URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 03 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Se tot miră unii cum de a ieșit câștigător în primul tur un personaj precum Călin Georgescu, candidatul anti sistem, antisemit și prolegionar, care nu crede că omul a ajuns pe Lună, dar e convins că războiul din Ucraina e o ficțiune. Tot la două cuvinte îl ivocă pe Dumnezeu, vorbește despre iubire și nevoia de pace. Dar mă întreb: la ce dracu' ne mai trebuie nouă pace, dacă războiul din Ucraina nu există?
Zic şi eu
Adrian Cris
În al 12-lea ceas, Ilie Bolojan a preluat conducerea PNL, ca președinte interimar. Spre deosebire de predecesorii săi, cum ar fi Ciucă ori Cîțu, nu impus de cineva de sus, ci propus de colegi, ca un colac de salvare pentru toți. Un detaliu pe care a ținut să-l spună deschis, fiindcă dacă aceștia nu se vor „alinia cu cetățenii”, va renunța la șefia partidului. Nu-și pune obrazul la bătaie ca să-l huiduie oamenii ori să ajungă subiect de miștouri, ca alții.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota în turul al doilea al alegerilor prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Martie 2016, 14:24

Scorpions, la 50 de ani

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Grupului Scorpions îi datorez primii paşi în muzica rock. Dintre casetele audio din copilărie una făcea notă distinctă. Pe copertă, un tip cu ochelari de soare spărgea un geam cu capul şi urla. În interior erau 9 cântece pe care le-am învăţat pe de rost. Cu timpul am luat-o spre alte zone ale rock-ului şi i-am uitat. M-am reîndrăgostit de ei în 1993 când i-am văzut la Bucureşti în deschiderea grupului-legendă Asia. Apoi i-am uitat din nou. Ne-am întâlnit din nou, în 29 februarie, la Budapesta, graţie lui Daika Attila de la Radio Transilvania.

De parcă ar fi fost organizat de teatrul din Oradea, concertul Scorpions de la Papp László Sportaréna a început cu 15 minute întârziere. Rudolf Schenker şi colegii au atacat cu "Going Out With a Bang", piesă nouă, din 2015, după care şi-au amintit că turneul se numeşte "The 50th Anniversary Tour" şi au băgat mâna în cutia cu vechituri. Au scos de acolo "Make It Real", "The Zoo" şi "Coast To Coast", care ne-au amintit ce simplu şi frumos era hard rock-ul în anii ’80, plus un colaj de cântece lansate între 1974 şi 1977.

După alte două cântece recente, din cele 32 de amplificatoare de chitară Marshall de pe scenă (cu care ai putea ferici 32 de formaţii de începători) s-a auzit un minunat moment acustic. Cântate la buza scenei, baladele "Always Somewhere" şi "Send me An Angel" au înghesuit între ele şi mai noua "Eye Of The Storm". La "Wind Of Change", adevăratul imn al Europei de Est, cei 11.000 de spectatori au părut că nu recunosc fluierătura clasică de început şi au reacţionat abia după ce Klaus Meine a prezentat piesa.

"Dynamite" şi "Line Of Fire" ne-au dus spre un moment solo amuzant şi plin de vitalitate al bateristului James Kottak, suspendat cu podiumul său la 5 metri deasupra scenei, bronzându-se topless la cele 82 de moving headuri şi la cele 30 de reflectoare laterale. Am sperat zadarnic la "Gyöngyhajú Lány", a grupului maghiar Omega, pe care, în 1995, Scorpions au transformat-o în "White Dove". Ba mai rău, după "Blackout" şi "Big City Nights", băieţii au simulat finalul. S-au întors pentru doar două bucăţi, nemuritoarele "Still Loving You" şi "Rock You Like A Hurricane".

A fost un recital nemţesc, riguros, de fix 90 de minute, care n-a pus accent prea mare pe momentul aniversar. "Le-aş fi făcut eu playlistul", mi-a zis colegul Attila şi cred că la fel au gândit mulţi dintre spectatori. Aveau de unde alege din cele 18 albume de studio. În timp ce Scorpions o lua spre Slovacia, iar noi spre casă, ne întrebam dacă este acesta turneul de retragere. După cum a reacţionat publicul la piesele noi, e posibil. Dar după cum se mişcă domnii pe scenă şi cum performează trupa live, categoric nu.

Vezi mai jos setlistul complet, iar mai multe imagini pe cremeneanu.com!

Setlist:

Going Out With a Bang (2015)
Make It Real (1980)
The Zoo (1980)
Coast to Coast (1979)
Top of the Bill / Steamrock Fever / Speedy’s Coming / Catch Your Train (1975-1977-1974-1976)
We Built This House (2015)
Delicate Dance (2013)
Always Somewhere / Eye of the Storm / Send Me an Angel (1979-2015-1990)
Wind of Change (1990)
Rock ‘n’ Roll Band (2013)
Dynamite (1982)
In the Line of Fire (2015)
Kottak Attack
Blackout (1982)
Big City Nights (1984)

Bis:
Still Loving You (1984)
Rock You Like a Hurricane (1984)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7307 RON
  • 1 EUR = 4.9769 RON
  • 1 HUF = 0.012 RON