URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 26 MARTIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primarul PSD al Sânmartinului, Cristian Laza, a anunțat că a reușit să primească prin programul Anghel Saligny fonduri nerambursabile în valoare de 88 de milioane de lei, pentru a introduce gazul în comună. Asta după ce, atunci când au fost fonduri europene prin POIM pentru așa ceva, comuna lui nu s-a calificat. Omul o spune pe șleau, că au fost privilegiate comunele liberale întrucât cei de dreapta conduc județul.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cele două loturi din Bihor ale Autostrăzii Transilvania, Biharia - Chiribiș (28,55 km) și Chiribiș - Suplacu de Barcău (26,35 km), ar merita denumite - mulțumită tehnocraților din CNAIR, politrucilor care au condus Transporturile, dar și parlamentarilor bihoreni - ale Nesimțirii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre completările aduse la legislație care prevăd că, în sensurile giratorii, șoferii trebuie să respecte regulile privind circulaţia pe benzi, având obligaţia să semnalizeze din timp părăsirea intersecţiei şi să se asigure?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La finalul anului trecut a fost adoptată fără mare publicitate o lege ce permite reinstalarea radarelor fixe, care de această dată vor avea mai multe „atribuții”, similar camerelor instalate pe drumurile din alte țări europene.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Fumatul este un viciu care produce numeroase boli şi decese, fiind considerat în ţările dezvoltate principala cauză a bolilor prevenibile şi a morţii premature. Numai în SUA apar în fiecare an peste un milion de noi fumători din rândul copiilor şi adolescenţilor. 
08 Octombrie 2021, 19:08

Reabilitarea fațadei Primăriei Oradea s-a încheiat după 2 ani de lucrări (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lucrările de reabilitare a fațadei clădirii Primăriei Oradea s-au încheiat după doi ani de șantier.

Primăria fără schele...

Constructorii au demontat schelele de pe palatul administrativ al orașului și s-au mutat în interiorul clădirii pentru ultimele lucrări.

„A fost readus la forma inițială acoperișul corpului de clădire dinspre Piața Unirii - partea centrală și aripile laterale și s-au executat reparaţiile necesare pentru restul acoperişului. Totodată, s-a consolidat tavanul sălii mari de ședințe „Sala Traian Moșoiu”", se menționează într-un comunicat, de vineri, al Primăriei.

Totodată a fost finalizată reamenajarea spațiilor cu destinație turistică - de la intrarea principală în clădire, scara de onoare și biroul primarului, până la sălile Traian Moșoiu și Rimler Karoly -, dar și reabilitarea fațadelor din curțile interioare, a instalațiilor și finisajelor interioare și a instalației de iluminat arhitectural.

„Momentan mai sunt în curs de finalizare o parte din tâmplăria și gratiile de la demisol, înlocuirea uşilor de la intrarea principală în primărie și reabilitarea pardoselii de mozaic din holul principal”, se mai menționează în comunicat.

Cu lucrări suplimentare

Lucrările de reabilitare a palatului administrativ al Oradiei au început în septembrie 2019.

Termenul de finalizare, stabilit inițial pentru martie 2021, a fost prelungit pe fondul unor lucrări neprevăzute descoperite în timpul intervenției, cum ar fi porțiuni de pardoseală distrusă sau grinzi putrede care au trebuit înlocuite, dar și pe fondul unor lucrări adiacente.

Cu ocazia șantierului, a fost modernizat sistemul de încălzire și ventilare a zonelor cu destinație turistică din clădirea principală, a fost refăcută statueta reprezentând un vultur de pe acoperișul Primăriei, au fost extinse lucrările la finisajele interioare și se va înlocui sistemul de audio-video din sala mare astfel încât să permită transmiterea online ședințelor de Consiliu Local.

Reabilitarea clădirii au fost făcută de firma Euras, la un preț inițial 14,8 milioane lei, care urmează să fie actualizat la recepționarea lucrărilor.

Odată cu închiderea șantierului municipalitatea intenționează să introducă Primăria în circuitul turistic al orașului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.525 RON
  • 1 EUR = 4.9214 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON