URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
25 Octombrie 2018, 20:48

Protest în Consiliu Local. Un orădean le-a cerut aleşilor să nu îi exproprieze curtea casei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădeanul Florin Urs le-a cerut joi aleşilor locali, în plenul Consiliului Local, să nu îi exproprieze curtea casei pe care o deţine în strada Cucului.

"Mi se ia proprietatea"

Proprietarul casei reclamă că realizarea străpungerii pe care Primăria îşi propune să o facă pornind din strada Matei Corvin îl va bloca în casă.

"Mi se ia toată proprietatea, toată curtea casei. Dacă îl aduc la mine pe tatăl meu care este bătrân şi riscă să ajungă în scaun cu rotile nu o să am pe unde ieşi din casă", a reclamat orădeanul.

Bărbatul este cu atât mai supărat cu cât Primăria nu vrea să folosească alt coridor de expropriere. "Nu e vina noastră că s-a ajuns în această situaţie. Nu am făcut nimic. Strada pe care locuim este închisă de mai bine de 30 de ani, de la construcţia blocului IAS", a spus orădeanul.

Florin Urs le-a cerut consilierilor locali că, dacă tot aprobă exproprierea curţii sale, măcar să o facă pentru a înfiinţa un drum cu o singură bandă, nu cu două benzi, pentru a-i lăsa o parte din teren.

"Nu-mi lăsaţi loc de trotuar, nu-mi lăsaţi nimic. Cu lucrarea asta casa mea se devalorizează", a declarat orădeanul.

"Am deranja şi mai mulţi locatari"

În replică, primarul Ilie Bolojan le-a explicat consilierilor locali că amplasamentul în discuţie este situat în zona străzii Matei Corvin, lângă blocurile de după benzinăriile de pe partea dreaptă.

"Imediat lângă bloc este strada Cucului, care face parte din pachetul de străzi pe care le dorim reabilitate pentru ca în paralel cu extinderea drumului expres până în zona Real II să amenajăm căi de acces către acesta pornind din cartierul Episcopia", a spus edilul.

Bolojan şi-a susţinut propunerea în faţa aleşilor. "Avem două opţiuni: să păstrăm direcţia drumului sau să facem un viraj dreapta şi să trecem cu el prin faţa blocului, unde acesta va deranja şi mai mulţi locatari", a spus primarul.

În final, proiectul a fost aprobat cu votul exclusiv al reprezentanţilor PNL, în vreme ce opoziţia PSD-UDMR a votat împotrivă.

Primăria urmează să exproprieze mai multe terenuri din zonă pentru a putea moderniza străzile Cucului, Episcop Ion Alexi şi Ion Pop Reteganul acestea urmând să asigure accesul spre drumul expres al locuitorilorilor din cartierul Episcopia.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
CE chestie
O luat taranul ( FLORIN BULZ ), ceva bani de la PSD , că sa se impună.
Postat 25 Octombrie 2018, 23:30 de Sandu1206
"votul exclusiv al reprezentanţilor PNL"
Chiar asa sarac a ajuns orasul asta ,ca nu-si permite citeva exproprieri decente, sa fie multumiti si oamenii aia carora li se da viata peste cap.E o conspiratie a CIZMEI, de neconceput intr-o tara care se vrea democratica,cu respect pentru om si proprietate.Fenomenul e incipient,dar va lua amploare sub stindardele dezvoltare,regenerare urbana,co-housing ,bineinteles cu "votul exclusiv al reprezentanţilor PNL"
Postat 25 Octombrie 2018, 21:11 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON