URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Când s-a anunțat că viitoarea sală de sport va avea numai 5.500 de locuri, mulți orădeni s-au supărat că iar ne-a luat Clujul fața, cu sala lor de 10 mii de locuri. La fel a fost și cu stadionul: de ce o echipă atât de prestigioasă ca FC Bihor să-și etaleze talentul în fața a doar 16 mii de spectatori?
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În urma validării alegerilor parlamentare, mandatul Guvernului în funcție încetează și este nevoie de învestirea unui nou Guvern. Președintele României desemnează un candidat la funcția de prim-ministru în urma consultărilor cu partidele politice reprezentate în Parlament. Nu este obligatoriu ca acest candidat să provină de la partidul cu cele mai multe mandate în Parlament, desemnarea lui fiind atribuția exclusivă a Președintelui.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 Martie 2018, 08:00

S-a hotărât! Din 1 iunie, peste 12.000 de orădeni vor colecta separat deşeurile biodegradabile

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şedinţă fără emoţii în Consiliul Local de marţi. Aleşii orădenilor au dezbătut în mai puţin de o oră nu mai puţin de 109 proiecte de hotărâre.

Consilierii locali au decis marţi că, începând din 1 iunie, peste 12.000 de orădeni, membri a 126 de asociaţii de proprietari, vor colecta separat deşeurile biodegradabile, în cadrul unui proiect pilot care ar putea fi extins ulterior la nivelul întregului oraş.

Orădenii din zona vizată vor colecta deşeurile separat pe trei fracţii, urmând să depună separat deşeurile menajere, cele reciclabile şi cele biodegradabile precum resturile alimentare, fructele şi legumele, zaţul de cafea şi şerveţelele de hârtie.

În cadrul întâlnirii, consilierii locali au mai stabilit indicatorii tehnico-economici ai lucrărilor de ameanjare a coridoarelor verzi Veteranilor (estimat la 1,9 milioane lei fără TVA), Soarelui (5,9 milioane lei) şi Barcăului (9 milioane lei), dar şi a parcurilor din zona străzilor Morii (1 milion lei) şi Romer Floris (3,8 milioane lei).

La fel, aleşii orădenilor au votat indicatorii tehnico-economici ai lucrărilor de construire a viitoarei parcări supraetajate din strada Braşovului (17,2 milioane lei) care urmează să fie legată de magazinul Crişul printr-o pasarelă a căror costuri estimate la 222.000 lei vor fi suportate de hypermarket, dar şi ai lucrărilor de construire a unui corp nou de clădire pentru Spitalul Clinic Municipal Gavril Curteanu (61,3 milioane lei).

Printre lucrările aprobate de Consiliul Local se mai numără reabilitarea Palatului Ullman (8,3 milioane lei), a Casei Veneţiene (3,5 milioane lei) şi a Cazarmei Huszarilor (4,8 milioane lei).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Clarificari!
Pt. a fi corecti trebuie spus ca birtinezul a decis! E aceeasi situatie ca in guvern: ministrii, inclusiv premierul, sunt ,,extensii" ale lui dragnea, consilierii sunt ,,extensii" ale primarului. O observatie! Ochii mi-au cazut pe suma de 222.000 de lei, ridicol de mica. Apoi m-am dumirit: sunt bani de-ai privatului (traiti dom' perfect popa!), daca erau de la buget suma era cel putin de zece ori mai mare! Cititi si convingeti-va, faceti o comparatie cu costul celorlalte lucrari! De pilda cu costul parcului de pe Morii, un milion(!!!) de lei!
Postat 28 Martie 2018, 13:08 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON