URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Martie 2018, 14:50

Magazinul Crişul va fi conectat la parcarea supraetajată de pe strada Braşovului printr-o pasarelă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria Oradea pregăteşte construcţia parcării supraetajate, cu cinci niveluri, de pe strada Braşovului. Viceprimarul Florin Birta a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, că indicatorii tehnico-economici vor fi supuşi dezbaterii Consiliului Local în şedinţa de marţi.

Parcarea va avea cinci nivele supraterane, ultimul fiind o terasă, şi un seminivel demisol, respectiv 400 de locuri de parcare. Şoferii vor intra, respectiv vor ieşi din strada Braşovului, unde vor fi amenajate două benzi suplimentare.

Totodată, la etajul 2, construcţia va avea un acces pietonal, printr-o pasarelă supraterană care va fi ridicată peste strada Braşovului şi va fi conectată la magazinul Crişul. "Pasarela va costa 222.000 de lei, cheltuială ce va fi în sarcina firmei care deţine centrul comercial", a declarat Florin Birta.

În schimb, Primăria, din fonduri proprii, va plăti construcţia efectivă a parcării, investiţie estimată la 17,2 milioane de lei, fără TVA. Lucrarea va trebui realizată în 12 luni. "După aprobarea în Consiliul Local, vom trece la licitarea efectivă a lucrărilor", a spus viceprimarul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
!?
Nu există decât câștig privat. Și la stat, cine e director câștigă de rupe.
Postat 27 Martie 2018, 07:14 de Shogun
La vremuri noi, cerințe noi
Cheia succesului: atracții noi care sa asigure afluența mai mare a publicului. Unde e lume mai multa, acolo se buluceste tot românul. In rest, parcări sa fie, ca mașini sunt destule. Altfel, eșec total.
Postat 26 Martie 2018, 23:07 de User anonimizat
Ori nu intelegeti, ori nu pricepeti
Nu e de datoria noastra, a platitorilor de super taxe si impozite sa finantam functionarea unui spatiu commercial pentru asigurarea profitului privat!! Cladiri de genul se gasdesc la Cluj, Debrecen si toate de abia functioneaza pline de chinezarii! Constructia nu mai corespunde utilitatilor cu "moda" de azi. Asta e o depreciere morala nu fizica. Nu cred ca toti cetatenii trebuie sa contribuim la o evantuala resurcitare a unei afaceri private. Ar fi mai OK daca ar fi o cladire care produce produse nu una in care se vand tot felu de marfuri indoielnice calitativ. Mai bine facea ceva pentru Fabrica de Zahar nu pentru coperativa psdista!
Postat 26 Martie 2018, 23:00 de scortosul
Co'ect
O cladire frumoasa Crisul,fara indoiala proiectata ca lumea de arhitecti adevarati, virf de lance al comertului socialist, un mall mai mic, pe verticala... Si chiar daca n-au fost cei mai frumosi ani,sau tocmai de aceea... un "icon of the 80's"
Postat 26 Martie 2018, 22:50 de excalibur
Noaptea mintii.
Citesti mai jos si te pufneste rasul. Unii vor nici mai mult, nici mai putin decat daramarea centrului comercial "Crisul", pe motiv ca nu este pe stilul cladirilor din "centul istoric". O cladire cat se poate de ok si functionala, destinata din start ca centru comercial. Cladire foarte bine ingrijita, foarte curata si cu toate dotarile la standarde europene. "Centrul istoric" este "Centrul istoric". Sunt cateva cladiri construite de evrei cu bani ai acelor vremuri, evrei care, din pacate, au sfarsit prin a fi omorati de catre hortysti, in perioada ocupatiei hortyste din Ardeal. Toate acestea tin de istoria locala.
Postat 26 Martie 2018, 21:48 de Control_Room
Parcare bugetata pentru patronii psd!
Parcare cu dedicatie! Ce obiectiv touristic este magazinul Crisu? O constructive uzata moral careia nu I se poate da o destinatie fiabil, profitabila. Magazine pe placul birtinezului: portolanuri, toale(noi?) ca de mana a doua, alimentara,.... nimicuri. Nici un brend acatarii nu s-a pripasit in spatiile constructiei. Asa ca birtinezul a hotarat sa fie si el actioner la magazine ca poate, poate! In toate orasele constructiile de genul acesta sunt in pragul falimentului sau ocupate de chinezarii! Nu pot fi resurcitate constructii uzate moral nici pu parcari bugetate din taxe si impozite!
Postat 26 Martie 2018, 21:47 de scortosul
psdist
crisu e o carie stricata in plin centru. Si eu sunt pt demolare. Eventual ca intrebare anexa de unde a avut un tanar bugetar bani sa'l cumpere. I o fi dat banca bani? :))))))))))))))))))))))
Postat 26 Martie 2018, 19:59 de Silentio
fals
@roger: Nu e adevărat! Arhitectural, " Crisul " e OK! Ca s-au mai adaugat niste TÂMPENII nu este vina arhitectului inițial! Vinovat e cel care a aprobat modificările! M-am săturat de atâta falsitate! Centrul are doar Palatul greco catolic! Restul, furăciuni! Da ce să știe si bietul Klemm!
Postat 26 Martie 2018, 17:59 de TDS
mi-e rusine de crisu - o constructie monstruoasa
magazinul crisu ar trebui daramat cu explozibil, este o rusine de constructie in acest oras renumit pt stilul art-nouveau si rocco-barocco :) se impune o constructie moderna, mai eficienta energetic si placuta vizual in ditamai centru orasului.
Postat 26 Martie 2018, 17:08 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON