datoreaza slujba. Cu cat mai incapabili, patati si servili cu atat mai bine. Ce uita initiatorii listelor este ca lipsa de cracter nu functioneaza intr-un singur sens. Exceptiile sunt foarte putine.
Postat 02 Februarie 2016, 12:39 de radu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON