URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
14 Decembrie 2012, 14:58

Protectorul de la Garda Financiară al patronului Trei G, condamnat cu suspendare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tribunalul Bihor a pronunţat sentinţa în cazul lui Florenţiu Nuţu Simionescu, comisarul Gărzii Financiare Bihor trimis în judecată de procurorii DNA Oradea în iunie acest an sub acuzaţia de trafic de influenţă în formă continuată, după ce a recunoscut că a încasat taxe de protecţie în valoare de 15.000 euro pentru protejarea grupării evazioniste coordonată de patronul Trei G, Ion Govoreanu.

În urma procesului, Simionescu a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de încercare de 6 ani.

Potrivit sentinţei, comisarul are obligaţia ca, în termenul de încercare, să se prezinte periodic la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bihor, să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă.

Totodată, judecătorii au dispus ca Simionescu să restituie sumele încasate ca taxă de protecţie, în valoare de 15.000 euro, către Emil Pop, finul de cununie al omului de afaceri Ion Govoreanu, care i-a plătit şi care, în vara acestui an, l-a denunţat.

Până când denunţătorul îşi va recupera întreaga sumă de bani, judecătorii au decis să menţină sechestrul asigurator instituit în timpul anchetei penale asupra bunurilor mobile şi imobile ale comisarului.

Sentinţa nu este definitivă, fiind atacată atât de comisarul Gărzii Financiare, în prezent suspendat din funcţie, cât şi de procurorii DNA Oradea, prin apel, care se va judeca la Curtea de Apel Oradea

Florenţiu Nuţu Simionescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA în iunie acest an. Potrivit rechizitoriului, comisarului i se impută că, în perioada octombrie 2008 - iulie 2009, prevalându-se de influenţa pe care ar avea-o faţă de comisari din cadrul Gărzii Financiare, a încasat 15.000 de euro de la Emil Pop, pentru a proteja trei dintre firmele acestuia, implicate în suveica evazionistă coordonată de naşul său de cununie, patronul Trei G.

Suma reprezenta o taxă de protecţie, pentru ca verificările făcute la societăţile respective să se limiteze la constatarea unor abateri minore, soldate cu avertismente şi amenzi nesemnificative, de maxim 2.000 de lei. În acest timp, beneficiind de protecţia comisarului, bugetul de stat a fost fraudat cu peste 30 milioane de lei.

Pe 31 mai Simionescu a fost reţinut pentru 24 de ore, iar pe 1 iunie procurorii au înlocuit această măsură cu cea a obligării de a nu părăsi localitatea pe un termen de 30 de zile.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
cuib de interlopi nu infractori dovediti, e multa spaga de colectat
8 ani de jaf si de cuiburi organizate infractionale, mai dureza inca 2 ani de destructurare si crearea altora probabil :)))) 2014. Spaga intra banul la baiatu !
Postat 15 Decembrie 2012, 16:39 de spaga intra banul la
RETORIC
Cum se intreba un forumist CE NAIBA E IN ORADEA ASTA??????????CUIB DE ....
Postat 14 Decembrie 2012, 15:57 de ADINA
CAM TARZIU STIREA
Cam tarziu aceasta stire, din 14.11.2012 pana in prezent ce drecu ati produs?
Postat 14 Decembrie 2012, 15:56 de MICK
mesal
Romanilor au venit psdi-stii la putere......la Furat maaaa ...ca oricum primiti cu suspendare!!!!!!!!
Postat 14 Decembrie 2012, 15:20 de mesaj
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON