URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Noiembrie 2012, 08:17

Scandalul VOYO

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Nu cred că există român cu - vorba sociologilor - studii medii, între 15-35 de ani, domiciliat la oraş, cu calculator şi conexiune la internet, care să nu fi descărcat măcar o dată filme de pe site-urile specializate ori de pe "torenţi". Nu doar pentru că netul e sursa cea mai ieftină şi comodă, ci şi pentru că, pur şi simplu, îţi oferă ce nu are niciuna din televiziunile româneşti, multiplexurile ori magazinele specializate. Pentru toţi aceştia, o veste revoltătoare: la sesizarea Pro TV, deţinătorul VOYO, care difuzează online şi filme contra unui abonament de câţiva euro, Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis să dea pe mâna Poliţiei, spre anchetare şi închidere, 42 de site-uri româneşti care oferă filme pe gratis.

Convingerea mea este că în acest caz CNA acţionează la fel de abuziv ca DNA după Referendum. Când, deşi legea le-a fixat cu totul alte ţinte (poate vă mai amintiţi, hoţia la nivel înalt era prima), procurorii anticorupţie s-au năpustit asupra ţăranilor, fără să fie curioşi, pe de altă parte, de ce în ultimii trei ani preţul unui kilometru de autostradă sau de drum naţional s-a triplat. La fel ca DNA, aşadar, şi CNA a acţionat la comandă.

Primul bai e, însă, că CNA nu are prerogative nici în reglementarea internetului, şi nici măcar în ce priveşte respectarea drepturilor de autor, atribut al ORDA (Oficiul Român pentru Drepturi de Autor). Dar dacă nu s-au plâns Hollywood-ul, defuncta Cinecita, urmaşii marilor regizori francezi ori alde Tom Hanks, nu înţeleg de ce sare Pro-ul? Mai ales că VOYO nu e afectat de vreme ce nimeni nu caută online producţii "Tânăr şi neliniştit", "Tanti Florica", "Pariu cu viaţa" ori "Spitalul de demenţă".

Porcăria cea mai mare este totuşi că, în timp ce VOYO nu oferă filme de referinţă (eu n-am văzut în ofertă Dr. Jivago, Metropolis, Dolce Vita sau Hoţii de biciclete, de pildă), fără cele 42 de site-uri mulţi români de condiţie medie nu ar putea vedea decât producţii la kil, turnate în mai puţin timp decât necesită vizionarea lor. Iar asta pentru că, repet, televiziunile însele au proclamat că filmele "vechi" nu fac rating, pentru că cinematecile au dispărut, iar multiplexurile rulează doar "noutăţi", pentru că operatorii de cablu scot din grilă canale precum TCM sau după o anumită oră le înlocuieşte cu canale porno.

Singurul rezultat al acţiunii e că "instituţiile statului" se află în treabă, fiindcă oricum peste VOYO nu vor tăbărî clienţii, iar site-urile închise se vor redeschide "hostate" pe alte meleaguri. Între timp, că tot ne place să ne raportăm la coana Europa, Germania preferă să plătească zilnic amenzi de 45-50.000 de euro decât să interzică site-urile de filesharing şi de filme online.

Doar la noi, care suntem mai catolici decât Papa, urmează să se găsească cineva să închidă şi "iutubu".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
@werner
Werner tata, avusesi ocazia sa taci si n-ai profitat de ea.
Postat 13 Noiembrie 2012, 01:20 de anticomunistul
catolici
mai catolic eşti tu mei bolovan neinstruit şi extraponderal.......
Postat 09 Noiembrie 2012, 09:06 de pistike
da
abrudane, esti varza stricata !
Postat 08 Noiembrie 2012, 18:04 de wall
mai mai
Bei abrudan, fii si tu mai original, fratele meu! Dupa doua saptamani de dezbateri te trezisi si tu... vezi tu, d 'aia ai ramas un obscur mardeias de provincie, nu te duce capul mare si gol pe dinauntru...hai pa...te anuntam noi cand mai apare ceva..hahahahahah
Postat 08 Noiembrie 2012, 14:14 de soso
WTF?
Fac ceva pe voyo si prosttv, de asemenea si pe sarbu cel tampit! Un post cretin ca si stapanul!
Postat 08 Noiembrie 2012, 14:08 de Merlin from Berlin
Scandal
Lasand articolul la o parte , recunosc ca m-ai dat gata cu ,,Hotii de biciclete " !!
Postat 08 Noiembrie 2012, 08:16 de cartita
M.....Voyo
NU o sa inchida nimeni nimic si chiar daca ar fi asa tot o sa avem torrentu.
Postat 07 Noiembrie 2012, 09:39 de M.....Voyo
vai de tine werner
bai werner, vai de capu tau...spune desteptule ce filme sau seriale vezi tu pe voyo? e un * de site pe care se redifuzeaza filme redate la nesfarsit pe protv...la ce sa ma uit la voyo???? autorul articolului a subliniat foarte bine ce "capodopere" cinematorafice gasesti pe voyo. daca eu vreau sa vad seriale pe care protv nu are bani sa le cumpere care e problema ta??? sau a cna-ului? uitate-te tu baiatu pe voyo si lasa-ne pe noi restul sa vedem ce place si unde ne place.... acuma hai mars la munca....sau pe voyo....cum vrei tu....
Postat 07 Noiembrie 2012, 09:22 de serialu'
mita ca pita
Scriitorul acestui articol are vocatie de aparator al plebei: al plebei care descarca filme gratis si al plebei care isi rotunjeste veniturile dintr-un ban muncit usor la urna referendumului! Intelegem din articol ca poporul are voie sa bage buletine de vot fara numar in urna electorala si fara sa fie tras la raspundere pentru acest furt, iar despre dreptul de autor ce sa mai vorbim?! Se vede din asta ca autorul articolului traieste mai putin din drepturi de autor si mai mult din "voturi multiple" date din orice pozitie si cu orice ocazie, daca se poate zilnic numai banul sa iasa! Sa-ti fie rusine Dinu Patriciu...
Postat 07 Noiembrie 2012, 09:21 de Bogdan Chirieac
jos patronii, jos capitalistii, de toate pentru toti - GRATIS!!!
cred ca ati aderat la miscarile acestea feisbuciste fara sa cunoasteti prea bine fenomenul si a iesit rusinea aceasta de articol. acela e furt, pur si simplu. site-uri gen voyo sunt o reflexie a normalitatii. dom'le, daca eu downlodez duminica seara pdf-ul cu bihoreanul tiparit integral si-l tiparesc la imprimanta mea economica apoi il distribui gratuit, nu inseamna asta gaura pt matale, care ai platit la tipografie bani seriosi sa scoti toate acele exemplare? apoi te miri ca tre sa dai banii la tipografie, tre sa mananci o paine, dar bani nu sunt (lasam de-o parte chestiunea publicitatii online) si toata lumea vorbeste despre dezvaluirile Bihoreanul. nu-ti place, nu-i asa? de aici pana la "mariti salariile patroni nenorociti ce sunteti !!!" nu mai e mult si reflecta destul de bine filosofia editoriala a bihoreanului (ca doar nu-l putem suspecta de fracturi logice sau incoerenta).
Postat 07 Noiembrie 2012, 09:07 de werner
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON