URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
15 Noiembrie 2018, 18:41

Raportul MCV: Viorica Dăncilă zice că nu poate fi de acord cu recomandările Comisiei Europene

Raportul MCV: Viorica Dăncilă zice că nu poate fi de acord cu recomandările Comisiei Europene foto: adevarul.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi, în prima şedinţă de Guvern de la raportul MCV, că este dezamăgită de concluziile raportului MCV. De asemenea, ea a spus că votul europarlamentarilor în cazul rezoluţiei de marţi din Parlamentul European este "expresia unor interese electorale politice".

"Avem capacitatea să dovedim partenerilor europeni că România este un stat membru echilibrat şi responsabil, determinat să contribuie la viitorul UE, indiferent de abordările pur politice într-un moment sau altul. Votul de marţi din Parlamentul Europea este un asemenea moment. Şi vă asigur că nu ne va abate de la obiectivele noastre. Consider rezoluţia Parlamentului European expresia unor interese electorale ale grupurilor politice europene în condiţiile în care sunt multe puncte. Votul nu a fost despre România sau despre dreptate. Este greu de înţeles punerea la zid a Jandarmeriei României pentru modul de intervenţie identic cu cel a forţelor de ordine al altor state membre. Cel mai greu de explicat este votul unor europarlamentari români împotriva României", a declarat Dăncilă, potrivit Digi24.ro.

Aceasta  a mai precizat că "Rezoluţia se referă la România, nu a fost împotriva Guvernului".

De asemenea, Viorica Dăncilă a spus că este "dezamăgită" de concluziile raportului MCV, făcut public marţi, care, după cum se ştie, a lăudat progresele Bulgariei, în vreme ce România a fost criticată pentru regrese. Comisia Europeană a venit cu 8 recomandări suplimentare, cerând puterii de la Bucureşti să suspende punerea în aplicare a legilor justiţiei şi să le revizuiască în acord cu recomandările Comisiei de la Veneţia şi GRECO.

"Nu s-a pus niciodată problema apartenenţei noastre la UE. Sunt dezamagită de concluziile MCV, în condiţiile în care România a dovedit că este un partener loial al UE. Guvernul României a fost în permanenţă în contact cu experţii Comisiei Europene şi a oferit de fiecare dată clarificări, cât şi argumente. Din păcate acestea au fost ignorate. Nu putem fi de acord cu stabilirea unor recomandări suplimentare prin care se cere să ignorăm reguli constituţionale  şi să acceptăm ceea ce un alt stat membru nu ar accepta", a mai arătat prim-ministrul.

După cum se ştie, printre cele 8 recomandări - cele mai taranşante exprimate până acum într-un raport MCV, după cum notează HotNews.ro - se află suspendarea imediată a punerii în aplicare a legilor justiţiei şi a ordonanţelor de urgenţă pe această temă, inclusiv controversata OUG 92, suspendarea "imediată" a procedurilor de numire şi revocare care vizează procurori în funcţii-cheie şi relansarea procesului de numire a unui procuror-şef al DNA şi "un mandat clar pentru ca DNA să continue efectuarea de anchete profesioniste, independente şi imparţiale".

În esenţă, acestea vizează legile justiţiei, numirile/revocările în cadrul sistemului judiciar şi Codul penal şi Codul de procedură penală.

Prezentarea raportului MCV a fost cu atât mai "grea" cu cât, în aceeaşi zi, şi Parlamentul European a adoptat o Rezoluţie care sancţionează dur comportamentul Guvernului şi Parlamentului din România privind statul de drept. Textul este un rechizitoiu extrem de vehement la adresa Puterii de la Bucureşti, arătând că PE "este profund preocupat de revizuirea legislaţiei judiciare şi penale" şi "condamnă intervenţia violentă şi disproporţionată a Poliţiei în timpul protestelor de la Bucureşti din august 2018".

Cele două rapoarte au fost aspru criticate de reprezentanţii puterii, în vreme ce pentru opoziţie a reprezentat un nou prilej de a readuce în discuţie o moţiune de cenzură.

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că singurul obiectiv al guvernului Dragnea-Dăncilă, este "să-l scape pe şeful PSD de închisoare".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
PCR transpartinic. Ep.: O altă ”Triplă Alianţă” anti-România
I. Se pare că şi în anul Centenarului România se confruntă cu o altă ”Triplă Alianţă”: Klaus Werner Iohannis (şi păpuşarii lui)+Frans Timmermans (şi păpuşarii lui)+iredentismul maghiar. 1. Nu îl întreb pe herr Iohannis: a) Când şi unde s-a proclamat: ”Unirea necondiționată și pe vecie a Bucovinei, în vechile ei hotare până la Ceremuș, Colacin și Nistru, cu Regatul României”, respectiv ce va face pe data de 28 noiembrie 2018? b) Cine a fost Iancu Flondor? c) Ce a făcut pe data de 27 martie 2018, când s-au împlinit 100 ani de la data când Sfatul Țării din Republica Democratică Moldovenească (Basarabia), a votat unirea cu România? d) Ce a făcut la aniversarea a 101 ani de la bătăliile de la Mărăști, Mărășești, sau Oituz? 2. Îi întreb pe românii de bună credință și fideli acestei ţări, care au votat Iohannis în 2014, individ cu apucături de Gauleiter, dacă o vor face şi în 2019? II. O RECOMANDARE necesară şi pentru herr Frans Timmermans: Comportamentul abuziv specific multor guvernatori ai Indiilor de Est Olandeze dăunează grav UE (a se vedea serialul ”Grisse”). Şi vremea Imperiului olandez a apus. Demult. III. Şi politrucii olandezi pot spune lucruri trăznite. Dar NU în defavoarea ţării lor. Ca Monica Macovei.
Postat 16 Noiembrie 2018, 00:10 de stefan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON