URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 28 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Februarie 2024, 17:01

„Să fim pregătiți pentru o confruntare care ar putea dura decenii”. Șeful NATO le cere țărilor europene să sporească producția de armament

„Să fim pregătiți pentru o confruntare care ar putea dura decenii”. Șeful NATO le cere țărilor europene să sporească producția de armament Volodimir Zelenski și Jens Stoltenberg (sursa foto: Instagram)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, le cere țărilor europene să își sporească producția de armament pentru a intensifica livrările către Ucraina și pentru a preveni o confruntare cu Rusia „care ar putea dura zeci de ani", transmite agenția France Presse, citată de Hotnews.ro.

Declarațiile șefului NATO vin înaintea unei reuniuni cheie a miniştrilor apărării din NATO, la Bruxelles, săptămâna viitoare.

„Trebuie să ne reconstituim şi să ne extindem mai rapid baza industrială, să creştem livrările către Ucraina şi să ne refacem propriile stocuri", spune Jens Stoltenberg, într-un interviu publicat de cotidianul german Welt am Sonntag și preluat de news.ro. „Acest lucru înseamnă să trecem de la o producție lentă pe timp de pace la o producție rapidă în caz de conflict", a adăugat secretarul general al NATO.

El a subliniat că în acest moment niciun stat NATO nu se află sub amenințarea directă a unui conflict: „Nu există o amenințare militară iminentă împotriva unui aliat (din NATO). Dar, în același timp, Kremlinul lansează în mod constant amenințări împotriva țărilor NATO".

Invazia Rusiei în Ucraina a arătat că „pacea în Europa nu este un lucru de la sine înțeles", a precizat Stoltenberg, insistând asupra importanței de a proteja țările din Alianța Nord-Atlantică. „Atât timp cât investim în securitatea noastră și rămânem uniți, vom continua să descurajăm agresiunea", a spus Jens Stoltenberg.

„NATO nu caută un război cu Rusia, dar trebuie să fim pregătiți pentru o confruntare care ar putea dura decenii" - a fost avertismentul șefului NATO.

Declarațiile acestuia vin în contextul în care Ucraina solicită din ce în ce mai mult obuze, muniţii şi alte ajutoare militare, iar ajutorul american întârzie.

Cancelarul german Olaf Scholz şi preşedintele Joe Biden au solicitat Congresului SUA să aprobe pachetul de ajutor militar pentru Ucraina, amânat de prea mult timp, avertizând că Kievul nu ar putea ţine piept invaziei ruseşti fără acest ajutor, după cum arată Europa Liberă. 

Pe de altă parte, vicepremierul polonez Wladyslaw Kosiniak-Kamysz a spus că declaraţiile lui Vladimir Putin - care în interviul acordat jurnalistului american Tucker Carlson a exclus posibilitatea ca Rusia să invadeze alte ţări după Ucraina - „nu au nicio credibilitate” şi „nu vor adormi vigilenţa” Poloniei.

Noul șef al Statului Major al Apărării din România, generalul Gheorghiță Vlad, a avertizat, la rându-i, că Armata României nu are legea necesară pentru a pregăti populația să facă față în cazul extinderii războiului din Ucraina. El consideră că „politica președintelui Putin va escalada în perioada imediat următoare”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
@KP
"Ticăloșii vor bani de la toți europenii ... ... ca să să-și ia și ei partea personală." Iar tu, se pare ca vrei sa fii vecin cu rusii. Se pare ca ti-a murit singurul neuron pe care il mai aveai!
Postat 11 Februarie 2024, 16:05 de Biggie
Ticăloșii vor bani de la toți europenii ...
... ca să să-și ia și ei partea personală.
Postat 11 Februarie 2024, 08:46 de KP
Idee bună
Noi mai avem ceva fabrici de armament? Sa profităm și noi de situație. Să facem și noi un ban cinstit ca frații noștri vestici.
Postat 10 Februarie 2024, 23:07 de CivisUlpianum
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON