URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
08 Iunie 2023, 18:09

Se asfaltează! Cartierul Luceafărul va avea cea de-a doua legătură cu oraşul (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Constructorii angajați de municipalitatea orădeană asfaltează strada Episcop Vasile Coman din cartierul Luceafărul.

Conform proiectului, la finalul investiţiei, artera va asigura în premieră cea de-a doua legătură cu oraşul prin strada Traian Blajovici.

Până de curând, singura cale de acces în cartierul Luceafărul era prin Calea Aradului, peste linia de tramvai, pe lângă gardul Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră "Avram Iancu", lucru care se lăsa cu aglomeraţie la orele de vârf.

Lucrările de amenajare a arterei, atribuite de municipalitate firmei Dumexim printr-un contract de reabilitare de străzi pentru suma de un milion de lei plus TVA, au intrat joi în faza turnării covorului asfaltic.

"Se execută lucrări de modernizare prin asfaltare pe strada Episcop Vasile Coman din cartierul Luceafărul, pe un tronson de circa 190 metri şi reabilitarea unei porţiuni de 124 metri, unde asfatul era degradat", a transmis joi Primăria printr-un comunicat.

Potrivit municipalităţii, pe primul tronson, aflat în modernizare, a fost aşternut primul strat de binder, iar constructorii urmează să toarne stratul de uzură şi să amenajeze trotuarele.

Pe cel de-al doilea tronson de stradă, aflat în reabilitare, urmează frezarea asfaltului degradat şi turnarea unui nou strat de uzură.

Pe de altă parte, Primăria continuă lucrările de reabilitare a străzilor. În cartierul Velenţa constructorii au amplasat canalizarea pluvială, au turnat stratul de balast, au pus bordurile pe toată lungimea de 103 metri a străzii Gheorghe Ionescu Siseşti.

Muncitorii urmează să monteze gurile de scurgere şi să toarne, succesiv, straturile de balast stabilizat, de binder, iar apoi cel de uzură.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
?
Nu cumva dezvoltatorul imobiliar ar trebui sa faca drumurile si parcarile din cartier?
Postat 09 Iunie 2023, 05:40 de Mihaita
si restul?
Si restul de 300 de strazi neasflatate? Sau alea le pomenesc tot cand vin alegerile. Si prostimea tot pune botul si crede ca o sa asfalteze. Dar cele asfaltate cu gorpi , canale mai jos, denivelari, tot orasul e varza, sunt mai bune strazile in Tinca, sau Salard .
Postat 08 Iunie 2023, 20:02 de Petre93
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON